#bordjeprik
Ben op de hoogte 15 november 2016 1 min. leestijd

Ben gek op #bordjeprik

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Herken je dat ook?

Waarschijnlijk heb jij het ook weleens meegemaakt: een tafelgenoot die superdruk is met zijn mobiele telefoon tijdens jullie gezellige etentje. Met je beste vrienden, je vriendin, je kinderen of je collega’s bijvoorbeeld. Best een beetje ongepast toch?

80% van de Nederlanders ergert zich eraan

Uit Ben-onderzoek dat uitgevoerd is door DirectResearch blijkt dat 8 van de 10 mensen zich regelmatig ergeren aan tafelgenoten die geen enkel besef van ‘tafel-etiquette’ lijken te hebben. Dat etiquette-woord klinkt wat ‘zwaar’ wat mij betreft, maar ik kan me er wel in vinden. Het gebeurt mij zelf ook vaak genoeg.

Wat doe je ermee? #bordjeprik!

Je opvreten? Vol in de aanval gaan? Met een afkeurend vingertje wijzen? Of er gewoon een speelse draai aan geven? Die laatste optie is veruit mijn favoriet. In alles eigenlijk.

Dat is waarom ik het zo leuk vind dat Ben een grappige manier heeft gevonden om je tafelgenoten er weer helemaal bij te krijgen met hun aandacht: met #bordjeprik!

Hoe werkt #bordjeprik?

Het idee is simpel: wanneer je tafelgenoot tijdens het etentje de aandacht voor het etentje verliest, doe je er je voordeel mee door de lekkerste hapjes van zijn of haar bord af te prikken. Bij voorkeur ongezien, dit levert namelijk de leukste verrassingen op. Bekijk de video om te zien hoe #bordjeprik precies werkt:

Prik mee en deel jouw ervaring!

Ben nodigt iedereen uit om zijn eigen #bordjeprik ervaringen te delen. Hoe kreeg jij alle aandacht weer aan tafel? Deel jouw ervaring, foto, filmpje of verhaal met #bordjeprik en laat iedereen zien waar jouw aandacht liever naartoe gaat aan tafel!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Met deze 5 apps krijg je alle filemeldingen

Ik geef je 5 tips voor handige file apps voor op je telefoon.

Wat maakt de camera van een telefoon goed?

Ik leg je uit waar je op moet letten als je een telefoon met een goede camera wil.

Zo stream je je iPhone naar je tv

Ik vertel je hoe je je iPhone kan verbinden met je tv.

Ontdek de Too Good To Go app

Ik vertel je alles over deze handige app tegen voedselverspilling.

Zo stel je een nieuwe iPhone ringtone in

Ik vertel hoe je van je lievelingsnummer je nieuwe beltoon maakt.