Skip to main content

Abonnement

Internetbundels

Hier vind je alle informatie over het gebruik van internetbundels.

Heb je een internetbundel? Dan kun je ieder moment een MB Extra aanschaffen. MB Extra gaat dan automatisch in zodra je internetbundel is verbruikt in Nederland of een EU-land. Heb je geen internetbundel? Ook dan kun je een MB Extra kopen. Je kunt de bundel aanschaffen via Ik Ben. Je MB Extra gaat dan per direct in.

Heb je MB Pauze geactiveerd? Ga dan met je mobiele telefoon naar mijn gratis pagina www.ben.nl/internet om MB Extra aan te schaffen.

Ik bied je MB Pauze, zodat je onverwachte kosten (buiten je internetbundel) kunt voorkomen in Nederland en de EU-landen. Wanneer je MB Pauze aanzet dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van mobiel internet buiten je bundel (of zonder internetbundel). 

Heb je een internetbundel en MB Pauze aangezet? Dan wordt je MB Pauze automatisch actief zodra je jouw internetbundel hebt verbruikt. Zodra de nieuwe maand start kun je weer gebruik maken van je internetbundel. Zo ben je optimaal beschermd tegen onverwachte kosten voor mobiel internet. 

Wil je toch gebruik maken van mobiel internet terwijl je de internetbundel hebt verbruikt? Dan kun je heel eenvoudig MB Pauze weer uitzetten via Ik Ben.

Heb je een abonnement afgesloten na 7 november 2016? Dan heb ik MB Pauze automatisch voor je aangezet. Je kunt er voor kiezen om MB Pauze uit te schakelen via Ik Ben. Let op, zonder internetbundel betaal je 30 ct per MB. Het is vaak voordeliger om een internetbundel toe te voegen aan je abonnement. Of om eenmalig een MB Extra te kopen.

Met MB Extra kun je in Nederland of in de EU-landen tegen een voordelig tarief extra MB’s aanschaffen. Er worden drie MB Extra bundels aangeboden: 200 MB voor € 2,50, 1000 MB voor € 7,50 en 2000 MB voor € 10,00. 

Dit is vooral handig wanneer je weet dat je in de lopende maand te weinig MB’s in je internetbundel hebt zitten. MB Extra kun je dan direct aanschaffen. Zodra je internetbundel is verbruikt, gaat automatisch je MB Extra in.

Heb je geen internetbundel en wil je toch internetten tegen een voordelig tarief? Dan kun je ook een MB Extra aanschaffen. Je kunt een MB Extra zo vaak kopen als nodig is. 

Indien je aan het einde van de maand nog MB’s over hebt, komen deze te vervallen. Je kunt de bundel aanschaffen via Ik Ben.

EU land
Ga je naar een van de EU-landen? Dan is de werking van MB Pauze net zo als in Nederland. Wel zo gemakkelijk!

Zwitserland & overige landen
MB Pauze werkt niet in het buitenland. Wanneer je in het buitenland bent en je hebt je internetbundel verbruikt en je hebt MB Pauze aanstaan, dan kun je toch gebruik blijven maken van mobiel internet. Aangezien de kosten voor mobiel internet in het buitenland niet uit je internetbundel gaan, kun je voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Wil je dit niet? Dan kun je op deze pagina kijken hoe je een blokkade voor mobiel internet via je mobiele telefoon kunt plaatsen maar ook om je data roaming uit te zetten. 

De internet tarieven van Ben zijn afhankelijk van de bundel die je kiest. Deze bundels hebben verschillende tarieven. Afhankelijk van jouw internet gedrag kies je de bundel die voor jou het voordeligst is. 

Voor een volledig overzicht kijk je op de tarievenpagina.

Maandelijks kun je eenmalig je internetbundel aanpassen. Bij een maandelijks opzegbaar abonnement kun je de internetbundel verhogen en verlagen. Wanneer je een 24 maanden abonnement hebt dan kun je de samenstelling van je bundels wijzigen, waarbij het totale maandbedrag minimaal gelijk blijft aan het bedrag waarmee je je abonnement bent begonnen (bijvoorbeeld min/sms-bundel verlagen en je internetbundel verhogen).

Voor een volledig overzicht van mijn internetbundels kijk je op de tarievenpagina.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke internetbundel je wilt, dan kun je via de Ben App of door in te loggen op Ik Ben, via “Abonnement” en vervolgens “Bundel wijzigen” een bundelwijziging aanvragen. Klik hier voor meer informatie als je een bundel in de lopende maand toevoegt. 

Wanneer je nieuwe Ben abonnement of de verlenging van je abonnement na 14 januari 2016 is gestart en je hebt geen internetbundel afgesloten, dan is automatisch MB Pauze actief. Hierdoor kun je geen gebruiken maken van mobiel internet. Wil je hiervan wel gebruik maken? Dan kun je via Ik Ben je MB Pauze heel gemakkelijk uitzetten. Je betaalt dan 30 ct per MB. 

Heb je een abonnement afgesloten voor 14 januari 2016 dan kan je mobiele telefoon direct gebruik maken van mobiel internet omdat MB Pauze niet aan staat. De meeste mobiele telefoons doen dit automatisch. Je betaalt zonder internetbundel 30 ct per MB. Wil je geen mobiel internet gebruiken of alleen gebruikmaken van Wi-Fi? Dan kun je heel eenvoudig via Ik Ben MB Pauze aanzetten. 

Het is al snel voordeliger om een internetbundel bij je abonnement te nemen dan per MB te betalen. Wil je weten hoeveel MB’s je ongeveer nodig hebt, kijk dan op mijn Ben Datawijzer pagina voor advies. Voor alle mogelijke internetbundels en bijbehorende prijzen kun je kijken op deze pagina.

Je kunt een internetbundel toevoegen aan je abonnement via de Ik Ben pagina of via de Ben App. Deze bundel kun je zowel in Nederland als in de EU-landen gebruiken. Klik hier voor meer informatie als je een bundel in de lopende maand toevoegt.

Wil je eenmalig gebruik maken van mobiel internet? Koop dan MB Extra via Ik Ben.

Wil je weten hoeveel MB’s je ongeveer nodig hebt, kijk dan op mijn Ben Datawijzer voor advies. Mocht blijken  dat in de lopende maand je internetbundel te weinig MB’s heeft, klik dan hier voor een aantal tips.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke internetbundel je wilt, dan kun je via de Ben App of door in te loggen op Ik Ben, via “Abonnement” en vervolgens “Bundel wijzigen” een bundelwijziging aanvragen. Klik hier voor meer informatie als je een bundel in de lopende maand toevoegt. 

Op je Ik Ben pagina kun je onder "Belstatus" zien hoeveel je hebt gebeld, ge-sms’t hebt en hoeveel MB’s je hebt verbruikt in de lopende maand. Dit kan ook handig met de Ben App.

Wanneer je een internetbundel toevoegt aan je abonnement of je bundel verhoogt, dan gaat je nieuwe internetbundel binnen 30 minuten in. Wil je je bundel verlagen? Dan gaat de wijziging op de eerste dag van de volgende maand in.

Heb je 4G-snelheid toegevoegd aan je abonnement, dan gaat je nieuwe snelheid de volgende werkdag in. Met 4G kun je internetten met maximaal 100 Mbps.

Klik hier voor meer informatie als je een bundel in de lopende maand toevoegt.

Je kunt op elk willekeurig moment MB Pauze activeren, zodat je geen onverwachte kosten maakt buiten je internetbundel in Nederland of in de EU-landen. Zodra je je internetbundel hebt verbruikt, kun je niet meer internetten. Lees ook mijn tips om hoge kosten te voorkomen. Op deze pagina geef ik je ook advies voor de hoeveelheid MB’s die je ongeveer nodig hebt. Bekijk ook mijn tips op mijn blog.

Mocht je toch meer MB’s verbruiken dan kun je eenmalig een MB Extra aanschaffen of je huidige internetbundel verhogen.

Ben jij één van de gelukkigen die nog een Internet onbeperkt ’08 heeft? Dan heb ik een aantal tips voor je:

  • Zet MB Pauze niet aan. Hiermee loop je het risico dat je internetverbinding niet goed werkt. Aangezien je onbeperkt internet hebt is het eigenlijk ook niet nodig om MB Pauze aan te zetten. 
  • Ben je in een EU-land? Dan heb je bovenop je onbeperkte internet in Nederland ook nog 2500 MB ter beschikking om in de EU te gebruiken. Heb je deze 2500 MB verbruikt, dan betaal je vervolgens het voordelige tarief van 1ct per extra MB die je in de betreffende maand in de EU gebruikt. Ik informeer je per sms als de 2500MB op is. Wil je geen extra kosten maken, dan kun je op dat moment dataroaming uitzetten.