27 januari 2016
Bianca

5 apps die het leven als student een stuk makkelijker maken

Huiswerk maken voor drie projecten, leren voor vijf toetsen en dan ook nog werken of stage lopen. Als student vind ik het soms maar moeilijk om het overzicht te behouden. Vandaar dat ik een paar handige apps op een rijtje heb gezet die kunnen helpen tijdens je studie.

Aantekeningen maken met Evernote

Deze app kun je gebruiken om notities te maken. Na het installeren moet je je gebruikersaccount bevestigen. Dit is omdat je met Evernote ook op je tablet of laptop kan werken, en je aantekeningen hier dan opgeslagen zijn. Je kunt handig notitieboekjes aanmaken, zodat alles geordend is, bovendien kun je per notitie een herinnering instellen.  Als je je aantekeningen hebt gemaakt, kun je deze meteen delen, dit kan via de mail of via de chat van Evernote. Met Evernote heb je altijd je aantekeningen overzichtelijk en bij de hand. Deze app is te downloaden voor iOS en Android.

Plannen met de Schoolagenda app

De app ‘schoolagenda’ is heel erg handig voor het inplannen van je studierooster, huiswerk en tentamens. Daarnaast kun je je cijfers er op invoeren en kan de app uitrekenen wat je gemiddelde per vak is. Allereerst kun je al je vakken aan de schoolagenda app toevoegen en een kleurtje geven. Zo kun je je agenda overzichtelijk indelen. Als je eenmaal alles hebt ingevoerd dan werkt de app heel handig en heb je een duidelijk overzicht van wat je allemaal nog moet doen voor welk vak.

Snel een PDF maken met een Scanner App
Er zijn verschillende gratis apps voor Android en iOS waarmee je gemakkelijk pdf’jes maken van aantekeningen, of van belangrijke bladzijdes uit boeken. Je maakt er een foto van en hij zet het meteen om in pdf.  Het voordeel van pdf is dat het weinig ruimte in beslag neemt, zo kun je snel bestanden delen.

Bestanden delen met Dropbox

Dropbox is een app die ik zelf heel erg veel gebruik met klasgenoten. Het werkt makkelijk, het is er voor Android en iOS en het is super handig om alle bestanden in de cloud op te slaan waar iedereen bij kan. Zo neemt het ook geen ruimte in op je harde schijf. We maken altijd ieder een deel van een project, daarna hoeft het alleen maar verzameld en samengevoegd te worden. Je kunt zo de bestanden van iedereen op ieder moment en elk apparaat inzien.

Tegelijk in documenten werken met Google Drive

Google Drive gebruik ik vaak op school, maar ook op mijn stage bij Ben. Zo kan ik met meerdere klasgenoten werken in een bestand. Dit is bijvoorbeeld handig om in gezamenlijke planningen te werken, zo komt je werk altijd op tijd af, en kan niemand de smoes gebruiken dat hij niet wist wat er moest gebeuren. Maar het is ook handig om met zijn allen een muzieklijst samen te stellen, voor een gezellige sfeer tijdens het werk. Google drive is te downloaden voor iOS en Android.

Ik ben benieuwd of jij nog andere tips hebt. Welke apps gebruik jij als hulp tijdens het studeren?

5h5