24 maart 2017
Ben te gast

Ben Fanshop: Dopper

Misschien heb je ‘m al zien schitteren in de Ben Fanshop: de Ben Dopper! Maar wat benne dat eigenlijk, een Dopper? De hoogste tijd om dat mysterie te onthullen: Dopper is niets minder, maar zóveel meer dan een herbruikbare design waterfles.

Ben Duurzaam

Dopper is ons antwoord op de vraag naar verandering. Jaarlijks verdwijnt ongeveer 8 miljard kilo plastic afval, waaronder veel wegwerpflesjes, in de oceanen. Ter visualisatie: dat is een vuilniswagen per seconde. In zee breekt plastic niet af, maar valt het uiteen in piepkleine deeltjes. Deze microplastics worden door zeestromen bijeengedreven tot de zogenoemde plastic soup. En nee, da’s niet die soep van de Unox reclame, maar een drijvende vuilnisbelt met een geschatte omvang van 700.000 tot 15.000.000 km². Dat kúnnen we niet eens voor je visualiseren. Een soep van zulke proporties lijkt wat veel om in je eentje op te lepelen, maar haak nog niet af na dit zwaar op de maag liggende voorgerecht; want één persoon kan zeker een steentje bijdragen!

Hoe? Bijvoorbeeld door geen single-use waterflesjes meer te kopen maar in plaats daarvan je Dopper te hervullen met het heerlijke water dat in Nederland gewoon uit de kraan komt. Da’s niet alleen goed voor jouw karma, maar ook voor de portemonnee. 

Ben Dopper in de Fanshop verkrijgbaar

Dopper Foundation

Daarnaast draag je met de aanschaf van een Dopper bij aan de projecten van Dopper Foundation. Gefinancierd door 5% van de netto verkoopomzet, investeert deze Foundation in oplossingen voor het plastic probleem die verder gaan dan de waterfles, zoals onderzoek en educatie. Omdat schoon drinkwater een randvoorwaarde is om gebotteld water te verruilen voor een duurzaam alternatief steunt Dopper Foundation waterprojecten van Simavi in Nepal. De Dopper wordt duurzaam geproduceerd, is 100% recyclebaar en bevat geen BPA en andere giftige weekmakers. Wil je meer weten over Dopper? Lees hier meer.

Verkrijgbaar in de Fanshop!

Ben wil natuurlijk ook een steentje bijdragen aan duurzaamheid. Daarom biedt Ben Dopper aan in de Fanshop, uiteraard voorzien van zo'n blits Ben logo. Al enthousiast geworden? Bekijk hem dan in de Ben Fanshop!

Over mijn gast-blogger: Hoi, ik ben Marieke. Ik werk als copywriter bij Dopper en in mijn vrije tijd maak ik werk van ontspanning. Zo jaag ik actief op zonzekere terrassen in Amsterdam en bekijk ik elke Cinevillefilm met een bovengemiddelde IMDB rating. Dit doe ik uiteraard vanaf mijn favoriete stoel 10 op rij 6.

BhB