1 december 2017
Tessel

Bundelwijziging bij Ben: iets voor jou?

Vanochtend werd ik wakker en ik hoorde buiten de vogeltjes fluiten. De zon scheen door een kier in het gordijn op mijn gezicht en ik wist: het is voorjaar! Ik heb er zin in. Lekker de hele dag buiten zijn, een terrasje pakken, relaxen in het park. Een nadeel van dat mooie weer en het buiten leven: ik ben altijd zo snel door mijn databundel heen. Laatst zat ik op een terrasje met een stel vriendinnen een paar filmpjes op YouTube te kijken. Opeens komt er een sms binnen: “Je hebt deze maand 80% van je internet gebruikt. Groeten van Ben.” He? Hoe kan dat nou? En het was pas halverwege de maand!

Wat kun je doen als je door je bundels heen bent?

Is dit voor jou ook herkenbaar? Gelukkig heeft Ben onlangs MB extra geïntroduceerd, zodat je direct 100 of 500 MB extra kunt inkopen als je databundel op is. Hierover kun je meer lezen op de blog van mijn collega Hanneke. Maar gebeurt je dit nou regelmatig? Dan is het misschien verstandig om bundelwijziging te doen.

Wanneer je je abonnement afsluit, betekent dit niet dat je voor 2 jaar vast zit aan het aantal minuten en MB’s per maand dat je tijdens je bestelling denkt nodig te hebben. Gedurende de looptijd van je abonnement kun je met een bundelwijziging hierin variëren. Je bel- en smsbundel en je databundel kun je maandelijks verhogen of verlagen, ook als je een 24-maanden contract hebt. De enige regel die Ben hierbij stelt is dat je totale maandbedrag minimaal gelijk moet blijven aan het bedrag waarmee je je abonnement ooit bent begonnen.

Je Ben belbundel wijzigen

Zelf bel ik niet zo veel, aan 100 minuten per maand heb ik wel genoeg. Maar voor december verhoog ik mijn belbundel vaak naar 300 minuten. In mijn familie wordt wat afgebeld over wie bij wie Kerst viert, wat we zullen eten en of we wel of geen cadeautjes doen. En noem me ouderwets, maar een belletje op nieuwjaarsdag vind ik toch wel persoonlijker dan een appje. Als het gefeest over is stel ik mijn belbundel gewoon weer naar beneden bij. Zodra de volgende maand ingaat, betaal ik dan weer een lagere prijs voor een kleiner aantal belminuten en smsjes.

Je Ben databundel wijzigen

In het voorjaar en de zomer kom ik juist vaak MB’s te kort. Ik ben dan het liefst de hele dag buiten. Als je op een terrasje of op het strand even wat berichtjes wilt sturen, een muziekje luisteren en het nieuws wilt checken, is het toch wel handig om een ruime databundel te hebben. Dus verhoog ik mijn bundel naar 2500 MB, ruimschoots genoeg om niet van wifi-spots afhankelijk te zijn en toch up to date te blijven.

Hoe werkt een bundelwijziging?

Hoe ik mijn bundel wijzig? Dat doe ik heel gemakkelijk met de Ben app of op mijn eigen Ik Ben omgeving. Na inloggen kies ik “Abonnement” en vervolgens “Bundel wijzigen” om een bundelwijziging aanvragen. 

Heel fijn bij het verhogen van mijn databundel is dat ik niet hoef te wachten tot de volgende maand. Deze gaat meteen de volgende dag al in. Het aantal MB’s waarmee de bundel wordt verhoogd, wordt berekend naar het aantal dagen tot het einde van de maand. Stel, je verhoogt je databundel op de 16e van een maand met 30 dagen naar 2500 MB, dan ontvang je tot het einde van die maand precies de helft: 1250 MB. Uiteraard betaal je ook maar de helft.

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens je bundels wijzigt. Wanneer merk jij pieken in je dataverbruik?

BhB