8 augustus 2016
Denise

Het voordeel van een grote internetbundel

Even een serie kijken onderweg naar school, muziek streamen in de sportschool en filmpjes kijken op YouTube als ik thuis ben. Het maakt niet uit, continu maak ik gebruik van mijn mobiele netwerk. Het gebruiken van mijn 4G netwerk is een gewoonte geworden en het is daarom geen verassing als ik vertel dat ik een abonnement met de grootste databundel heb. Maar wat is nou het voordeel van een grote internetbundel? 

Bij Ben kun je maximaal een databundel van 3000 MB nemen, en uit ervaring kan ik je vertellen dat dit al meer dan genoeg is. Zelf ben ik vorig jaar van 1 GB overgestapt naar een bundel van 3 GB omdat ik bij de 1 GB de laatste dagen van de maand net niet genoeg data had.

Zorgeloos internetten met 3GB

Waar ik met een bundel van 1 GB continu op zoek was naar een openbare Wi-Fi verbinding, kan ik nu zorgeloos gebruik maken van mijn internet. Een van de grootste voordelen van een grote databundel is het zorgeloos gebruik maken van sociale media, WhatsApp, video- en muziekdiensten.

Mobiele hotspot

Wi-Fi is er overal, maar niet altijd met een goede kwaliteit. Daarom zet ik regelmatig mijn 4G hotspot aan voor andere apparaten. Dit is te vergelijken met een Wi-Fi verbinding. Als je je mobiele hotspot aanzet kunnen andere apparaten en mensen gebruikmaken van jouw internetverbinding. Dit doe ik vaak als de Wi-Fi thuis op mijn IPad niet werkt of langzaam is. Ook deel ik mijn netwerkverbinding als vrienden geen internet meer hebben. Je kunt je mobiele hospot ook beveiligen zodat er geen vreemden op jouw netwerk zitten. Dit doe je door een eigen gekozen wachtwoord in te stellen.

Onbezorgd Netflix kijken

Ik ben een echte bingewatcher, Netflix kan daarom tijdens het reizen en in de sportschool niet ontbreken. Daarvoor is het belangrijk om een grote databundel te hebben en heel goed op te letten dat je je treinhalte niet mist ;-). Je kunt bij Netflix aangeven wat voor een kwaliteit beeld je wil hebben. Dit geeft ook gelijk aan hoeveel data je per uur verbruikt. Als je de kwaliteit van het beeld niet aanpast verbruik je per uur bij de hoogste kwaliteit 3 tot 7 GB.

Verbruik Netflix

Zit niet meer vast aan afspeellijsten

Ik hoor mensen weleens zeggen dat ze maar één afspeellijst kunnen beluisteren als ze buiten huis zijn. Daar heb ik dus helemaal geen last van. Bij veel muziekdiensten kun je verschillende liedjes van te voren met een Wi-Fi netwerk downloaden zodat je onderweg geen data verbruikt. Maar dan zit je wel vast aan deze afspeellijsten. Ook neemt dit veel geheugen van je telefoon in. Daarom vind ik het fijn dat ik lekker online kan blijven. Wil je weten welke muziekdienst het beste bij jou past? Rutger heeft een paar apps voor jou op een rijtje gezet in zijn blog.

Voor mij is dus het zorgeloos gebruik maken van mijn data een reden geweest om een grote databundel te nemen. Wat zijn voor jou de voordelen van veel data?

Over mijn gastblogger: Ik ben Denise. Naast een echte chocolaatfanaat ben ik ook vaak bij concerten te vinden. Ik vind het leuk om onderzoek te doen en me bezig te houden met online communicatie. 

HhH