31 maart 2017
Jan

Jouw oude mobieltje is geld waard!

Wist je dat bijna iedereen die een nieuwe toestel bij mij koopt nog minimaal 1 goed werkende mobiele telefoon in de kast heeft liggen? Grote kans dus dat jij ook nog een prima werkend mobieltje in huis hebt liggen waar je niets mee doet. En dat is zonde, want er is altijd wel iemand die jouw oude telefoon nog goed kan gebruiken. Het verkopen van jouw oude toestel levert jou dan weer een leuk zakcentje op! Zo houd je geld over om leuke dingen te doen!

Extra zakcentje

Zonde toch, zo’n mobieltje dat alleen maar stof ligt te vangen in een la? Bij mij in huis liggen bijvoorbeeld nog een goed werkende iPhone 5, een Sony Z2 en een Sony Z3 compact. En ik doe er niets mee. Waarom zou ik ze niet verkopen? Nou, omdat ik geen zin heb in het gedoe dat erbij komt kijken. De laatste keer dat ik een mobieltje verkocht via marktplaats had ik oneindige mail wisselingen met geïnteresseerden en kwamen er uiteindelijk vage figuren aan de deur die moeilijk stonden te doen. Je begrijpt het zeker wel, daar heb ik geen zin meer in. Eigenlijk wil ik wel van mijn toestellen af, omdat het natuurlijk best leuk is om er wat geld voor te vangen en ook omdat ik een groot voorstander ben van hergebruik van spullen die nog prima in orde zijn.

Geld terug voor jouw oude toestel

Je mobieltje verkopen zonder gedoe

Bij Ben begrijpen we heel goed dat je graag tijd en geld overhoudt om leuke dingen te doen. Ook dragen wij duurzaamheid (hergebruik) een warm hart toe. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met Teqcycle, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het hergebruik van mobiele telefoons. Teqcycle heeft voor Ben klanten een website gelanceerd waar je binnen een paar minuten kunt zien wat Teqcycle bereid is te betalen voor jouw mobiele telefoon. En als dat je een goede deal lijkt, dan hoef je alleen maar jouw mobiele telefoon kosteloos op te sturen naar Teqcycle. Verder geen gedoe en gezeur en je krijgt het geld vanzelf op je rekening. Super toch?

Zo makkelijk is het om geld te verdienen aan je oude mobiele telefoon

Je kunt op de website aangeven om wat voor mobiele telefoon het gaat en in wat voor staat de telefoon zich bevindt (deuken, krassen, barsten, etc.). Op basis van die gegevens brengt Teqcycle dan direct een bod uit op je telefoon. Als je het bod accepteert krijg je een verzendlabel dat je kunt uitprinten om je toestel gratis te verzenden aan Teqcycle. Als Teqcyle het toestel ontvangen heeft wordt gecontroleerd of het toestel overeenkomt met de door jou opgegeven staat.

  • Als Teqcycle het eens is met jouw beoordeling van de staat van het toestel dan krijg je het geld uitgekeerd
  • Als Teqcycle het toestel nog beter vindt dan jouw beoordeling, dan krijg je een hoger bedrag.
  • Als Teqcycle het toestel minder goed vindt dan jouw beoordeling, dan krijg je per mail een nieuw voorstel. Mocht je vervolgens besluiten hier niet mee akkoord gaat wordt het toestel kosteloos retour gestuurd.

Je gegevens zijn veilig

Teqcycle garandeert dat de eventueel op je telefoon achtergebleven gegevens volledig en veilig worden gewist. Dit proces is gecertificeerd door DEKRA Certification GmbH. Voor het wissen van de gegevens wordt de actuele software van het bedrijf Blancco gebruikt. Het is niet mogelijk om gewiste data te herstellen, ook niet als er uiteindelijk geen verkoop overeengekomen wordt en de klant het toestel retour ontvangt.

Ik ben benieuwd!

Twee van mijn collega’s hebben hun toestel al via dit proces verkocht en waren er enthousiast over. Maar ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw ervaringen, wat voor toestel heb je verkocht via Teqcycle? Laat het me hieronder weten!

JhJ