17 augustus 2016
Vanessa

Kan je als nieuwe klant gelijk bellen in en naar het buitenland?

Heerlijk! De vakanties zijn begonnen en massaal gaan wij met zijn allen weer de hort op. Mariska heeft een mooie blog geschreven: “Ben zorgeloos op vakantie” waar je alle informatie kunt vinden over de bundelkosten voor in het buitenland. Maar hoe zit het nou als je net een nieuw abonnement bij Ben hebt afgesloten? Kan je al direct overal gebruik maken van je abonnement, of zijn er nog een aantal beperkingen? In dit blog zal ik je hier meer informatie over geven.

 

Als je een nieuwe aansluiting hebt bij Ben, dan zijn er een aantal beperkingen met betrekking tot het bellen van en naar het buitenland. Het komt erop neer dat je de eerste twee maanden van je abonnement nog niet kan:

•Bellen naar buitenlandse nummers vanuit Nederland

•Sms’en naar het buitenland vanuit Nederland

•Bellen vanuit het buitenland naar andere landen dan Nederland

•Sms’en vanuit het buitenland naar andere landen dan Nederland

•Bellen naar 0900 nummers (bellen naar mijn klantenservice en de politie kan wel)

 

Je kunt natuurlijk wel altijd:

•Bellen en sms’en vanuit het buitenland naar Nederlandse nummers

•Lokale gesprekken en sms-berichten ontvangen in het buitenland.

•Lokale gesprekken voeren en sms-berichten verzenden in het buitenland.

•Gebruik maken van mobiel internet in het buitenland. Ben beschermt je tegen onverwacht hoge kosten voor internetgebruik in het buitenland door middel van een datalimiet. Klik hier voor meer informatie.

 

Bovenstaande beperkingen worden opgeheven nadat de eerste twee facturen zijn betaald (bij Ben wordt er achteraf gefactureerd). In de derde maand dat je klant bent van Ben (en je dus twee facturen hebt betaald) worden de beperkingen weer opgeheven. Je kunt deze beperkingen wel eerder laten opheffen, als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je dient een voorschot van 100,00 euro te betalen voor een Sim Only abonnement
  • Je dient een voorschot van 200,00 euro te betalen voor een abonnement met toestel
  • Je hebt al je rekeningen netjes op tijd betaald en hebt geen betalingsachterstand
  • Je mag het gebruikslimiet nog niet hebben behaald.

 

 

Waarom zijn deze kosten zo hoog?

Je zult je misschien afvragen waarom Ben hier zoveel voor vraagt. De reden is eenvoudig, bellen in en naar het buitenland is een stuk duurder dan binnen Nederland. Denk bijvoorbeeld aan bellen naar Azië, Amerika etc. Doordat je in het buitenland hogere tarieven betaalt, zal je rekening ook hoger uitvallen. En omdat Ben je nog niet zo goed kent, en zeker wil zijn dat je dit kunt betalen is het voorschotbedrag hierop aangepast.

Een voordeel van het betalen van een voorschot, is dat de komende facturen hiervan worden betaald.

 

Als voorbeeld:

Stel je hebt een maandelijkse factuur van 12,50 euro. In de eerste maand van je abonnement heb je 5 euro aan extra kosten gemaakt in het buiteland. Je eerste maand moest je dus 17,50 euro aan Ben betalen. Dit bedrag wordt verrekend met het bedrag dat je al als voorschot hebt betaald: 100 euro – 17,50 euro = 82,50 euro.

 

Deze overgebleven 82,50 euro wordt vervolgens gebruikt om je volgende facturen van te betalen. In dit voorbeeld houdt dat dus in dat je de 6,5 maanden (zolang je geen extra kosten maakt dan hè) je facturen hiervan betaald worden.

 

Zone indeling

Bij Ben zijn alle landen in de wereld verdeeld in vier zones. Bekijk de Ben zone-indeling om het land te vinden waar je naar op zoek bent. Klik hier voor een volledig prijsoverzicht per land.

 

Hoe kan ik de voorschotbetaling overmaken?

Als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, dan kan je het voorschotbedrag van 100,00 euro (Sim Only abonnement) of 200,00 euro (abonnement met handset) overmaken naar rekeningnummer NL61 COBA 0733.9747.75 t.n.v. Ben o.v.v. je mobiele telefoonnummer. Het betaalbewijs kan je sturen naar Voorschot@ben.nl met als onderwerp “Voorschot buitenland”. Binnen 3 werkdagen zal Ben de blokkade er weer voor je afhalen.

 

Gebruik maken van een buitenlands netwerk

Over het algemeen pakt jouw mobiele telefoon zelf het sterkste netwerk in de omgeving waar jij je op dat moment bevindt. Het is ook mogelijk om handmatig een netwerk te selecteren. Wil je weten hoe je dit precies kunt doen? Ga dan naar ‘Toestellen’ op het Ben forum voor meer informatie. Hier kan je de handleiding van jouw toestel downloaden. Hier staat precies hoe je handmatig een netwerk kan selecteren.

 

Als je gebruik maakt van een buitenlands netwerk, dan kan ik je niet garanderen dat je overal een goede dekking hebt. De kwaliteit van het netwerk heeft te maken met de omgeving waar jij je bevindt. Zoals je misschien al weet maak ik gebruik van het best geteste netwerk van T-Mobile. Klik hier om te zien hoe het netwerk van T-Mobile is in het buitenland.

 

Hopelijk heb ik mijn doel bereikt en kan je nu goed geïnformeerd gebruik maken van je abonnement in het buitenland.

KhK