Skip to main content

Abonnement

4G

Alles over 4G, het supersnelle en stabiele mobiele internet van de toekomst. Ben maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile, dat het best geteste netwerk van Nederland is.

Ben maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Het best geteste netwerk van Nederland. Dit is het resultaat van het onafhankelijke onderzoek van P3-group. 
T-Mobile heeft het beste netwerk op het gebied van bellen, data, netwerkdekking in grote en kleine steden, maar ook onderweg. P3-Group test jaarlijks de kwaliteit van mobiele netwerken vanuit het oogpunt van de gebruiker. Jij dus. P3-group is een vooraanstaande internationale dienstverlener en doet jaarlijks de P3 connect Mobile Benchmark NL. Een rapport dat is ontwikkeld voor de beoordeling en objectieve vergelijking van de prestaties en servicekwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken. 
Ik ben trots dat ik gebruik maak van het netwerk van T-Mobile, en jou een optimale netwerk ervaring kan bieden. Het netwerk heeft landelijke 4G-dekking, de meeste masten in Nederland waardoor de grootste capaciteit beschikbaar is en met 4G krijg je een snelheid tot maar liefst 75 Mbps

Je kunt op alle internetbundels die ik nu aanbied 4G toevoegen. De oudere bundels die ik niet meer aanbiedt krijgen geen 4G, en maken nog steeds van 3G gebruik. Wil je gebruikmaken van supersnel internet, dan kun je via de Ben App of door in te loggen op Ik Ben, via “Abonnement” en vervolgens “Bundel wijzigen” de 4G-snelheid aan je abonnement toevoegen. Met 4G kun je internetten met maximaal 75 Mbps.

Als je gebruik wilt maken van supersnel internet, dan kun je via de Ben App of door in te loggen op Ik Ben, via “Abonnement” en vervolgens “Bundel wijzigen” 4G toevoegen aan je internetbundel. Met 4G kun je internetten met maximaal 75 Mbps.

Wanneer je 4G toevoegt via je Ik Ben pagina of Ben app, dan gaat de wijziging de volgende dag in. Met 4G kun je internetten met maximaal 75 Mbps.

Let op: wanneer je in de lopende maand 4G toevoegt, dan betaal je alleen voor de resterende dagen van deze maand.

Standaard bied ik mijn internetbundels aan op 3G met een maximale snelheid van 15,2 Mbps. Wil je supersnel internet op je mobiele telefoon? Dan kun je voor een heel voordelig tarief 4G toevoegen aan je internetbundel via je Ik ben pagina of de Ben app. De volgende dag gaat je wijziging in en kun je supersnel internetten met je mobiele telefoon via 4G met een maximale snelheid van 75 Mbps.

Als je 4G hebt toegevoegd aan je abonnement dan gaat dit de volgende dag in. Mocht je de volgende dag geen 4G in je telefoonscherm zien dan adviseer ik je om je mobiele telefoon heel even op de vliegtuigmodus te zetten of even je mobiele telefoon uit- en aan te zetten. Hierna kun je direct internetten op 4G-snelheid.

Maak je gebruik van een iPhone, dan wil ik je verzoeken een instelling op je mobiele telefoon te controleren: 

 • Ga naar: instellingen
 • Klik op: mobiel netwerk
 • Ga naar: opties mobiele data
 • Klik op: gesprekken en data

Er verschijnen nu drie opties. Namelijk 2G, 3G en 4G. Het is belangrijk dat 4G staat geselecteerd. Mocht dit niet het geval zijn, selecteer dan 4G. 

Wanneer je wel 4G in je telefoonscherm ziet staan maar je mobiele telefoon lijkt geen verbinding te maken, dan wil je adviseren om je netwerkinstellingen te resetten op je mobiele telefoon. Dit doe je als volgt:

 • Ga naar: instellingen
 • Klik op: algemeen
 • Ga naar: stel opnieuw in
 • Kies voor: herstel netwerkinstellingen

Als de bovenstaande tips niet helpen. Dan raad ik je aan om met Safari naar www.ben.nl/iphonesettings te gaan en daar de APN instellingen te downloaden en toe te passen. 

4G is het supersnelle en stabiele mobiele internet van de toekomst. 4G is de opvolger van 3G, de huidige standaard voor mobiel internet. Vanaf oktober 2015 heeft Ben landelijke dekking en woont 95% van alle inwoners in Nederland in het 4G-dekkingsgebied van Ben.

Ik bied 4G-dekking aan op een frequentie van 1800 MHz. Hiermee kun je supersnel down- en uploaden. Ook ben ik begonnen met het aanzetten van 4G op een frequentie van 900 MHz. Dit betekent dat je nog beter bereik in huis of op kantoor hebt. Deze ideale mix van frequenties biedt maximaal 4G-bereik, zowel binnen als buiten.

Stabieler internet met 4G
Met 4G is er minder schaarste in netwerkcapaciteit, waardoor jij veel vaker en continue de minimaal benodigde bandbreedte krijgt voor dienstengebruik. Ook snelle respons tijden (lage latency, of ‘ping’) op het netwerk zorgen ervoor dat ‘real-time’ gebaseerde diensten (bv streaming, gaming, remote desktop) beter werken. Dankzij mijn 4G internet ben je niet meer afhankelijk van Wi-Fi voor supersnel en stabiel internet.

Klik hier voor meer informatie over 4G. 

Met 4G wordt het bekijken van webpagina’s of het gebruik van Facebook of andere apps een stuk sneller en makkelijker. Ook het delen van grote bestanden, streamen van muziek of bekijken van (HD) video zonder haperingen is mogelijk met 4G.

4G = Supersnel en stabiel mobiel Internet. De voordelen op een rij:

 • Overal moeiteloos hoge kwaliteit video’s streamen
 • Gemakkelijk foto’s en films met vrienden delen
 • Comfortabel apps gebruiken/downloaden
 • Webpagina’s die sneller laden dan ooit
 • Dit alles zonder afhankelijk van Wi-Fi te zijn

Klik hier voor meer informatie over 4G. 

 • Een 4G-ready telefoon. Check hier jouw merk en model mobiele telefoon om te kijken of deze 4G-ready is. Als er tussen de handleidingen van je mobiele telefoon een 4G-handleiding staat, dan is je mobiele telefoon geschikt voor 4G. Als dit niet het geval is, dan is je mobiele telefoon helaas niet 4G-ready.
 • De laatste software versie voor je 4G-smartphone. Voor het gebruik van 4G is het belangrijk dat je mobiele telefoon voorzien is van de laatste software versie. Elk netwerk heeft namelijk specifieke eigenschappen waar de mobiele telefoon software op aan moet sluiten en het kan zijn dat 4G anders niet werkt. Voor instructies hoe de software versie te controleren of te updaten, kijk je in de handleiding van je mobiele telefoon of ga je naar deze pagina.
 • Een geschikte regio. Controleer of 4G beschikbaar is in jouw regio. Bekijk de 4G-dekkingskaart voor de actuele dekking. Sinds eind oktober 2015 bied ik landelijke 4G-dekking aan en woont 95% van alle inwoners in Nederland in het 4G-dekkingsgebied van Ben.
 • 4G- snelheid toegevoegd aan je abonnement: Voor het gebruik van 4G kun je 4G-snelheid toevoegen aan je internetbundel. Dit doe je via je Ik Ben-pagina of je Ben app, via bundel wijzigen. Met 4G kun je internetten met maximaal 75 Mbps.