Skip to main content

Netwerk

4G-netwerk

Alles over 4G, het supersnelle en stabiele mobiele internet van de toekomst. Ben maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile, dat het best geteste netwerk van Nederland is.

Ben maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Het best geteste netwerk van Nederland. Dit is het resultaat van het onafhankelijke onderzoek van P3-group. 
T-Mobile heeft het beste netwerk op het gebied van bellen, data, netwerkdekking in grote en kleine steden, maar ook onderweg. P3-Group test jaarlijks de kwaliteit van mobiele netwerken vanuit het oogpunt van de gebruiker. Jij dus. P3-group is een vooraanstaande internationale dienstverlener en doet jaarlijks de P3 connect Mobile Benchmark NL. Een rapport dat is ontwikkeld voor de beoordeling en objectieve vergelijking van de prestaties en servicekwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken. 
Ik ben trots dat ik gebruik maak van het netwerk van T-Mobile, en jou een optimale netwerk ervaring kan bieden. Het netwerk heeft landelijke 4G-dekking, de meeste masten in Nederland waardoor de grootste capaciteit beschikbaar is en met 4G krijg je een snelheid tot maar liefst 100 Mbps

Je kunt op alle internetbundels die ik nu aanbied 4G-snelheid toevoegen. De oudere bundels die ik niet meer aanbiedt krijgen geen 4G, en maken nog steeds gebruik van 3G. Wil je gebruik maken van supersnel internet, dan kun je via de Ben App of door in te loggen op Ik Ben, via 'Abonnement' en vervolgens 'Bundel wijzigen' de 4G-snelheid aan je abonnement toevoegen. Met 4G kun je internetten met maximaal 100 Mbps.

4G is het supersnelle en stabiele mobiele internet van de toekomst. 4G is de opvolger van 3G, de huidige standaard voor mobiel internet. Vanaf oktober 2015 heeft Ben landelijke dekking en woont 95% van alle inwoners in Nederland in het 4G-dekkingsgebied van Ben.

Ik bied 4G-dekking aan op een frequentie van 1800 MHz. Hiermee kun je supersnel down- en uploaden. Ook ben ik begonnen met het aanzetten van 4G op een frequentie van 900 MHz. Dit betekent dat je nog beter bereik in huis of op kantoor hebt. Deze ideale mix van frequenties biedt maximaal 4G-bereik, zowel binnen als buiten.

Stabieler internet met 4G
Met 4G is er minder schaarste in netwerkcapaciteit, waardoor jij veel vaker en continue de minimaal benodigde bandbreedte krijgt voor dienstengebruik. Ook snelle respons tijden (lage latency, of ‘ping’) op het netwerk zorgen ervoor dat ‘real-time’ gebaseerde diensten (bv streaming, gaming, remote desktop) beter werken. Dankzij mijn 4G internet ben je niet meer afhankelijk van Wi-Fi voor supersnel en stabiel internet.

Klik hier voor meer informatie over 4G.

Met 4G wordt het bekijken van webpagina’s of het gebruik van Facebook of andere apps een stuk sneller en makkelijker. Ook het delen van grote bestanden, streamen van muziek of bekijken van (HD) video zonder haperingen is mogelijk met 4G.

4G = Supersnel en stabiel mobiel Internet. De voordelen op een rij:

 • Overal moeiteloos hoge kwaliteit video’s streamen
 • Gemakkelijk foto’s en films met vrienden delen
 • Comfortabel apps gebruiken/downloaden
 • Webpagina’s die sneller laden dan ooit
 • Dit alles zonder afhankelijk van Wi-Fi te zijn

Klik hier voor meer informatie over 4G.

 • Een 4G-ready telefoon. Check hier jouw merk en model mobiele telefoon om te kijken of deze 4G-ready is. Als er tussen de handleidingen van je mobiele telefoon een 4G-handleiding staat, dan is je mobiele telefoon geschikt voor 4G. Als dit niet het geval is, dan is je mobiele telefoon helaas niet 4G-ready.
 • De laatste software versie voor je 4G-smartphone. Voor het gebruik van 4G is het belangrijk dat je mobiele telefoon voorzien is van de laatste software versie. Elk netwerk heeft namelijk specifieke eigenschappen waar de mobiele telefoon software op aan moet sluiten en het kan zijn dat 4G anders niet werkt. Voor instructies hoe de software versie te controleren of te updaten is, kijk je in de handleiding van je mobiele telefoon of ga je naar deze pagina.
 • Een geschikte regio. Controleer of 4G beschikbaar is in jouw regio. Bekijk de 4G-dekkingskaart voor de actuele dekking. Sinds eind oktober 2015 bied ik landelijke 4G-dekking aan en woont 95% van alle inwoners in Nederland in het 4G-dekkingsgebied van Ben.
 • 4G- snelheid toegevoegd aan je abonnement: Voor het gebruik van 4G kun je 4G-snelheid toevoegen aan je internetbundel. Dit doe je via je Ik Ben-pagina of je Ben app, via bundel wijzigen. Met 4G kun je internetten met maximaal 100 Mbps.

Een 4G-ready telefoon is een mobiele telefoon waarmee je gebruik kunt maken van het 4G-netwerk van Ben. Check hier jouw merk en model mobiele telefoon om te kijken of deze 4G-ready is. Als er tussen de handleidingen van je mobiele telefoon een 4G-handleiding staat, dan is je mobiele telefoon geschikt voor 4G. Als dit niet het geval is, dan is je mobiele telefoon helaas niet 4G-ready.
Voor het gebruik van 4G is het belangrijk dat je mobiele telefoon voorzien is van de laatste software versie. Elk netwerk heeft namelijk specifieke eigenschappen waar de mobiele telefoon software op aan moet sluiten en het kan zijn dat 4G anders niet werkt. Voor instructies hoe de software versie te controleren of te updaten, kijk je in de handleiding van je mobiele telefoon of ga je naar deze pagina.

Ben gebruikt het groeiende 4G-netwerk van T-Mobile. Vanaf oktober 2015 heeft Ben landelijke dekking en woont 95% van alle inwoners in Nederland in het 4G-dekkingsgebied van Ben. 

Op de dekkingskaart kan je zien wat de actuele dekking is van mijn 4G-netwerk. Ben je Ben-klant, dan houd ik je persoonlijk op de hoogte wanneer 4G bij jou beschikbaar komt. 

Op de randen van het 4G-gebied kun je soms wel en soms geen 4G hebben. Als dit gebeurt, schakelt de mobiele telefoon automatisch over naar 3G. Ervaar je problemen doordat 4G soms niet beschikbaar is? Herstart dan de mobiele telefoon of schakel de vliegtuigmodus in en uit.

Let wel: als je verbinding hebt met 4G, blijf je over het algemeen lang op 4G voordat de mobiele telefoon overschakelt naar 3G. Dit komt doordat 4G stabieler is en zelfs met één streepje nog een goede internetervaring biedt.

Er zijn een aantal factoren welke de internetsnelheid kunnen beïnvloeden:

 • Afstand tot de zendmast: Hoe groter de afstand, hoe zwakker de ontvangst van het signaal. Als het 4G-netwerk compleet is, maakt Ben gebruik van 4800 masten. Altijd goed bereik dus!
 • Drukte op het netwerk: Hoe meer klanten tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde zendmast, hoe lager de snelheid per klant. Daarom worden er de komende tijd nog veel meer masten geplaatst.
 • Gebruik van meerdere diensten: Hoe meer apps je tegelijkertijd gebruikt, hoe trager mobiel internet wordt.
 • Type mobiele telefoon: Nieuwere mobiele telefoon kunnen een hogere snelheid aan.