Skip to main content

Facturen en Verbruik

Gebruikslimiet

Hier kun je alles vinden over de gebruikslimiet van Ben. Als je wilt weten wat dit inhoudt of hoe de gebruikslimiet werkt.

De gebruikslimiet is opgebouwd uit 4 lagen met bijbehorende limietbedragen. Iedere nieuwe klant begint in laag 1. Bij het bereiken van 80% van de limiet ontvang je een e-mail met de vraag om een voorschotbedrag over te maken.

Je hebt hierin een keuze.

Keuze 1: Je betaalt het voorschotbedrag:
Zodra je voorschotbetaling is verwerkt wordt de gebruikslimiet verhoogd naar de eerstvolgende laag en kun je weer gebruik maken van alle diensten. Het verwerken van je voorschotbetaling duurt maximaal 3 werkdagen.

Keuze 2: Je betaalt het voorschotbedrag niet: 
Dan wordt bij het bereiken van het limietbedrag je simkaart geblokkeerd voor al het uitgaande verkeer. De simkaart wordt pas gedeblokkeerd na het betalen van de factuur met de verbruikskosten van de maand waarin je de gebruikslimiet hebt bereikt. Maar let op, in dat geval kun je langere tijd geen gebruik van de simkaart maken.

Hieronder vind je een overzicht van de lagen met bijbehorende limiet bedragen:

 • Laag 1: gebruikslimiet vanaf € 200,00 waarschuwing per e-mail vanaf € 160,00
 • Laag 2: gebruikslimiet vanaf € 350,00 waarschuwing per e-mail vanaf € 300,00
 • Laag 3: gebruikslimiet vanaf € 750,00 waarschuwing per e-mail vanaf € 700,00
 • Laag 4: gebruikslimiet vanaf € 2000,00 waarschuwing per e-mail vanaf € 1750,00

Hieronder vind je nog wat aandachtspunten over de gebruikslimiet

 • Wanneer er sprake is van een belstatus achterstand bestaat de mogelijkheid dat je pas op een later moment bericht hierover ontvangt. 
 • De gebruikslimiet bestaat om jou en Ben te beschermen tegen onverwacht hoge kosten.
 • Wanneer je in het buitenland bent ontvang ik jouw verbruiksgegevens in de meeste gevallen wat later van het buitenlandse netwerk. De gebruikslimiet werkt dan niet of verminderd.
 • Je kunt aan de gebruikslimiet geen rechten ontlenen. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor alle gespreks- en overige kosten die met jouw aansluiting worden gemaakt. 

Het voorschot wordt verrekend met de factuur over de maand waarin de gebruikslimiet is behaald. Deze factuur ontvang je aan het einde van de maand daarop.

Voorbeeld: je bereikt op 15 maart 80% van je gebruikslimiet. Hier ontvang je een waarschuwings-sms voor, waarna je een voorschotbetaling doet. Dit voorschotbedrag is bijvoorbeeld op 19 maart bij Ben verwerkt en zal dan met de factuur over maart (die je eind april ontvangt) worden verrekend.

De gebruikslimiet van Ben gaat over de kosten die je buiten je bundel verbruikt. De gebruikslimiet bestaat om jou en Ben te beschermen tegen onverwacht hoge kosten. Wanneer je in het buitenland bent ontvang ik jouw verbruiksgegevens in de meeste gevallen wat later van het buitenlandse netwerk. De gebruikslimiet werkt dan niet of verminderd. Je kunt aan de gebruikslimiet geen rechten ontlenen. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor alle gespreks- en overige kosten die met jouw aansluiting worden gemaakt. De gebruikslimiet heeft 4 lagen. Als nieuwe klant begin je in laag 1.

Hieronder volgt een overzicht van de lagen met daarbij behorende limiet bedragen:

 • Laag 1: gebruikslimiet vanaf € 200,00 waarschuwing per e-mail vanaf  € 160,00
 • Laag 2: gebruikslimiet vanaf € 350,00 waarschuwing per e-mail vanaf  € 300,00
 • Laag 3: gebruikslimiet vanaf € 750,00 waarschuwing per e-mail vanaf € 700,00
 • Laag 4: gebruikslimiet vanaf € 2000,00 waarschuwing per e-mail vanaf € 1750,00

Meer informatie over de werking van de gebruikslimiet, lees je in het antwoord bij de vraag: "Hoe werkt de gebruikslimiet van Ben?"

Wanneer je een voorschot hebt overgemaakt, bijvoorbeeld bij het behalen van je gebruikerslimiet, dan is je voorschotbedrag de volgende maand niet terug te zien op je factuur. Hierdoor lijkt het of voorschotbedrag niet is verwerkt. Dat is echter niet het geval. Je voorschotbedrag is al verwerkt in mijn systemen, alleen niet zichtbaar op je factuur. Op het moment dat ik het factuurbedrag afschrijf van je rekening, heb ik hier je voorschotbetaling al in mindering gebracht. Het bedrag dat ik van je rekening afschrijf is dus lager dan het bedrag dat je op je factuur ziet staan. 

Voorbeeld: op 15 mei heb je je gebruikerslimiet behaald en een voorschot betaald van € 200. In juni verschijnt de factuur waarbij er € 225 in rekening wordt gebracht. Zodra de incasso plaatsvindt wordt het restbedrag van € 25 geïncasseerd.

Kijk voor handige tips om je verbruik in de gaten te houden en kosten te voorkomen op deze pagina.