Skip to main content
 • Internetinstellingen /

Telefoon en Simkaart

Internetinstellingen

Hier vind je alle informatie over de internetinstellingen op je mobiele telefoon.

Om met je mobiele telefoon online te zijn heb je toegang nodig tot een draadloos netwerk. Wi-Fi is een draadloos netwerk dat wordt aangeboden in openbare gelegenheden zoals stations, bibliotheken, cafés en restaurants. Daar kun je met je mobiele telefoon of tablet inloggen op dat netwerk. Meestal heb je daarvoor een inlogcode nodig. Soms betaal je een klein bedrag, maar steeds meer locaties bieden deze service gratis aan. Veel mensen hebben thuis ook een Wi-Fi verbinding.

Mobiel internet is een draadloos netwerk dat wordt aangeboden door Ben of een andere provider. Het voordeel is dat je overal en altijd online bent en dus niet afhankelijk bent van een wifi-netwerk. Mobiel internet koop je in met een internetbundel. Je neemt een bepaalde hoeveelheid data af in de vorm van MB. Een internetbundel koop je in op basis van jouw persoonlijke gebruik. Om uit te vinden welke bundel het beste bij je past is het handig om te weten wat je allemaal wilt. Met Ben datawijzer reken je zelf eenvoudig uit hoeveel internet je op je mobiele telefoon nodig hebt.

Met de iPhone update naar iOs 9 heeft Apple een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd: Wi-Fi-assistentie. 

Met deze optie schakelt je mobiele telefoon automatisch over naar het mobiele netwerk wanneer de Wi-Fi verbinding niet stabiel genoeg is. Onder Android telefoons is deze optie al langer bekend onder de naam 'Slimme netwerkwissel'.

Deze optie staat na de update automatisch ingeschakeld en kan er voor zorgen dat je mobiele internet bundel sneller op is dan je gewend bent. 

Uitzetten Wi-Fi assistentie
Wanneer je geen gebruik wilt maken van deze optie kun je de optie via de volgende stappen uitzetten:

 • Instellingen 
 • Mobiel netwerk 
 • Vink 'Wi-Fi-assistentie' uit.

Wanneer je nieuwe Ben abonnement of de verlenging van je abonnement na 14 januari 2016 is gestart en je hebt geen internetbundel afgesloten, dan is automatisch  MB Pauze actief. Als je toch gebruik wilt maken van mobiel internet dan kun je via Ik Ben MB Pauze gemakkelijk uitzetten. Je betaalt dan 30 ct per MB. 

Heb je een abonnement afgesloten voor 14 januari 2016 dan kan je mobiele telefoon gebruik maken van mobiel internet. De meeste mobiele telefoons doen dit automatisch. Je betaalt dan 30 ct per MB. Wil je geen mobiel internet gebruiken of alleen gebruikmaken van Wi-Fi? Dan kun je heel eenvoudig via Ik Ben MB Pauze aanzetten.

Het is al snel voordeliger om een internetbundel bij je abonnement te nemen dan per MB te betalen. Wil je weten hoeveel MB’s je ongeveer nodig hebt, kijk dan op mijn Ben Datawijzer pagina voor advies. Voor alle mogelijke internetbundels en bijbehorende prijzen kun je kijken op deze pagina.

Je kunt een internetbundel toevoegen aan je abonnement via je Ik Ben pagina of via de Ben App.

Heb je je internetbundel verbruikt of wil je geen gebruik maken van mobiel internet? Dan adviseer ik om je toegang tot mobiel internet uit te zetten om onverwachte kosten te voorkomen. Dit kun je doen door via Ik Ben MB Pauze aan te zetten. Zonder bundel of zodra je internetbundel voor 100% is verbruikt, kun je dan geen gebruik meer maken van mobiel internet en maak je dus ook geen onverwachte kosten buiten de internetbundel.

Heb je een internetbundel? Dan kan je vanaf de eerste dag van de volgende maand weer gebruik maken van deze bundel. Als je je MB pauze niet uitzet dan wordt je internet weer uitgezet op het moment dat je 100% hebt verbruikt.

Om gebruik te maken van Wi-Fi, dien je verbinding te maken met je eigen- of openbare Wi-Fi-punt. Zo kun je zonder mobiel internet toch internetten op je mobiele telefoon.

Let op! Als je Wi-Fi verbinding wegvalt, schakelt je mobiele telefoon automatisch over op mobiel internet. Heb je een iPhone met als besturingssysteem iOs 9 of hoger? Klik dan hier voor mijn tip. Als je niet voor onverwachte kosten wilt komen staan, adviseer ik je MB Pauze aan te zetten via Ik Ben zodat je geen gebruik meer kunt maken van mobiel internet.

Wanneer je problemen ervaart met je mobiele internet verbinding dan bied ik je een aantal tips aan om het probleem op te lossen. 

Tip 1: Controleer of de instellingen correct in je mobiele telefoon staan. Kijk op deze pagina voor de juiste internetinstellingen.

Tip 2: Controleer hoe de dekking in jouw omgeving hoort te zijn met behulp van mijn  dekkingskaart.

Tip 3: Zet je mobiele telefoon een keer uit- en aan. Hierdoor maakt de Ben simkaart opnieuw verbinding met het netwerk van Ben. 

Tip 4: Wanneer je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van mobiel internet dan heb je mogelijk MB Pauze aan staan of je hebt mogelijk in het verleden een blokkade voor mobiel internet laten plaatsen. Op  Ik Ben kun je MB Pauze uitzetten zodat je gebruik kunt maken van mobiel internet. 

Tip 5: Indien de bovenstaande tips niet hebben geholpen om je mobiele internet verbinding werkend te krijgen dan wil ik je adviseren om zogenaamde kruistest uit te voeren. Nadat je de internet instellingen automatisch hebt ontvangen en het mobiel internet werkt dan ligt het probleem aan je mobiele telefoon. 

Wanneer de bovenstaande tips niet hebben geholpen, werkt dan kan er iets mis zijn met de simkaart of de instellingen op de simkaart. Ga dan nogmaals naar mijn dekkingskaart en klik op “Meld een probleem” en vul de gevraagde gegevens in. Vervolgens ga ik aan de slag om het probleem wat je ervaart proberen op te lossen. 

De instellingen voor mobiel internet worden automatisch naar je toegestuurd zodra je je mobiele telefoon (met je Ben simkaart erin) voor het eerst aanzet. Het enige dat je hoeft te doen is de aanwijzingen volgen die je op je mobiele telefoon ontvangt.

Heb je dit bericht niet ontvangen of is er iets anders mis gegaan, dan kun je de instellingen heel eenvoudig handmatig toevoegen. Hieronder vind je de instellingen:

Instellingen mobiel internet
Profiel naam: Ben internet
Homepage (URL, startpagina): http://www.ben.nl
Naam toegangspunt: internet.ben
Netwerktype: IPv4
Proxy server adres: geen
IP adres apparaat: automatisch
Naam servers: automatisch
Beveiliging (security option): niet beveiligd
IP adres apparaat: automatisch
Verificatie: Normaal
Gebruikersnaam: geen (dus niets invullen)
Vraag om wachtwoord: nee
Wachtwoord: leeg (dus niets invullen)

Instellingen WAP
Profiel naam: Ben wap
Homepage (URL, startpagina): http://wap.google.com
Naam toegangspunt: wap.ben
Netwerktype: IPv4
Proxy server adres: 010.010.010.010
IP adres apparaat: automatisch
Naam servers: automatisch
Beveiliging (security option): niet beveiligd
IP adres apparaat: automatisch
Verificatie: normaal
Poort: 8080
Gebruikersnaam: geen (dus niets invullen)
Vraag om wachtwoord: nee
Wachtwoord: leeg (dus niets invullen)

Kijk ook op deze pagina. Hier vind je nog veel meer informatie over de instellingen van jouw mobiele telefoon. Hier vind je ook informatie om het mobiel internet gebruik te blokkeren.

Voor de instellingen van je iPhone of iPad kun je het beste kijken op deze pagina. Als je gebruik gaat maken van internet met je iPhone/iPad, zorg er dan voor dat je een internetbundel afsluit. De kosten kunnen anders hoog oplopen.

Als je een Blackberry gebruikt in combinatie met een Ben abonnement, kun je gebruikmaken van de volgende diensten:

Je kunt bellen en sms’en op het netwerk van Ben met je Blackberry en gebruikmaken van mobiel internet. Ben biedt geen ondersteuning voor de Blackberry push email service (bijvoorbeeld pingen).

Ga je gebruikmaken van internet met je mobiele telefoon, zorg er dan voor dat je een internetbundel afsluit, anders kunnen de kosten hoog oplopen.

Je kunt deze stappen gebruiken om mobile internet op je Blackberry in te stellen:

 1. Ga naar deze website
 2. Selecteer het correcte type BlackBerry
 3. Selecteer de gewenste taal voor Opera Mini
 4. Selecteer de firmwareversie van BlackBerry (te vinden in de BlackBerry onder Opties - Instellingen - Info over)
 5. Download het bestand
 6. Pak het bestand uit (WinRAR, WinZip, etc) op een gemakkelijk terug te vinden locatie
 7. Start Desktop Manager op
 8. Verbind de mobiele telefoon via USB met de PC
 9. Ga in Desktop Manager naar Toepassingen
 10. Klik op Bestanden importeren
 11. Navigeer in Desktop Manager naar de locatie van het uitgepakte bestand
 12. Selecteer het uitgepakte bestand met extentie .alx
 13. Klik op Open
 14. Kies op de mobiele telefoon voor Ja wanneer deze om een vertrouwelijkheidsniveau vraagt
 15. Ontkoppel de mobiele telefoon van de PC
 16. Ga in de mobiele telefoon naar Opties
 17. Kies voor Geavanceerde opties
 18. Kies voor TCP/IP
 19. Zet het vinkje aan bij APN-instellingen ingeschakeld
 20. Vul in bij APN: internet.ben
 21. Druk op de menutoets
 22. Kies voor Opslaan
 23. Druk 2x op de terugtoets
 24. Ga naar Downloads
 25. Kies voor Opera

Kijk voor meer informatie op deze pagina.