Skip to main content
  • Simkaart, Puk en Pin /

Telefoon en Simkaart

Simkaart, Puk en Pin

Hier vind je alle informatie over het gebruik van je Ben simkaart en de bijbehorende pin- en pukcode.

Simkaarten zijn er in drie formaten. Ik bied je op dit moment een simkaart aan die in drie formaten simkaarten uit te drukken is (normaal (2FF), micro (3FF) en nano (4FF) waarbij je de micro en de nano uit het normale formaat kunt drukken. Je hebt daardoor altijd het juiste formaat en hoeft je simkaart niet te knippen. Mocht je het verkeerde formaat hebben uitgedrukt, dan kun je hem eenmalig terugzetten.

Soms wordt een simkaart toch geknipt. Over het algemeen levert dat geen problemen op, behalve als je naar het nano formaat gaat knippen. De nano simkaart is namelijk kleiner dan het koperen contact van een normale of micro simkaart. Als je naar nano formaat gaat knippen, knip je in het koper van je simkaart. Een ander verschil is dat een nano simkaart dunner is dan een micro simkaart. Hierdoor past een geknipte simkaart naar nano formaat niet lekker in je mobiele telefoon.

Het beschadigen van het koper kan tot een aantal vervelende gevolgen leiden:

  1. Verminderde dekking
  2. Geen 4G terwijl je wel in het 4G-dekkingsgebied zit
  3. Traag mobiel internet doordat de mobiele telefoon geen stabiele verbinding kan opbouwen
  4. Sneller leeglopende accu doordat de mobiele telefoon drie keer zo vaak een dataverbinding maakt vergeleken met telefoons met een niet-geknipte nano simkaart
  5. Wegvallende gesprekken

Dit zijn een aantal voorbeelden van de symptomen die op kunnen treden bij verknipte nano simkaarten. Heb je op dit moment een geknipte nano simkaart, aarzel dan alsjeblieft niet om een nieuwe simkaart te bestellen. Dit kan de kwaliteit van je ontvangst verbeteren. Je kunt een nieuwe simkaart bestellen via Ik Ben. Hiervoor breng ik 15,25 euro voor in rekening.

Klik hier voor meer informatie over knippen van je simkaart.

Simkaarten zijn er in drie formaten. Ik bied je op dit moment een simkaart aan die in drie formaten simkaarten uit te drukken is (normaal (2FF), micro (3FF) en nano (4FF) waarbij je de micro en de nano uit het normale formaat kunt drukken. Je hebt daardoor altijd het juiste formaat en hoeft je simkaart niet te knippen. Mocht je het verkeerde formaat hebben uitgedrukt, dan kun je hem eenmalig terugzetten.

Nieuwe klant
Je ontvangt automatisch een triosimkaart bij je bestelling.

Bestaande klant
Als je graag een triosimkaart wilt ontvangen voor je nieuwe mobiele telefoon dan kun je een nieuwe simkaart via Ik Ben bestellen. De kosten voor een nieuwe simkaart bedragen € 15,25. Deze kosten worden op de factuur van de huidige maand in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat ik één maand later incasseer.

Verlengen van een contract
Wanneer je je huidige contract verlengt inclusief een mobiele telefoon dan ontvang je kosteloos een triosimkaart bij je bestelling. Als je huidige simkaart niet in je nieuwe mobiele telefoon past dan kun je heel gemakkelijk via Ik Ben je triosimkaart activeren.

Met een duo simkaart heb je 2 losse simkaarten met 1 telefoonnummer. Deze kun je bij Ben niet aanvragen.

Deze vind je op je Ik Ben pagina. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar “Toestel & Sim” en vervolgens naar "Pin- en Pukcode".

De pukcode is een specifieke code ter bescherming van je simkaart. De pincode is je persoonlijke beveiliging van je simkaart.

Wanneer je jouw mobiele telefoon opstart, dien je de pincode in te voeren. Wanneer je de pincode 3 maal foutief invoert, wordt je simkaart geblokkeerd.

Om de simkaart te deblokkeren moet je de pukcode invoeren. Let er wel op dat je de pukcode maximaal 10 keer verkeerd kunt intoetsen. Als je 10 keer de verkeerde pukcode hebt ingevoerd, kun je via Ik Ben een vervangende simkaart bestellen. De kosten hiervoor bedragen éénmalig € 15,25.

Je kunt je pincode wijzigen via je telefooninstellingen. Kijk in de handleiding van je mobiele telefoon hoe je dit kunt doen.

Als je je pukcode 10 keer verkeerd intoetst, wordt de simkaart definitief geblokkeerd. Je kunt de simkaart niet meer deblokkeren en je zult daarom een nieuwe moeten aanvragen. Dit kun je doen via je Ik Ben pagina, onder het kopje "vervangende simkaart bestellen".

De pukcode bestaat uit 7 cijfers. Sommige mobiele telefoons vragen om een pukcode van 8 cijfers. In dat geval dient er een 0 voor of achter de pukcode geplaatst te worden.

Log in op je Ik Ben pagina met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga vervolgens naar ga naar “Toestel & Sim” en vervolgens naar "Pin- en Pukcode". Hier vind je je Pin- en Pukcode.

De pincode van je simkaart zorgt voor beveiliging, waardoor anderen niet zomaar op jouw kosten kunnen bellen, sms’en en internetten. De pincode van je mobiele telefoon zorgt voor beveiliging waardoor anderen niet zomaar toegang hebben tot de gegevens op jouw mobiele telefoon.
Zo is de pincode van de simkaart is gebonden aan de simkaart, niet aan de mobiele telefoon. Als je de simkaart in een andere mobiele telefoon doet, blijft de pincode van je simkaart hetzelfde. Wanneer je een andere simkaart in jouw mobiele telefoon doet zal deze simkaart beveiligd zijn met de code die bij die simkaart hoort.

De code van de simkaart wordt in principe alleen gevraagd wanneer de mobiele telefoon aangezet wordt. De simkaart wordt dan ontgrendeld, waarna je ermee kunt bellen, sms’en en internetten.

Als de simkaart ontgrendeld is, kan de mobiele telefoon wel om een code vragen. De pincode van de mobiele telefoon is gekoppeld aan de mobiele telefoon, niet aan de simkaart. Wanneer je een andere simkaart in je mobiele telefoon doet, blijft de code van je mobiele telefoon hetzelfde.

Wanneer je mobiele telefoon gestolen is met je simkaart erin, is het verstandig de simkaart te blokkeren om te voorkomen dat er ongeautoriseerd gebruik van gemaakt wordt. Bel hiervoor naar de Ben klantenservice via 1200 op je mobiele Ben nummer of via 0900-0401405 (35 ct per gesprek).