Skip to main content
 • Telefoon en Instellingen /

Telefoon en Simkaart

Telefoon en Instellingen

Hier vind je alles over de instellingen van je telefoon. Voor als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het instellen van internet op je mobiel.

Wanneer je mobiel internet wilt gebruiken bij Ben dan is het handig om eerst te controleren of je mobiele telefoon juist is ingesteld. Wanneer dit niet het geval is, dan kun je instellingen heel eenvoudig handmatig toevoegen. Maak je gebruik van een iPhone dan kun je hier de instellingen vinden. Heeft je mobiele telefoon een Android besturingssysteem dan je hier alle informatie vinden.

Algemene instellingen mobiel internet
Profiel naam: Ben internet
Homepage (URL, startpagina): http://www.ben.nl
Naam toegangspunt (APN): internet.ben
Netwerktype: IPv4
Proxy server adres: geen
IP adres apparaat: automatisch
Naam servers: automatisch
Beveiliging (security option): niet beveiligd
IP adres apparaat: automatisch
Verificatie: Normaal
Gebruikersnaam: geen (dus niets invullen)
Vraag om wachtwoord: nee
Wachtwoord: leeg (dus niets invullen)

Ben je op zoek naar de handleiding van je mobiele telefoon of de internetinstellingen of andere handige tips om je mobiele telefoon in te stellen? Klik dan op een van de onderstaande links om alle informatie per merk mobiele telefoon terug te vinden:

Als je mobiele telefoon het ontvangen van MMS-berichten ondersteunt, dan ontvang je van mij een melding zodra je een MMS-bericht hebt ontvangen. Je kunt direct je bericht bekijken. 

Indien je mobiele telefoon het ontvangen van MMS-berichten niet ondersteunt, stuur ik je een sms met een link om de MMS te bekijken via een webpagina.

De instellingen voor mms worden automatisch naar je toegestuurd zodra je je mobiele telefoon (met je Ben simkaart erin) voor het eerst aanzet. Het enige dat je hoeft te doen is de aanwijzingen volgen die je op je mobiele telefoon ontvangt.

Heb je dit bericht niet ontvangen of is er iets anders mis gegaan, dan kun je de instellingen heel eenvoudig handmatig toevoegen. Hieronder vind je de instellingen:

Instellingen MMS
Profielnaam: Ben MMS
Homepage (URL, startpagina): https://mms.ben.nl
Proxy-adres: 010.010.010.011
IP-adres: Automatisch
Drager gegevens: GPRS
GPRS toegangspunt: mms.ben
Beveiliging (security option): Niet beveiligd
Sessie modus (connection mode): doorlopend
Poort: 8080
Gebruikersnaam: geen (dus niets invullen)
Vraag om wachtwoord: nee
Wachtwoord: leeg (dus niets invullen)

Kijk ook op deze pagina. Hier vind je nog veel meer informatie over de instellingen van jouw mobiele telefoon. 

Het ontvangen van mms is gratis, ook in het buitenland. Je vindt een overzicht van deze kosten op de tarievenpagina.

Als je niet wilt dat de ontvanger van jouw oproep je mobiele nummer ziet, dan kun je nummerweergave uitzetten. Je kunt nummerweergave voor alle nummers uitzetten via het menu van je mobiele telefoon. Dit is wel afhankelijk van het merk en type. Raadpleeg daarom hiervoor de handleiding van je mobiele telefoon.

Je kunt je mobiele nummer ook voor slechts één enkel gesprek verbergen:

Toets #31#telefoonnummer in.
Druk op de 'groene' toets.
Je belt nu zonder nummerweergave.

Je wilt bijvoorbeeld je nummerweergave uitzetten voor nummer #31#0701234567. De abonnee van telefoonnummer 070 - 123 4567 ziet bij dit gesprek jouw mobiele nummer niet op zijn beeldscherm verschijnen en weet dus niet door wie hij wordt gebeld. Bij het verzenden van een sms-bericht gaat het uitzetten van je nummerweergave niet op. Hierbij wordt jouw mobiele nummer altijd automatisch meegestuurd.

Doorschakelen is eenvoudig, je schakelt je mobiele nummer door via het menu van je mobiele telefoon. Toets de code **21* in, gevolgd door het telefoonnummer waarnaar je wilt doorschakelen en eindig met een #. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: **21*0701234567# gevolgd door OK. Alle inkomende gesprekken worden nu automatisch naar dit nummer doorgeschakeld. Kijk voor meer informatie over doorschakelen ook in de handleiding van je mobiele telefoon.

Wil je de tijd tussen het moment waarop je gebeld wordt en het moment dat er wordt doorgeschakeld wijzigen? Bijvoorbeeld als het te lang duurt voordat je mobiele telefoon doorgeschakeld wordt of dat dit juist te snel gebeurt. De tijd wijzigen tussen gebeld worden en doorschakelen kan op verschillende manieren:

 • Je kunt een pauze van 5, 10, 15, 25 of 30 seconden instellen via het menu van je mobiele telefoon.
 • Je kunt **61*[telefoonnummer]*11* aantal seconden intoetsen #, gevolgd door OK. Zo verkort of verleng je de tijd tussen gebeld worden en doorschakelen.

Een mobiele telefoon met simlock werkt niet met een simkaart van een andere aanbieder. De simlock is een stukje software dat controleert of de gebruikte simkaart wel hoort bij een bepaalde aanbieder. Zo niet, dan weigert de mobiele telefoon die simkaart. De simlock verhindert dus dat je een simkaart van een andere aanbieder in je mobiele telefoon kunt gebruiken.

Simlock verwijderen:
Door de simlock te verwijderen, maak je de mobiele telefoon geschikt voor een simkaart van een andere aanbieder, bijvoorbeeld een Ben simkaart. Een simlock verwijder je met behulp van een zogeheten unlock-code. De code om de simlock te verwijderen kun je aanvragen bij de aanbieder van wie je de mobiele telefoon hebt gekregen.

Je kunt een aantal dingen doen om te controleren of jouw mobiele telefoon voorzien is van een simlock.

 1. Je kunt bellen met de aanbieder waarvan je de mobiele telefoon hebt gekregen. Daar kun je navragen of je huidige mobiele telefoon een simlock heeft. Ook kunnen zij je (eventueel tegen betaling) voorzien van de unlock-code voor je mobiele telefoon.
 2. Je kunt ook controleren of jouw mobiele telefoon een simlock heeft door er een simkaart van een andere aanbieder in te stoppen. Zet daarna de mobiele telefoon aan en voer de pincode van de simkaart in. Als de mobiele telefoon een van de onderstaande meldingen geeft, heeft de mobiele telefoon een simlock:
 • SIM geweigerd
 • Netwerkcode fout
 • Voer NCK code in
 • Voer netwerk code in
 • Toets aanbieder code in
 • Netwerkvergrendeling
 • Beperkingscode invoeren

Op het moment dat je een abonnement bij mij afsluit dan vermeld ik je mobiele nummer niet in de telefoongids. Wanneer je zit wel wenst, dan kun je dit aan geven via www.mijnnummervermelding.nl. Houd er wel rekening mee dat de weergave in de papieren versie van het telefoongids eenmaal per jaar wordt gewijzigd.