Skip to main content
  • Vervangende simkaart /

Telefoon en Simkaart

Vervangende simkaart

Hier vind je alle informatie over het aanvragen en activeren van een vervangende simkaart.

Na ontvangst van je vervangende simkaart, kun je deze activeren via Ik Ben. Nadat je bent ingelogd, kies je voor “Toestel & Sim” en vervolgens voor “Activeren simkaart”. Volg vervolgens de aangegeven stappen.

Heb je je oude simkaart laten blokkeren, bijvoorbeeld vanwege verlies of diefstal? Neem dan contact met de klantenservice op via 1200 op je mobiele Ben nummer of via 0900-0401405 (35 ct per gesprek) om je vervangende simkaart te laten activeren en de blokkade te laten verwijderen.

Als je simkaart te klein is voor de mobiele telefoon die je wilt gebruiken, kun je deze met behulp van een adapter geschikt maken voor jouw mobiele telefoon. Je kunt via de Ben klantenservice een setje adapters bestellen waarmee je je simkaart van nano naar micro, van micro naar normaal en van nano naar normaal kunt omzetten.

Indien je simkaart kapot is, kun je een vervangende simkaart via Ik Ben bestellen. De kosten voor een vervangende simkaart zijn € 15,25. Deze kosten worden op de factuur van de huidige maand in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat ik één maand later factureer en incasseer.

Als je al klant bent en graag een simkaart wilt ontvangen, dan kun je deze aanvragen via je Ik Ben pagina. Je ontvangt dan een triosimkaart. De kosten voor een vervangende simkaart zijn € 15,25. Deze kosten worden op de factuur van de huidige maand in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat ik één maand later factureer en incasseer.

Simkaarten zijn er in drie formaten. Ik bied je op dit moment een simkaart aan die in drie formaten simkaarten uit te drukken is (normaal (2FF), micro (3FF) en nano (4FF) waarbij je de micro en de nano uit het normale formaat kunt drukken. Je hebt daardoor altijd het juiste formaat en hoeft je simkaart niet te knippen. Mocht je het verkeerde formaat hebben uitgedrukt, dan kun je hem eenmalig terugzetten.

Nieuwe klant
Je ontvangt automatisch een triosimkaart bij je bestelling.

Bestaande klant
Als je graag een triosimkaart wilt ontvangen voor je nieuwe mobiele telefoon dan kun je een nieuwe simkaart via Ik Ben bestellen. De kosten voor een nieuwe simkaart bedragen € 15,25. Deze kosten worden op de factuur van de huidige maand in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat ik één maand later incasseer.

Verlengen van een contract
Wanneer je je huidige contract verlengt inclusief een mobiele telefoon dan ontvang je kosteloos een triosimkaart bij je bestelling. Als je huidige simkaart niet in je nieuwe mobiele telefoon past dan kun je heel gemakkelijk via Ik Ben je triosimkaart activeren.

Als je simkaart te klein is voor de mobiele telefoon die je wilt gebruiken, kun je deze met behulp van een adapter geschikt maken voor jouw mobiele telefoon. Je kunt via de Ben klantenservice een setje adapters bestellen waarmee je je simkaart van nano naar micro, van micro naar normaal en van nano naar normaal kunt omzetten.