Skip to main content

Telefoon en Simkaart

Voicemail

Hier vind je alle informatie over de instellingen en het gebruik van je voicemail. Voor als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je je voicemail uit en aan kunt zetten.

Wanneer je wordt gebeld in het buitenland en je voicemail wordt ingesproken dan is dit gratis. Bij het afluisteren van de voicemail, tijdens het verblijf in het buitenland, worden er kosten berekend. Deze kosten zijn verschillend per zone. Voor een overzicht van de kosten per zone klik hier.

Ja, je kunt je voicemail ook in het buitenland afluisteren. Hiervoor heb je een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord kun je alleen in Nederland instellen via je eigen mobiele telefoon. Je doet dit door het nummer 1233 te bellen en te kiezen voor optie 9 ("Mailbox instellingen wijzigen").

Ben je in het buitenland en wil je weten of je voicemailberichten hebt, bel dan net als in Nederland het nummer 1233 en houd je pincode bij de hand. Werkt dat niet? Bel dan +31 6 2400 1233 om je voicemail af te luisteren.

Je kunt je voicemail vanaf een andere mobiele telefoon afluisteren, maar je hebt hiervoor een wachtwoord nodig. Een wachtwoord instellen doe je via het menu van je eigen mobiele telefoon. Bel het nummer 1233 en kies voor optie 9 ("Mailbox instellingen wijzigen"). Na het instellen van dit wachtwoord kun je vanaf een vaste lijn, maar ook vanuit het buitenland je voicemail afluisteren via het nummer + 31 6 2400 1233.

Je kunt die tijd zelf instellen tot maximaal dertig seconden. Dan neemt je voicemail het inkomende gesprek over.

Hiervoor voer je de volgende code in: * * 61 *+31624 je tiencijferige nummer * 11 * aantal seconden #.

Druk hierna op het knopje met het groene hoorntje of op de OK-toets van je mobiele telefoon.

Als je mobiele telefoonnummer bijvoorbeeld 06-1234 5678 is en je wilt de pauze veranderen in 25 seconden, dan voer je dus in: * * 61 * +316240612345678 * 11 * 25 # OK.

Wanneer je in het buitenland bent, wil je misschien liever dat je voicemail uitstaat. Of misschien heb je liever helemaal geen voicemail op je mobiele telefoon. Je voicemail kun je zelf heel gemakkelijk online uitzetten onder het kopje "Abonnement" via je Ik Ben pagina. Op deze manier kun je je voicemail gemakkelijk aan- en uitzetten wanneer jij dat wilt.

Nadat de voicemail is uitgeschakeld wil ik je adviseren om te bellen naar ##002# 
Hiermee worden eventuele doorschakelingen naar je voicemail mee verwijderd.