Skip to main content

Netwerk

Werkzaamheden

Hier kun je alles vinden over geplande werkzaamheden aan het Ben netwerk.

Om een nog betere dekking en snellere en stabielere internetverbinding te kunnen bieden (met o.a. 4G) investeert Ben samen met partner T-Mobile continu in de verbetering en modernisering van het netwerk. Zo bereiden wij het 4G-netwerk voor en verbetert de kwaliteit van 3G en 2G.

Tijdens de netwerkmodernisatie vervangen we onze bestaande masten door nieuwe die geschikt zijn voor 4G en de nieuwste apparatuur en software bevatten. We verbeteren de capaciteit en de stabiliteit van ons netwerk en vergroten het bereik. Zo krijg je op veel meer plaatsen een betere ervaring met internet en bellen.

Voorbereidingen 4G-netwerk
Wekelijks worden ongeveer 60 masten voorzien van de nieuwste apparatuur en software om ervoor te zorgen dat je gebruik kunt maken van 4G voor sneller en stabieler internet.

Verbeteringen mobiel internet 2G en 3G
Voor ons bestaande 2G- en 3G-netwerk worden masten vervangen en op verschillende plaatsen in het netwerk de nieuwste technieken geactiveerd. Hierdoor ervaar je sneller en stabieler internet en een nog betere dekking binnen- en buitenshuis.

Verbetering van dekking netwerk in lastige gebieden
Op plaatsen waar we moeilijk nieuwe masten kunnen of mogen plaatsen testen we alternatieve oplossingen om de dekking te verbeteren.

Meer over 4G.
Meer over dekking.

Ik vervang mijn netwerk en voeg de nieuwste technologieën toe. Je profiteert daardoor van nog betere dekking binnen- en buitenshuis:

  • Ik vervang de apparatuur op alle masten zodat ik alle radiofrequenties kan gebruiken (inclusief UMTS900 waardoor het bereik binnenshuis verbetert).
  • Ik vervang de antennes door een nieuwe generatie antennes.
  • Ik vervang de bestaande verbindingen tussen mijn masten en centrales met glasvezelverbindingen.

T-Mobile voert de werkzaamheden per mast uit. Elke mast wordt ongeveer twee uur uitgezet, de masten in de buurt nemen het meeste mobiele verkeer dan over. Toch kan het voorkomen dat je tijdens, of vlak na de werkzaamheden, even last van minder bereik hebt of dat er storingen optreden bij bellen, mobiel internet of het versturen en ontvangen van sms'jes. Na de werkzaamheden wordt het netwerk uitgebreid getest en, wanneer dit nodig is, verder geoptimaliseerd. Ook dan kun je nog wat last houden van kleine storingen of verminderde dekking. Na dit grootschalige onderhoud maak je gebruik van een van de modernste netwerken van Europa. Op deze manier ben ik helemaal klaar voor de toekomst terwijl jij gebruik kunt maken van een snel en stabiel netwerk.

Voer hier je postcode of plaatsnaam in plus een periode in de toekomst om te controleren of er in jouw omgeving werkzaamheden aan het netwerk zullen plaatsvinden.

Ben klanten worden één week voordat hun woonomgeving aan de beurt is via een brief of e-mail geïnformeerd over de werkzaamheden. Zodra de werkzaamheden starten ontvang je een sms. Via de postcode checker kun je opzoeken of er binnenkort werkzaamheden in jouw omgeving plaatsvinden. Daar toon ik zowel onderhouds- als modernisatiewerkzaamheden.

Voer je postcode of plaatsnaam in en vul een periode in de toekomst in om te controleren of er in jouw omgeving werkzaamheden aan het netwerk zijn.

Klik hier voor de postcode checker.