Skip to main content

Abonnement

Wijzigen

Hier kun je alles vinden over wijzigingen. Bijvoorbeeld als je een wijziging wil doorgeven of je abonnement wilt aanpassen.

Voor het wijzigen van de bel/sms bundel, internetbundel of sms-bundel kun je via de Ben App of door in te loggen op je Ik ben pagina, via “Abonnement” en vervolgens “Wijzigen” een bundelwijziging aanvragen. Zo kun je eenvoudig zelf iedere maand je bundels aanpassen.

Wanneer je geen informatie wilt ontvangen over de dienstverlening van Ben, dan kun je dit aangeven door in te loggen op Ik Ben, kies dan voor “Gegevens” en vervolgens voor “Contact instellingen”. Hier kun je heel gemakkelijk aangeven welke informatie je niet of juist wilt ontvangen.

Het is mogelijk om je abonnement op een andere naam te zetten. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • De nieuwe contractant moet 18 jaar of ouder zijn.
  • De nieuwe contractant in het bezit is van een Legitimatiebewijs (Nederlands of buitenlands paspoort/ID kaart, Nederlandse identiteitskaart, Nederlands rijbewijs, Nederlands reisdocument of verblijfskaart EU/EER verblijfsvergunning type I t/m V)
  • De nieuwe contractant een Nederlandse bankrekening heeft (in verband met automatische incasso).
  • Er geen betalingsachterstand is op het over te nemen abonnement.
  • Ik breng 15 euro administratiekosten bij de nieuwe contractant in rekening. Deze kosten vind je op de eerste volgende factuur terug.

Klik hier om een contractovername aan te vragen.

Je gegevens en andere instellingen (zoals je adres) kun je zelf wijzigen op je Ik Ben pagina. Klik op "Gegevens" en vervolgens op "Wijzig gegevens".

Betaalde sms-diensten (ook wel premium sms-diensten genoemd) zijn diensten van derden die je zelf moet activeren door een sms-bericht te sturen naar een shortcode (viercijferig nummer). Het betreft vaak een abonnement waarbij je op structurele basis betaalde sms’jes ontvangt totdat je de dienst zelf weer stopzet. Voorbeelden zijn spelletjes, ringtones, voetbaluitslagen of weerberichten. Maar het kunnen ook eenmalige sms’jes zijn die je ontvangt wanneer je bijvoorbeeld je stem uitbrengt via een TV programma.

Wanneer je abonnement net is ingegaan, is het gebruik van betaalde sms-diensten geblokkeerd. Na het betalen van twee facturen wordt deze blokkade verwijderd. 

Wil je helemaal geen gebruik (meer) maken van betaalde sms-diensten, dan kun je je simkaart via mijn klantenservice blokkeren voor betaalde sms diensten. Houd er rekening mee dat je eerst afgemeld moet zijn voor de dienst waar je op dit moment sms-berichten van ontvangt. In de meeste gevallen volstaat het om een sms bericht met het woord STOP te sturen naar de desbetreffende shortcode.

Indien je jezelf niet aan hebt gemeld bij een sms-dienst maar toch kosten van een dienst terugvind op je factuur, klik dan hier voor een formulier om een onderzoek in te laten stellen.

Om je bankrekeningnummer te wijzigen, kun je contact opnemen met de Ben klantenservice via 0900-0401405 (0,35 per gesprek).

Je kunt naar betaalde servicenummers bellen nadat je eerste 2 facturen van je nieuwe Ben abonnement betaald zijn. Wil je eerder naar betaalde servicenummers kunnen bellen? 

Heb je een sim only abonnement wil ik je verzoeken € 100 als voorschot te betalen. Wanneer ook je mobiele telefoon is geleverd door Ben dan dien je € 200 over te maken naar bankrekeningnummer NL61 COBA 0733.9747.75, ten name van Ben. Vermeld altijd je mobiele nummer. Stuur vervolgens een betaalbewijs naar voorschot@ben.nl met als onderwerp “Voorschot servicenummers”. Binnen 3 werkdagen zal ik de blokkade verwijderen. 

Door het betalen van dit voorschotbedrag, verwijder ik ook blokkade voor het gebruik van de Ben simkaart in het buitenland.

Je kunt de einddatum van je abonnement terugvinden op je Ik Ben pagina. Wanneer je bent ingelogd kies je voor ‘Abonnement’ en vervolgens voor ‘Huidig’. Hier kun je ook andere details van je abonnement terugvinden