Skip to main content
Ben er voor jou

Top 10 vragen

1. Bellen in het buitenland

De bel, sms en internet tarieven van Ben zijn afhankelijk van het land waarin je je bevind. Bij Ben zijn alle landen in de wereld verdeeld in vier zones. Voor alle landen binnen één zone zijn de tarieven gelijk. Kijk op mijn buitenland tarieven pagina en kies het land waarvan je de tarieven wilt weten.

2. Hoe werkt nummerbehoud?

Stap 1: Kies tijdens het bestellen van je Ben abonnement voor nummerbehoud en vul de gevraagde gegevens in.

Stap 2: Binnen enkele dagen nadat je Ben abonnement is bezorgd, ontvang je een e-mail waarin ik het verzoek tot nummerbehoudaanvraag bij je huidige aanbieder bevestig. Als je huidige aanbieder dit verzoek tot nummerbehoud goedkeurt, dan wordt je oude abonnement gelijktijdig voor je opgezegd. Je hoeft dat dus niet zelf te doen.

Stap 3: Je ontvangt een e-mail met daarin de datum waarop je mobiele nummer wordt omgezet. Dit bericht herhaal ik per sms één dag voordat ik je mobiele nummer omzet.

Stap 4: Ik zet je mobiele nummer om. Dit merk je wanneer je oude simkaart geen bereik meer heeft. Plaats dan je Ben simkaart in je mobiel telefoon. Tijdens de omzetting ben je gedurende drie tot vijf uur niet bereikbaar. Het kan zo zijn dat de omzetting 24 uur duurt. De omzetting van je mobiele nummer vindt plaats in de ochtend vanaf 8.30 uur. Om contact te maken met het netwerk, raad ik je aan om je mobiele telefoon af en toe uit en aan te zetten. Zodra je mobiele telefoon het Ben netwerk vindt, kun je weer bellen met je vertrouwde mobiele nummer.

Wat gebeurt er met je gegevens?
Bij het overzetten van je mobielenummer komen bewaarde voicemailberichten te vervallen.
Ook de gegevens op je oude simkaart (zoals bewaarde telefoonnummers) zijn niet meer bruikbaar.
Het is raadzaam om telefoonnummers in het telefoonboek van je oude simkaart te kopiëren naar je nieuwe mobiele telefoon. Zo voorkom je dat je nummers verloren gaan tijdens het overzetten van je mobiele nummer.

3. Waarom ontvang ik een factuur terwijl ik heb opgezegd?

In tegenstelling tot de meeste andere aanbieders welke abonnementen aanbieden, breng ik altijd de kosten voor je abonnement en eventueel extra gemaakte kosten achteraf in rekening. Als de factuur is verschenen, stuur ik je een e-mail om je hier over de informeren. De factuur kun je inzien op Ik Ben. Ongeveer 5 dagen later incasseer het factuurbedrag van je rekening.

In de laatste maand van je abonnement zal het maandbedrag en de hoeveelheid minuten, sms’jes en MB’s naar verhouding worden berekend aan de hand van het aantal resterende dagen van de maand. Wanneer je abonnement op 18 april wordt beëindigd dan heb je in die maand 18 dagen gebruikt kunnen maken van je abonnement. Je betaalt dan ook naar verhouding. De factuur over deze periode verschijnt in mei.

4. Uitleg eerste factuur

De Ben factuurperiode start op de eerste van de maand. Wanneer je echter halverwege de maand klant wordt, betaal je alleen voor de resterende dagen van deze eerste maand.

Voorbeeld: Werd je bijvoorbeeld op de 16e klant in een maand van 30 dagen? Dan ontvang je en betaal je in die eerste maand, bij een bundel van 300 minuten/sms, precies de helft: 150 minuten/sms. Kortom, je bundelgrootte wordt in de eerste maand aangepast naar het aantal dagen dat je bij mij bent.

Eenmalige kosten: naast gebruikskosten staan er op je eerste factuur eenmalige kosten vermeld zoals aansluitkosten.

Ga naar je Ik Ben pagina om je eerste factuur te bekijken.

5. Waar kan ik mijn pukcode vinden?

Deze vind je op je Ik Ben pagina. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar "Toestel & Sim" en vervolgens naar "Pin- en Pukcode".

6. Ik heb problemen met bellen/sms'en

Kun je niet bellen, sms'en of internetten of heb je slecht bereik dan kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. Ik wil je adviseren altijd eerst je mobiele telefoon even uit en weer aan te zetten zodat je simkaart opnieuw wordt aangemeld op het netwerk. Mocht je daarna nog steeds geen verbinding hebben dan kun je de volgende stappen doorlopen:

Ik heb altijd en overal problemen met de dekking:
Doe een zogenaamde kruistest en plaats je simkaart in een andere mobiele telefoon. Op deze manier kun je erachter komen of het aan je mobiele telefoon ligt of je simkaart. Werkt je simkaart wel in de andere mobiele telefoon? Dan adviseer ik om een software-update te doen op je mobiele telefoon of een fabrieksreset doen. Vergeet niet om van te voren een back-up te maken.

Ervaar je alleen problemen met mobiel internet? Dan heb je mogelijk MB Pauze aanstaan en je internetbundel verbruikt. Op Ik Ben kun je de MB Pauze uitzetten zodat je weer gebruik kunt maken van mobiel internet.

Werkt je simkaart ook niet in de andere mobiele telefoon dan kun je ook nog even de instellingen controleren. Kijk op deze pagina voor de juiste instellingen. Helpt dit ook niet? Neem dan contact op met mijn klantenservice.

Ik heb op één of enkele locaties problemen met de dekking:
Controleer of er werkzaamheden op jouw locatie zijn. Tevens kun je op mijn dekkingskaart zien hoe de dekking op jouw locatie is.

7. Wanneer kan ik verlengen?

Met een maandelijks opzegbaar abonnement, kun je ieder moment verlengen naar een abonnement met een mobiele telefoon, of naar een nóg voordeliger Sim Only 24 maanden abonnement.
Heb je een 24 maanden abonnement, dan kun je vanaf 3 maanden voor het einde van je abonnement verlengen. Via je Ik Ben pagina kun je je abonnement eenvoudig verlengen. Op deze pagina leg ik uit hoe je dat doet.

8. Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Ik vind het jammer dat je erover denkt om bij me weg te gaan. Wat de reden ook is, ik hoor het graag voordat je bij me weggaat. Hierdoor leer ik hoe ik mijn producten en diensten nog beter kan maken. Als je naar de Ben klantenservice belt op 0900 – 040 1405 (35 ct. per gesprek) word je daar geholpen om je opzegging te verwerken. Ik hoop je in de toekomst weer terug te zien.

Handige informatie voordat je me belt
Als je een maandabonnement hebt, kun je op ieder moment opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Als je een 24 maanden abonnement hebt of je hebt hiernaar verlengd, kun je opzeggen nadat je 24 maanden abonnement is afgelopen. Je kunt daarna opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

De kosten en het tegoed van je laatste maand worden naar verhouding berekend ten opzichte van het aantal dagen dat je abonnement nog actief is.

Het abonnement mag alleen door de contractant zelf worden opgezegd.

Voorbeeld:
Zeg je op 15 februari op, dan stopt je abonnement per 15 maart. Op je laatste factuur zie je de kosten van de laatste 15 dagen in maart. Hierdoor ziet je laatste factuur er anders uit dan je altijd gewend was.

Opzeggen per post:
Stuur je opzegging naar:
Ben Klantenservice
Postbus 13016
2501 EA Den Haag

Vermeld in je brief in ieder geval:

    Het telefoonnummer van het abonnement Je klantnummer (deze staat op je factuur). Je naam, adresgegevens en geboortedatum.

    Na verwerking van de opzegging krijg je een e-mail van mij ter bevestiging

    Opzeggen per e-mail
    Je kunt ook mijn contactformulier invullen om je opzegging door te geven. Na verwerking van de opzegging krijg je een e-mail van mij ter bevestiging.

9. Wanneer ik in en naar het buitenland bellen en sms'en?

Je kunt in en naar het buitenland bellen en sms’en nadat je eerste 2 facturen van je nieuwe Ben abonnement betaald zijn. Tot die tijd kun je wel naar Nederlandse telefoonnummers bellen en sms’en. In het buitenland ben je wel gewoon bereikbaar voor inkomende gesprekken en ontvang je sms-berichten.

Je kunt altijd gebruikmaken van mobiel internet in het buitenland.

10. Hoe zet ik mijn voicemail aan/uit?

Wanneer je in het buitenland bent, wil je misschien liever dat je voicemail uitstaat. Of misschien heb je liever helemaal geen voicemail op je mobiele telefoon. Je voicemail kun je zelf heel gemakkelijk online uitzetten onder het kopje "Abonnement" via je Ik Ben pagina. Op deze manier kun je je voicemail gemakkelijk aan- en uitzetten wanneer jij dat wilt.

Nadat de voicemail is uitgeschakeld wil ik je adviseren om te bellen naar ##002#. Hiermee worden eventuele doorschakelingen naar je voicemail mee verwijderd.