iphone se review
Ben benieuwd 16 november 2021 3 min. leestijd

iPhone SE review: dit zeggen de experts

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De iPhone SE is inmiddels al een tijdje beschikbaar. Ook nu is het één van mijn toptelefoons. De vraag is: denken onafhankelijke experts er ook zo over? Ontdek het in mijn overzicht van onafhankelijke iPhone SE reviews.

Even voorstellen: de iPhone SE

Op 15 april 2020 kwam de iPhone SE uit. Een compacte telefoon met een 4,7-inch scherm. Kleiner dan de iPhone 11, die toen al uit was, maar net zo snel. Want hij heeft dezelfde A13 Bionic-processor. Dankzij de updates van iOS 15 blijft hij snel. Verder heeft de iPhone SE een 12-megapixelcamera die heldere foto’s maakt met realistische kleuren. Ben je benieuwd wat experts zeggen over de iPhone SE? Ontdek het in dit overzicht van iPhone SE reviews.

iPhone
SE

Je kunt nu bij mij de iPhone SE kopen met een betaalbaar abonnement. Deze compacte telefoon heeft een goed scherm, is heel snel en maakt mooie foto’s.

Apple iPhone SE 64GB Zwart
vanaf € 28,00/mnd

iPhone SE review: wat vinden de experts?

Is de iPhone SE uit 2020 ook nu nog een goede koop? Ontdek wat onafhankelijke experts erover zeggen.

Compact en met één hand te bedienen

De iPhone SE is 138,4 millimeter lang, 67,3 millimeter breed en 7,3 millimeter dun. Hij heeft een glazen voor- en achterkant, met een aluminium frame. “De iPhone SE 2020 is aan de buitenkant identiek aan de iPhone 8”, meldt iPhoned. “Allereerst is de SE 2020 een heel compact toestel, waardoor je het makkelijk met één hand vasthoudt en bedient. Dat maakt de SE een ideale keuze als je niet van grote telefoons houdt. En de iPhone 12 mini – die nóg iets kleiner is – te duur vindt.”

4,7 inch scherm boordevol details

De iPhone SE heeft een 4,7 inch Retina IPS LCD-scherm, met een resolutie van 1334 x 750 pixels. Daarmee kijk je video’s in HD-kwaliteit. Tom’s Guide is positief verrast door het scherm: “een 4,7-inch scherm op een moderne telefoon lijkt misschien verouderd. Maar ben je op zoek naar één van de beste kleine telefoons? Dan zal de iPhone SE je niet teleurstellen.”

De kleinste details zijn te zien op het scherm. “Ik heb de Wonder Woman 1984-trailer bekeken op YouTube”, vervolgt Tom’s Guide. “En ik heb genoten van het Retina-scherm van de iPhone SE. De mooie kleuren spatten ervan af. Met heel veel details. Bijvoorbeeld in een Tiger King-scène: ik kon alle snorharen op het gezicht van het dier onderscheiden.”

iphone se review ontwerp

Tijdloze, krachtige prestaties

“De prestaties van de iPhone SE staan anno 2021 nog steeds als een huis”, schrijft iPhoned over de iPhone 13 specificaties. “De A13-chip is razendsnel, gaat nog jaren mee en draait apps en games heel vloeiend. De processor is één van de belangrijkste redenen om voor de iPhone SE te kiezen. En hij zorgt ervoor dat de iPhone een stuk sneller (en toekomstbestendiger) is dan andere toestellen in deze prijsklasse.” Voor jouw informatie: de krachtige processor klokt maximaal 2,85 GHz. Zo starten je apps direct na het aanklikken op.

De site vond nog een ander voordeel van de processor. “De A13-chip is bovendien energiezuinig. Dat is ook wel nodig, want de kleine 1821 mAh-accu gaat een dag mee. Zonder extra te hoeven opladen. Maar daarna moet je de telefoon wel aan de oplader leggen.” Andere voordelen? Dit is de betaalbaarste telefoon met iOS 15. Ook kies je zelf de opslagcapaciteit. Ik verkoop de iPhone SE 64 GB.

iPhone SE camera: voor de kleinste details

“De iPhone SE 2020 camera is zó goed, dat hij moeilijk te onderscheiden is van de iPhone 11 camera”, zegt Tom’s Guide over de iPhone SE camera. “De enige uitzondering is de nachtmodus, die de iPhone SE niet heeft.”

De compacte iPhone SE heeft een enkele 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 7-megapixelcamera aan de voorkant. “Je krijgt geen ultragroothoeklens, zoals de iPhone 11. Of een telelens met optische zoom, zoals de iPhone 12 Pro-modellen. Maar de A13 Bionic-chip van de iPhone SE verbetert de cameraprestaties op verschillende manieren.”

Pluspunt van de camera volgens Tom’s Guide? “Je maakt mooie portretten met de hoofdcamera, maar ook met de selfiecamera. Compleet met portretbelichtingseffecten en de mogelijkheid om de scherptediepte te regelen. De iPhone SE profiteert ook van Smart HDR om de details in gezichten naar voren te brengen.” HDR staat voor High Dynamic Range. Dit is een slimme techniek waarmee je in situaties met een groot lichtcontrast toch goede opnamen kunt maken.

Iets waar je op moet letten bij het maken van een portretfoto? “Je moet wel binnen twee meter van het object af staan, anders werkt de portret-functie niet. Dat komt omdat de iPhone SE geen telelens heeft.”

iPhone SE 2020 kopen met abonnement

De iPhone SE 2020 is snel, heeft goede camera’s én is betaalbaar. Je kunt deze telefoon bij mij kopen met een mobiel abonnement in de kleur zwart. Bij mij kies je zelf je bundels en die zijn maandelijks aan te passen. Zo heb je altijd een abonnement dat bij je past.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...

De 8 beste apps om foto’s mee te bewerken in 2024

Ik zet 8 goede apps om foto’s mee te bewerken voor je op een rij.

5 redenen om een OPPO telefoon te kiezen

Ontdek de voordelen van een OPPO telefoon.

iPhone 15 en meer: 5 telefoons met goede camera

Een telefoon met goede camera vinden? In dit blog zoek ik 5 smartphones voor je uit!