Ben benieuwd 08 juni 2023 4 min. leestijd

Beste goedkope mobiele telefoons voor 2023

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je een goedkope telefoon? Eentje die zijn geld écht waard is? Zonder dure extra’s die je toch niet gebruikt? Ik ging op zoek naar betaalbare telefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De beste vijf voor 2023? Die vind je in dit blog. Zo hou je meer geld over voor de dingen die écht leuk zijn.

De 5 beste goedkope mobiele telefoons voor 2023

Goed nieuws. Je hoeft niet meer de hoofdprijs te betalen voor een goede telefoon. Ideaal voor je Sim Only abonnement. Bekijk hier mijn beste goedkope telefoons:

Samsung Galaxy A54

De Samsung Galaxy A54 is de nieuwste telefoon uit de Samsung Galaxy A serie. Dankzij de nieuwe Exynos 1380 processor en 8 GB aan werkgeheugen is hij heel snel. De Galaxy A54 heeft ook nog eens een strak en mooi ontwerp en is bij mij verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Het Full HD+ Amoled scherm is 6,4 inch groot en door de 120 Hz-verversingssnelheid gaat scrollen extra soepel. 

Fijn aan deze smartphone zijn de vier camera’s. De hoofdcamera van 50 megapixel zorgt altijd voor scherpe, gedetailleerde beelden. Ook met de 32-megapixel selfiecamera aan de voorkant kun je je favoriete momenten goed vastleggen. Dankzij de groothoeklens van 12 megapixel krijg je iedereen op de groepsfoto en met de 5-megapixel macrocamera leg je kleine details vast. 

Vier redenen om voor de Samsung Galaxy A54 te kiezen:

  • 5000 mAh batterijcapaciteit
  • IP67 stof- en waterdicht
  • Scherpe foto’s in 50 megapixel
  • Nieuwste besturingssysteem: Android 13

OPPO A78

De OPPO A78 is nog zo’n goedkope telefoon met allerlei goede functies. Foto’s maak je met één van de drie camera’s. De OPPO A78 heeft er twee op de achterkant en eentje op de voorkant. De hoofdcamera legt alles vast in 50 megapixel en de 8-megapixel selfiecamera schiet fijne selfies voor op je sociale media. Hiernaast is er ook een dieptesensor van 2 megapixel. 

Het 6,56 inch scherm is lekker groot. Zo kun je al je favoriete series ook gewoon onderweg kijken. De hele dag door! Dit dankzij de 5000 mAh batterij. Is je batterij toch leeg? Dan kun je hem in een halfuur weer tot 50% opladen. In iets meer dan een uur is je batterij weer helemaal vol. Met een opslagcapaciteit van 128 GB kun je al je foto’s, filmpjes en andere bestanden makkelijk kwijt. 

Vier redenen om voor de OPPO A78 te kiezen:

  • 128 GB opslagruimte
  • Grote batterij van 5000 mAh
  • Groot 6,56 inch scherm
  • Snel schakelen tussen taken dankzij 8 GB werkgeheugen

Motorola Edge 30 Neo

De Motorola Edge 30 Neo is een goede keuze als je zoekt naar een goedkope mobiel. Hij heeft met 8 GB veel werkgeheugen en 128 GB biedt genoeg opslagruimte om al je bestanden op te slaan. Deze telefoon van Motorola is met zijn 6,28 inch scherm heel compact. Hierdoor past hij gemakkelijk in je broekzak en is-ie met één hand te bedienen. Door de verversingssnelheid van 120 Hz gaat scrollen erg soepel en gemakkelijk. 

Als je graag foto’s maakt met je smartphone, zit je met de Motorola Edge 30 Neo goed. Hij heeft een hoofdcamera van 64 megapixel, een ultragroothoeklens van 13 megapixel en de selfiecamera schiet plaatjes in 32 megapixel. Door de optische beeldstabilisatie zijn je foto’s en video’s minder snel bewogen. Ook zijn er allerlei andere handige functies, zoals Night Vision, waardoor je ook in het donker mooie foto’s maakt.

Vier redenen om voor de Motorola Edge 30 Neo te kiezen:

  • Met één hand bedienbaar
  • Verversingssnelheid van 120 Hz
  • Hoofdcamera van 64 megapixel
  • In slechts een kwartier voor de helft opgeladen

Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Een goede budget smartphone met een uitzonderlijk goede camera? Dat is de Xiaomi Redmi Note 11 Pro. De driedubbele camera op de achterkant heeft namelijk een hoofdcamera van 108 megapixel! Dit levert scherpe foto’s op vol levendige, diepe kleuren en mooie details. Aan de voorkant vind je een selfiecamera van 16 megapixel. 

Ook fijn: het Amoled Dot beeldscherm van 6,67 inch. Groot genoeg om op te streamen. Dankzij het sunlight display blijft je scherm ook op zonnige dagen goed leesbaar. Een ander groot voordeel van deze telefoon is de batterij. Deze heeft een capaciteit van 5000 mAh, wat betekent dat je de hele dag door kunt scrollen, appen en streamen. Met turbo opladen is-ie in slechts 15 minuten weer halfvol. 

Vier redenen om voor de Xiaomi Redmi Note 11 Pro te kiezen:

  • Hoofdcamera van 108 megapixel
  • 5000 mAh batterij met turbo opladen
  • Groot 6,67 inch scherm
  • Soepel scrollen met 120 Hz verversingssnelheid

Apple iPhone SE (3e generatie)

Toch liever een iPhone? De Apple iPhone SE is voor een telefoon van Apple heel voordelig. Het 4,7 inch grote IPS LCD scherm heeft zachte, afgeronde hoeken en ook de bekende thuisknop is aanwezig. Je kunt deze smartphone makkelijk met één hand bedienen en in je broekzak meenemen. Op de achterkant vind je een hoofdcamera van 12 megapixel en de selfiecamera op de voorkant maakt foto’s in 7 megapixel.

De iPhone SE heeft 3 GB werkgeheugen en dankzij de A15 Bionic chip en de maximale kloksnelheid van 3,22 GHz is hij erg snel. Laat je per ongeluk water over je telefoon vallen? Daar kan deze iPhone best tegen. Hij heeft namelijk IP67, wat betekent dat hij tot 30 minuten lang 1 meter diep onder water kan overleven.

Vier redenen om voor de Apple iPhone SE te kiezen:

  • Makkelijk bedienbaar, compact ontwerp
  • IP67 stof- en waterdicht
  • Voor 50% opgeladen in een half uur
  • Goedkoopste iPhone bij mij verkrijgbaar

Altijd met een abonnement dat bij je past

Zo zie je maar weer. Ook met een goedkope mobiel haal je veel mogelijkheden en voordelen in huis. Je kunt de telefoons met abonnement of gewoon een los toestel kopen, zodat je elke maand weer extra goedkoop uit bent met een Sim Only abonnement. En ontdek hier de beste telefoons met goede camera’s.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Samsung Galaxy A55 vs Galaxy A35

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Samsung telefoons.

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...

De 8 beste apps om foto’s mee te bewerken in 2024

Ik zet 8 goede apps om foto’s mee te bewerken voor je op een rij.

5 redenen om een OPPO telefoon te kiezen

Ontdek de voordelen van een OPPO telefoon.