Ben benieuwd 31 augustus 2023 2 min. leestijd

Even voorstellen: de nieuwe, duurzame Fairphone 5

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Nederlandse fabrikant Fairphone is een bijzondere fabrikant. Fairphone maakt namelijk duurzame telefoons. Ook de nieuwe Fairphone 5 is gemaakt om lang mee te gaan. Zonder de planeet te beschadigen. In dit blog stel ik het merk Fairphone en de Fairphone 5 aan je voor. 

fairphone 5

Kennismaken met Fairphone

Fairphone is in 2013 opgericht in Nederland. De ambitie van de fabrikant is: telefoons moeten langer meegaan en de telefoonmarkt moet eerlijker worden. De duurzame telefoons van Fairphone zijn daarom modulair. Dat houdt in dat je zelf snel en makkelijk onderdelen kunt vervangen als iets kapot is. En dat voor een goede en eerlijke prijs. 

Ook belangrijk: veilige en eerlijke werkomstandigheden. Fairphone geeft de fabrieksmedewerkers een eerlijk salaris en let erop dat iedereen gehoord kan worden. De (gerecyclede) materialen zijn eerlijk en duurzaam ingekocht en niet afkomstig uit conflictgebieden. Zo probeert Fairphone te voorkomen dat er sprake is van kinder- of dwangarbeid. Fairphone steunt hiernaast projecten die inzetten op energie-efficiëntie in Oeganda en Congo.

Fairphone 5: alles over deze duurzame smartphone

De Fairphone 5 is de nieuwste telefoon van deze duurzame fabrikant. Ik vertel je er hieronder alles over.

E-waste neutral

Voor elke Fairphone die wordt verkocht, recyclet Fairphone een ander apparaat. Of geeft het een tweede kans door hem te refurbishen. Zo is ook deze nieuwe duurzame telefoon van de fabrikant e-waste neutraal. Ook kun je bij Fairphone altijd je oude telefoon inleveren. Hij wordt dan duurzaam gerecycled.

Ontworpen om lang mee te gaan

De Fairphone 5 is, net als andere Fairphone telefoons, makkelijk te repareren. De telefoon is namelijk gemaakt van modules en onderdelen die je zelf apart kan kopen en vervangen. En dat ook nog eens voor een goede prijs. Zo kost een nieuw scherm tussen de € 80 en € 99 en een nieuwe batterij tussen de € 26 en € 39.

De Fairphone 5 is snel, en dat blijft hij ook. Dit komt door de nieuwe Octa-core chip. Deze heeft een lange levensduur en krijgt de komende 8 jaar lang software-updates. Uniek in de telefoonindustrie.

5 jaar garantie

Fairphone wil dat je telefoon zo lang mogelijk meegaat. Daarom hebben ze een garantieperiode van wel vijf jaar. Na aankoop van je telefoon activeer je deze via fairphone.com/warranty.

Sterke specificaties

De Fairphone 5 is een snelle telefoon met Android 13. Dit kun je helemaal naar wens personaliseren. En je krijgt nog jarenlang updates. In de Fairphone 5 passen twee simkaarten. Dankzij dual sim kun je privé en werk gescheiden houden. 

Er zijn veel verbeteringen ten opzichte van de Fairphone 4. Zo heeft de Fairphone 5 een snellere processor met een maximale rekenkracht van 2.7 GHz. In combinatie met 8 GB werkgeheugen betekent dit dat je snel kunt schakelen tussen apps. En alle taken worden snel uitgevoerd. De processor is ook heel zuinig. Dit zorgt er samen met de 4200 mAh-batterij voor dat je de hele dag kunt bellen, appen en video’s kijken. 

De Fairphone 5 heeft drie goede camera’s van 50 megapixel. Een hoofdcamera, ultragroothoekcamera en een selfiecamera. Al je foto’s en video’s bewaar je in 256 GB opslaggeheugen. Handig: je kunt dit uitbreiden tot wel 2 TB! 

Kies jij ook voor een duurzame telefoon?

De Fairphone 5 past goed bij je als je op zoek bent naar een snelle en duurzame telefoon. Ook de extra lange garantie is heel handig. Net als het zelf kunnen vervangen van onderdelen. Deze nieuwste telefoon van Fairphone is vanaf 14 september bij mij verkrijgbaar. In combinatie met een telefoonabonnement of Sim Only

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Samsung Galaxy A25 vs Galaxy A15

Ontdek het verschil tussen deze twee goedkope Samsung telefoons.

Vergelijking: Google Pixel 8a vs Google Pixel 7a

De Google Pixel 8a en de Google Pixel 7a zijn twee telefoons van Google. Ontdek hier de verschillen en overeenkomsten.

Samsung Galaxy S24 review: dit zeggen experts

Een telefoon met veel kracht die mooie foto’s maakt? Je zit goed met de Samsung...

Vergelijking: Samsung Galaxy A55 vs Galaxy A35

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Samsung telefoons.

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.