midrange smartphone beste camera 2024
Ben benieuwd 26 januari 2024 4 min. leestijd

De midrange smartphones met beste camera van 2024

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een midrange smartphone is een telefoon uit de middenklasse. Een telefoon met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Vind je het belangrijk dat je telefoon een goede camera heeft? Ik zet de beste goedkope smartphones met goede camera voor je op een rij.

5 midrange smartphone beste camera 2024

De beste middenklasse telefoon met goede camera

Een midrange smartphone met de beste camera? Dat is een telefoon met veel kwaliteit en een zachtere prijs. Telefoons met veel mogelijkheden en snelheid. En ze maken ook nog eens hele goede foto’s. Welke je ook kiest, mooie foto’s maak je er zeker mee.

Google Pixel 7a

De Google Pixel 7a is een goede midrange smartphone met één van de beste camera’s. De telefoon heeft een 64 megapixel hoofdcamera. Vanuit de losse pols schiet je mooie foto’s. Deze middenklasse telefoon heeft ook een 13 megapixel ultragroothoekcamera. Handig voor een mooie panoramafoto of om een grote groepsfoto te maken. Selfies maak je met de 13 megapixel camera. Daarmee leg je alle details vast.

De Google Pixel 7a is een telefoon die door Google zelf is gemaakt. Daardoor sluit de hardware heel goed aan op de software. Het voordeel? Na het maken van de foto wordt deze in de telefoon razendsnel verwerkt. Een goede samenwerking tussen de hardware en de software zorgt voor foto’s met minder ruis wanneer het donker is. Ook zijn de kleuren mooier.

De Google Pixel 7a heeft een 6,1 inch scherm. Hij past dan ook makkelijk in je broekzak. Ook zie je op het grote OLED scherm alle details van je foto’s. 

Google
Pixel 7a

Met de Google Pixel 7a maak je mooie foto’s. Hardware en software sluiten extra goed op elkaar aan bij deze telefoon.

Google Pixel 7a Zwart Google Pixel 7a Blauw
vanaf € 26,00/mnd

Samsung Galaxy A54

De telefoons van Samsung staan bekend om de goede camera’s. De Samsung Galaxy A54 is een goedkope smartphone met goede camera. Aan de achterkant heb je drie camera’s. Met de hoofdcamera maak je foto’s in 50 megapixel. Daarmee maak je snel een mooie foto. Ook deze telefoon heeft een ultragroothoekcamera voor je panorama’s en groepsfoto’s. De derde camera aan de achterkant is een 5 megapixel macrocamera. Daarmee kun je van heel dichtbij details schieten. Of je gebruikt hem voor een portretfoto.

Je selfies zijn mooi dankzij de 32 megapixel selfiecamera. De foto’s hebben veel details, ook wanneer het al wat schemert buiten. De foto’s die je maakt kijk je met veel details terug op het Super AMOLED scherm van 6,4 inch. Dit heeft ook nog eens een verversingssnelheid van 120 Hz. Video’s kijk je zo zonder enige vertraging. En met een batterij-inhoud van 5000 mAh kun je echt de hele dag door foto’s en video’s maken.

Motorola Edge 30 Neo

De Motorola Edge 30 Neo is een echte midrange telefoon met één van de beste camera’s. Aan de achterkant heeft de telefoon een dubbel camerasysteem. Er is een 64 megapixel hoofdcamera. Het voordeel van al deze megapixels is dat je foto’s kan maken in een hoge resolutie. Wanneer je de foto importeert en op een groot scherm kijkt, zie je veel details. Naast de hoofdcamera heeft deze telefoon ook nog een ultragroothoekcamera van 13 megapixel. Daarmee maak je een panoramafoto of een groepsfoto.

Motorola heeft ook een opvallende selfiecamera. Net als bij de Samsung Galaxy A54 maak je selfies met een 32 megapixel selfiecamera. Deze zie je daarna op het grote scherm met veel details terug. Maar ook op de telefoon zelf kun je je foto’s met veel details bekijken. De Motorola Edge 30 Neo heeft een 6,28 inch P-OLED scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Een goed scherm om je favoriete Videoland series soepel op te kijken. De batterij van de telefoon gaat lang mee. Is deze  toch op? Met snelladen vul je de batterij binnen een half uur voor de helft. 

iPhone 11

De iPhone 11 brengt veel voordelen van een Apple telefoon, maar dan voor een lagere prijs. Daarmee hoort de iPhone 11 inmiddels bij de telefoons in de middenklasse. Het grote voordeel van de iPhone 11 is dat net als bij de Google Pixel telefoons de hardware en software perfect op elkaar aansluiten. Daarmee maak je foto’s met veel details, kleur en zonder ruis.

Zo moet je de hoofdcamera van de iPhone 11 niet 1-op-1 vergelijken met de andere telefoons. Een hoofdcamera van 12 megapixel lijkt in vergelijking met de andere telefoons weinig. Maar doordat Apple alles goed laat samenwerken, maak je hele mooie foto’s. De 12 megapixel ultragroothoekcamera maakt groepsfoto’s en panorama’s. In de nacht gebruik je de Night Mode voor scherpe plaatjes. Zo kun je moie nachtfoto’s maken. Selfies maak je met de 12 megapixel selfiecamera. Deze gebruik je ook voor Face ID. Daarmee ontgrendel je je iPhone met je gezicht.

iPhone
11

Met de iPhone 11 heb je een goede telefoon van Apple. Door de goede software maak je er prachtige foto’s mee.

Apple iPhone 11 Zwart
vanaf € 30,00/mnd

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a heeft aan de achterkant twee camera’s. Met de 12 megapixel hoofdcamera maak je snel en gemakkelijk een mooie foto. Ook is er een 12 megapixel ultragroothoekcamera voor groepsfoto’s of een panorama van de natuur.

Selfies schiet je met een 8 megapixel selfiecamera. Google heeft nog iets extra’s: de Magic Eraser. Deze vind je ook in de Google Pixel 7a. Hiermee kun je mensen of objecten in je foto makkelijk verwijderen. Handig wanneer er net iemand op de achtergrond voorbij loopt wanneer je een foto maakt.

Kies de telefoon die bij je past

Met deze middenklasse telefoons heb je een goede camera voor een kleine prijs. Je maakt zo altijd en overal een mooie foto. Wil je een compacte telefoon? De iPhone 11 en Google Pixel 6a passen goed in je broekzak. Voor een telefoon met een groter scherm kun je kiezen voor de Samsung Galaxy A54. Is je budget wat groter Hier ontdek je alle telefoons met goede camera’s. Wil je meer weten waar op moet letten bij een camera? Ontdek hier alles over een camera op je telefoon.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...

De 8 beste apps om foto’s mee te bewerken in 2024

Ik zet 8 goede apps om foto’s mee te bewerken voor je op een rij.

5 redenen om een OPPO telefoon te kiezen

Ontdek de voordelen van een OPPO telefoon.

iPhone 15 en meer: 5 telefoons met goede camera

Een telefoon met goede camera vinden? In dit blog zoek ik 5 smartphones voor je uit!