Ben benieuwd 08 april 2024 3 min. leestijd

De 8 beste apps om foto’s mee te bewerken in 2024

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Telefoons maken steeds mooiere foto’s. Toch kunnen ze soms nog net wat extra’s gebruiken. Een goede app om foto’s te bewerken is daarvoor heel handig. Ik zocht de 8 beste foto bewerk apps voor je uit.

De 8 beste foto bewerken apps

Goede foto bewerken apps maken je foto’s nog mooier. Van een zwart-wit effect of een leuk filter tot meer helderheid. Je kunt er van alles mee doen. Hieronder vind je er acht waarmee je makkelijk en snel je foto’s kan bewerken.

1. VSCO

De VSCO foto bewerken app is heel uitgebreid. Je kunt je foto heel snel een compleet andere look geven. Je hebt de keuze uit een heleboel effecten en andere bewerkingsmogelijkheden. Het nadeel is dat je met de gratis versie niet van alle filters en effecten gebruik kan maken. Je hebt dan een Plus abonnement van € 29,49 per jaar nodig. Wil je echt van alle functies en onbeperkte opslagruimte gebruikmaken? Dan betaal je € 69,99 per jaar voor de Pro-versie.

App image
VSCO: Foto- en video-editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geavanceerde foto- en videobewerkingstools voor makers, door makers

Download deze app hier

2. Snapseed

Snapseed is een foto app voor beginners én professionele fotobewerkers. Je hebt met de app veel mogelijkheden. Van uitsnijden tot de kleinste details aanpassen. Je speelt met licht, bewerkt gezichten, werkt makkelijk details weg en je kunt mooie filters kiezen. Heel handig om snel je mooiste foto’s nog mooier te maken. Je downloadt de app gratis.

App image
Snapseed
Rating starRating starRating starRating starRating star

Fotobewerking van professionele kwaliteit met de nieuwe Snapseed-app.

Download deze app hier

3. Pixlr

Met Pixlr kun je heel veel. Voeg effecten toe aan je foto, verander de lichtinstellingen of vervaag de achtergrond. Met de app kun je niet alleen je foto’s bewerken, maar ook een collage maken. En onzuiverheden op je gezicht verwijderen. Wil je tekst in je foto? Ook dat kan. De app is gratis te downloaden en de betaalde variant kost € 11,99 per jaar.

App image
Pixlr – Photo Editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Een gratis foto-, collage- en sticker-editor.

Download deze app hier

4. Adobe Lightroom   

Photoshop op je mobiele telefoon: zo kun je Adobe Lightroom wel noemen. Alles is mogelijk en je maakt van je foto een professioneel beeld. Verbeter portretten, maak achtergronden onscherp met AI of maak je kleuren helderder.  Voor beginners is deze app minder handig. Het kost best wat tijd om alles door te hebben en de mogelijkheden goed te gebruiken. Heb je al ervaring met het bewerken van foto’s of Photoshop? Dan kun je makkelijk met Lightroom overweg. Als je de gratis versie gebruikt heb je beperkte mogelijkheden. Een premium abonnement is beschikbaar vanaf € 4,99 per maand.

App image
Lightroom Photo & Video Editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Instantly transform subjects or skies in photos with one-tap adaptive presets

Download deze app hier

5. Photoshop Express Foto Editor

Simpel en uitgebreid. Dat is de app Photo Express Foto Editor, waarmee je foto’s mooi bewerkt. Maak collages, perfectioneer foto’s en verwijder oneffenheden. Ideaal om snel foto’s een professionele uitstraling te geven. Andere leuke opties zijn het toevoegen van randen, teksten en stickers. Net als snelle correcties, zoals het verwijderen van rode ogen. Video’s bewerken is ook mogelijk in de app. Met de gratis versie kun je de basisopties gebruiken. De Premium versie kost € 37,99 per jaar.

App image
Photoshop Express Photo Editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Using retouch, object removal and more, transform photos with Photoshop Express.

Download deze app hier

6. PicsArt

PicsArt is de perfecte app als je veel creativiteit op je foto’s los wil laten. Maak collages, voeg stickers toe, verwissel achtergronden, kies filters; je kunt er van alles mee.  Net als video’s bewerken. Oftewel, PicsArt is een app met heel veel mogelijkheden. Het is ook nog eens makkelijk in gebruik. De standaard versie is gratis en de Pro versie kost € 43,99 per jaar.

App image
Picsart AI Photo Editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Remove and swap backgrounds in your photos and remove unwanted objects

Download deze app hier

7. Tezza

De Tezza app is de perfecte app als je graag mooie effecten aan je foto’s toevoegt. Je kunt kiezen uit meer dan veertig presets. Van vintage effecten en minimalistische effecten tot lichte en kleurrijke effecten. Ook kan je ondertiteling toevoegen aan video’s, je foto’s een ouderwetse uitstraling geven en kleuren bewerken. Met de gratis versie heb je de keuze uit enkele effecten. Voor Tezza Pro betaal je € 39,99 per jaar en Tezza Luxe kost € 59,99 per jaar.

App image
Tezza: Aesthetic Photo Editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Female-founded by creators and for creators, the Tezza photo & video editing app is your o…

Download deze app hier

8. Camera+

Camera+ is eigenlijk geen app om foto’s te bewerken. De app vervangt je camera-app en geeft je nog meer functies. Zo maak je meteen de perfecte foto. Je kan heel makkelijk instellingen aanpassen, zoals de sluitertijd. Deze zet je hoger als er minder licht is. Wil je een snelle auto op de foto zetten? Dan is de Action modus handig. Na het maken van de foto, maakt de app deze met kunstmatige intelligentie nog mooier.

App image
Camera+: Pro Camera & Editor
Rating starRating starRating starRating starRating star

Camera+ is the most advanced and powerful photo capturing and editing app available. With intu…

Download deze app hier

Telefoons met een goede camera

Nu weet je met welke foto bewerken apps je de mooiste eindresultaten krijgt. Maar een telefoon met een goede camera is natuurlijk altijd handig als je graag foto’s maakt. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 15 en de Samsung Galaxy S23. Ook de OPPO Reno10 maakt hele mooie foto’s.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...

5 redenen om een OPPO telefoon te kiezen

Ontdek de voordelen van een OPPO telefoon.

iPhone 15 en meer: 5 telefoons met goede camera

Een telefoon met goede camera vinden? In dit blog zoek ik 5 smartphones voor je uit!

Zo lang heeft je iPhone nog garantie

Als je iPhone ineens niet meer werkt, is het handig om te weten of er...