Samsung Galaxy S24 review
Ben benieuwd 06 mei 2024 4 min. leestijd

Samsung Galaxy S24 review: dit zeggen experts

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een telefoon met veel kracht die mooie foto’s maakt? Je zit goed met de Samsung Galaxy S24. Deze toptelefoon van Samsung is nu bij mij te koop. 

Wat vinden anderen van deze telefoon? Ik zocht voor je uit wat onafhankelijke experts schrijven in hun Samsung Galaxy S24 review. Kom erachter in mijn overzicht.

Samsung Galaxy S24 review

De Samsung Galaxy S24

De Samsung Galaxy S24 is de nieuwe krachtige telefoon van Samsung. De telefoon verscheen op 24 januari 2024. Opvallend aan de nieuwe telefoon is dat hij gebruikmaakt van verschillende AI-functies. Maar hoe goed is hij? Techjournalisten, recensenten en andere deskundige liefhebbers testen veel telefoons. Zo ook de Samsung Galaxy S24. Hieronder vertel ik je wat ze ervan vonden.

Samsung
Galaxy S24

De Samsung Galaxy S24 is een krachtige telefoon voor mooie foto’s en Galaxy AI.

Samsung Galaxy S24 Zwart Samsung Galaxy S24 Grijs Samsung Galaxy S24 Violet Samsung Galaxy S24 Geel
vanaf € 41,00/mnd

Galaxy AI maakt het verschil

Er zijn inmiddels heel wat telefoons in de Samsung Galaxy S-serie. De Samsung Galaxy S23 is al een hele goede telefoon. Hoe verbeter je dat? Het belangrijkste verschil met deze telefoon is dat je bij de Samsung Galaxy S24 Galaxy AI hebt. En volgens Tomsguide is dat echt een goede toevoeging: “Galaxy AI in de Samsung Galaxy S24 brengt de telefoon naar een hoger niveau. Iets omcirkelen om het te zoeken werkt goed. Maar ook de andere functies zijn in de praktijk handig. Je blijft het gebruiken.”

Ook CNET is er enthousiast over: “AI is zo’n term die voor alles wordt gebruikt. In de Samsung Galaxy S24 zit het ook. Sommige functies zijn gemaakt door Samsung, andere door Google. Het omcirkelen om te zoeken heb ik het meeste gebruikt. Zo omcirkel je de schoenen op de foto van een vriend. Daarna krijg je een zoekopdracht waar je de schoenen vindt. Het werkt goed en het zou me niet verbazen als het straks in elke telefoon zit. Zelfs in een iPhone.”

Maakt prachtige foto’s

Samsung telefoons staan erom bekend dat ze mooie foto’s maken. Dat is ook zeker zo bij de Samsung Galaxy S24. Techradar zegt in hun Samsung Galaxy S24 review hierover: “De foto’s die ik maakte zien er beter en natuurlijker uit dan de foto’s die ik maak met de Samsung Galaxy S23 of de iPhone 15. En je kunt tot drie keer zoomen met de Galaxy S24. Zo komt het podium bij een concert dichterbij. Ook komen mijn foto’s van eten beter tot hun recht met de speciale Food mode op de telefoon.”

The Verge heeft ook wat goede ervaringen met de camera: “De camera is ongeveer hetzelfde als bij de Samsung Galaxy S23. Toch is hij beter door softwareverbeteringen. Zo kan je bij minder licht nog twee keer inzoomen. Bij de S23 ging dat met digitale zoom, en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Ook zijn de portretfoto’s mooier doordat niet alleen de achtergrond, maar ook de voorgrond wordt vervaagd. En de Samsung Galaxy S24 heeft Ultra HDR, waarmee je nog meer details vastlegt.”

Batterij gaat lang mee

De batterij van de Samsung Galaxy S24 is niet heel veel groter dan die van de Samsung Galaxy S23. Maar de telefoon werkt heel zuinig. En dat viel Techradar ook op: “De batterij van de Samsung Galaxy S24 gaat echt uren langer mee. Op een normale dag heb ik in de avond nog genoeg batterij over. En bij zwaar gebruik, door het spelen van spellen en het maken van veel foto’s heb je een batterij die het tot de avond volhoudt.”

Tomsguide zegt hierover: “De Samsung Galaxy S24 is een compacte telefoon. Daar kan je geen enorme batterij in zetten. Toch houdt de batterij het lang vol. In onze batterijtest ging de telefoon 13 uur en 28 minuten mee. Dat is drie uur langer dan bij de Samsung Galaxy S23. Dat is vooral te danken aan de nieuwe processor, die een stuk zuiniger werkt.”

Scherm is erg helder

De Samsung Galaxy S24 heeft een compact 6,2 inch-scherm. Maar deze is van hoge kwaliteit. En erg helder. Dat viel CNET ook op: “De Samsung Galaxy S24 heeft een enorm hoge helderheid tot 2.600 nits. Tijdens het maken van een foto in de volle zon zie je het scherm erg goed. In een kroeg zie je met het scherm zonder problemen de scores in de wedstrijd van je favoriete team.”

Naast het heldere scherm, viel The Verge ook het ontwerp op: “Ik ben heel blij dat de iets ronde zijkanten weg zijn bij de Samsung Galaxy S24. Het is nu strak en recht. Daarmee heeft het iets meer weg van een iPhone. En ik denk dat dat alleen maar goed is. Hij glijdt nu minder snel uit je hand, terwijl hij comfortabel vasthoudt.”

Krachtige telefoon voor jaren gebruik

De Samsung Galaxy S24 is een telefoon met veel kracht. Daardoor kun je hem lang gebruiken. Handig om na het aflopen van je abonnement over te stappen op Sim Only. Maar voor nu profiteer je al van de extra kracht, aldus Techradar: “Je kunt nu spellen als Call of Duty Mobile op de hoogste setting spelen met 60 frames per seconde. Of in Adobe Lightroom je foto’s aanpassen en direct het resultaat zien. Er zit echt veel kracht in deze telefoon.”

CNET ziet dat de kracht naast de processor ook aan het geheugen ligt: “De 8 GB RAM in de Samsung Galaxy S24 zorgt voor extra kracht. Je ontgrendelt de telefoon razendsnel met de vingerafdruksensor onder het scherm. En de camera app opent bijna direct, zo snel gaat het. Ook spellen spelen gaat goed. Elk spel doet het goed. Wel wordt de telefoon snel warm, maar niet oncomfortabel heet. Zo blijf je hem gebruiken.”

De Samsung Galaxy S24 heeft alles

De reviewers zijn enthousiast over de Samsung Galaxy S24. De telefoon is op elk punt verbeterd. Soms met een kleine stap, soms met een grotere. Met Galaxy AI heb je een extra hulpje in je telefoon, je maakt er mooie foto’s mee en de batterij houdt het de hele dag vol. Met de kracht heb je ook een telefoon die jaren meegaat. Je kunt de S24 nu bij mij bestellen in het zwart, grijs, violet of geel.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Samsung Galaxy A25 vs Galaxy A15

Ontdek het verschil tussen deze twee goedkope Samsung telefoons.

Vergelijking: Google Pixel 8a vs Google Pixel 7a

De Google Pixel 8a en de Google Pixel 7a zijn twee telefoons van Google. Ontdek hier de verschillen en overeenkomsten.

Vergelijking: Samsung Galaxy A55 vs Galaxy A35

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Samsung telefoons.

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...