OPPO of Samsung
Ben bewust 28 maart 2024 4 min. leestijd

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Er zijn veel telefoons om uit te kiezen. Wil je een Android telefoon? Bij mij kun je onder andere een telefoon van OPPO of Samsung halen. Maar welke Android telefoon kies je? Wat is het verschil tussen OPPO en Samsung? Ik zet de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

OPPO vs Samsung: altijd een groot scherm

Zoek je een kleine telefoon? Dan kun je kiezen voor de Samsung Galaxy S23. Met een scherm van 6,1 inch is deze net iets kleiner dan de andere telefoons. Want de meeste OPPO of Samsung telefoons hebben een groter scherm van rond de 6,7 inch. Handig wanneer je onderweg graag een film of serie kijkt.

Bij alle modellen zie je ook echt het volledige scherm. De selfiecamera is keurig weggestopt in een klein bolletje of waterdruppel. Je hebt dus geen notch of een balk zoals Apple dat bij zijn iPhone telefoons heeft. Bij de meeste telefoons ontgrendel je hem met je vingerafdruk. Bij de duurdere telefoons zit er vaak een scanner onder het scherm. De budgettelefoons werken vaak met een knop aan de zijkant.

Samsung
Galaxy S23

De Samsung Galaxy S23 is een kleine en compacte telefoon van Samsung.

Samsung Galaxy S23 Zwart Samsung Galaxy S23 Cream Samsung Galaxy S23 Groen Samsung Galaxy S23 Lavender
vanaf € 35,00/mnd

Maken van mooie foto’s is belangrijk voor OPPO en Samsung

Met een Samsung of een OPPO telefoon maak je mooie foto’s. Beide telefoonfabrikanten hebben vaak uitgebreide systemen met indrukwekkende specificaties. Bij de OPPO Reno10 heb je bijvoorbeeld een 64 megapixel-hoofdcamera. Daarmee maak je foto’s in een hoge resolutie. En als er iets verder weg staat, zoom je in met de 32 megapixel-telefotocamera. Tot twee keer zonder kwaliteitsverlies. Groepsfoto’s maak je met 8 megapixel ultragroothoekcamera. Ook voor je selfies zit je goed bij deze OPPO telefoon. Met de 32 megapixelcamera leg je alle details vast.

Samsung telefoons maken ook goede foto’s. Zelfs de goedkope Samsung Galaxy A15. Samsung’s instapmodel heeft een 50 megapixel-hoofdcamera. Daarnaast is er nog een 5 megapixel-ultragroothoekcamera en een 2 megapixel-macrocamera. Met die camera maak je foto’s van dichtbij. En ook de selfiecamera bij deze goedkope telefoon is goed: een 13 megapixel-selfiecamera.

Het is moeilijk om te zeggen wat beter is. Een goedkope Samsung telefoon maakt iets minder mooie foto’s dan een uitgebreide OPPO telefoon zoals de OPPO Reno10. Wil je de mooiste foto’s maken met één van de twee merken? Kies dan voor de Samsung Galaxy S23. Deze telefoon heeft een camerasysteem met goede specificaties. En is snel. Daardoor worden foto’s direct verwerkt. Dat verbetert de algemene kwaliteit.

OPPO
Reno10

Met de OPPO Reno10 maak je met de hoofdcamera snel een mooie foto.

OPPO Reno 10 Grijs
vanaf € 28,00/mnd

OPPO en Samsung: beide veel kracht

Een OPPO of Samsung telefoon maakt mooie foto’s. Maar is ook vaak snel. OPPO en Samsung geven hun telefoons een sterke processor. Daardoor starten apps snel op. Ook is het geen enkel probleem als je een nieuw spel wil spelen. Deze draait goed op je OPPO of Samsung telefoon. 

Wisselen tussen apps is geen probleem. De budgettelefoons hebben 4 GB werkgeheugen, maar daarbovenop heb je bijna altijd 6 GB of zelfs 8 GB werkgeheugen. Daarmee wissel je snel tussen apps. Handig wanneer je vaak met meerdere dingen tegelijkertijd bezig bent. De apps waar je naartoe wisselt zijn direct te gebruiken. 

Grote batterij

Wil je een telefoon die lang meegaat? Bij OPPO heb je bijna altijd een batterij met een inhoud van 5000 mAh. Daardoor gebruik je de telefoon erg lang voordat je hem weer moet opladen. Een OPPO telefoon ondersteunt altijd snelladen. Bij de iets luxere telefoons gaat dat extra snel. De OPPO A98 kun je met snelladen in 18 minuten voor de helft opladen.

Samsung telefoons  hebben vaak ook een 5000 mAh-batterij. En de telefoons ondersteunen snelladen. Maar dat gaat wel iets langzamer. Een telefoon als de Samsung Galaxy A25 heeft iets meer dan een half uur nodig om voor de helft weer op te laden. Zo’n snellader zit standaard niet bij je telefoon, maar kun je los aanschaffen.

OPPO of Samsung 2024

OPPO heeft meer budgettelefoons

Een belangrijk verschil tussen een OPPO en Samsung telefoon zit hem in de prijs. OPPO heeft iets meer budgettelefoons. De OPPO A38, OPPO A58 en de OPPO A79 kun je bij mij met een abonnement voor € 20 of minder per maand krijgen. Bij Samsung kun je voor die prijs kiezen tussen de Samsung Galaxy A15 en de Samsung Galaxy A25.

Wil je juist iets meer kracht, maar nog steeds niet te veel betalen? De Samsung Galaxy S23 en de OPPO Reno10 zijn twee van de beste telefoons van Samsung of OPPO om uit te kiezen. Daarbij is de Samsung Galaxy S23 iets duurder. Over het algemeen is een OPPO telefoon goedkoper.

Het updatebeleid

Wanneer je een telefoon van OPPO of Samsung haalt, wil je hem wel een paar jaar gebruiken. Het is daarom goed om te kijken naar het updatebeleid. Want hoe lang word je telefoon voorzien van updates? Zo blijft je telefoon veilig en krijg je toegang tot de nieuwste functies.

Bij OPPO krijg je bij een nieuwe telefoon uit de A-serie of een Reno telefoon drie jaar lang beveiligingsupdates. Ook kun je rekenen op twee grote Android upgrades. 

Het updatebeleid van Samsung is iets uitgebreider. Kies je voor een telefoon uit de A-serie? Dan kun je rekenen op drie Android upgrades en vier jaar lang beveiligingsupdates. Een telefoon als de Samsung Galaxy S23 krijgt nog meer ondersteuning. Vier grote Android upgrades en vijf jaar lang beveiligingsupdates.

OPPO of Samsung: welke kies je?

OPPO of Samsung? Het zijn twee goede telefoonmerken. OPPO is vaak iets goedkoper en heeft een batterij die langer meegaat en sneller oplaadt. Samsung heeft gemiddeld een iets beter camerasysteem en betere specificaties. Daardoor zijn de telefoons in dezelfde prijscategorie iets sneller. Hier ontdek je alle OPPO telefoons. En hier heb ik alle telefoons van Samsung. Hier ontdek je ook nog eens 5 redenen om een OPPO telefoon te nemen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.

Verbeter je wifiverbinding met een wifi analyzer

Ik vertel je wat je kunt doen met een wifi analyzer

Vergelijking: iPhone 15 vs iPhone 12

Twee goede telefoons van Apple. Ik vertel je de overeenkomsten en de verschillen.