Ben op de hoogte 26 oktober 2023 1 min. leestijd

Zo verander je je WhatsApp lettertype

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je iets duidelijker maken in een WhatsApp berichtje? Dan kun je het lettertype in WhatsApp veranderen. Je kan het schuin maken of dikgedrukt. En ook doorgestreept. Ik leg je uit hoe je het lettertype in WhatsApp verandert.

whatsapp lettertype

Lettertype WhatsApp wijzigen: zo werkt dat

Je verandert het WhatsApp lettertype in de app zelf. Als je een berichtje schrijft. Dat doe je met codes. Geen zorgen, deze zijn niet moeilijk. Je zet je tekst tussen bepaalde symbolen. Zo wordt het vanzelf schuin, dikgedrukt of doorgehaald.

4 manieren op je lettertype in WhatsApp te veranderen

Een schuine tekst in WhatsApp, een streep door de tekst, dikgedrukt of een ander lettertype. Het kan allemaal. Hieronder leg ik je uit hoe het werkt.

1. Schuingedrukte tekst

Je kunt je lettertype op WhatsApp schuin maken. Hoe je dat doet? Zet het woord of de zin tussen lage streepjes. Bijvoorbeeld: _zin in vanavond!_

2. Dikgedrukte tekst

Wil je in je bericht iets extra duidelijk maken? Maak dan de tekst dikgedrukt. Dit doe je door je berichtje tussen twee sterretjes te zetten: ik ga hier *nooit* meer heen. 

3. Doorgehaalde tekst

Je kunt ook een horizontale streep door je tekst zetten. Dat doe je door je tekst tussen twee golfjes te zetten. Bijvoorbeeld: ~Grapje!~ 

4. Ander lettertype

Je kunt het lettertype van WhatsApp nog meer veranderen. Dit doe je door drie keer een accent grave aan het begin en eind van je zin te plaatsen. Zoals: ʽʽʽWeet je wie ik net tegenkwam?.ʼʼʼ Het lettertype wordt dan kleiner.

Andere WhatsApp tips

In WhatsApp kun je heel veel. Zo kun je ook je WhatsApp instellingen veranderen voor minder data en meer privacy. Versturen je berichten ineens niet meer? Of is er een ander probleem? Hier lees je wat je kunt doen als WhatsApp niet werkt.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de 6 beste parkeer apps

Ik zet 6 handige parkeer apps voor je op een rij. Van Easypark tot Flitsmeister.

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.

De 5 beste apps om een fotocollage te maken

Een fotocollage maken gaat snel en makkelijk met deze 5 apps.