Dual sim
Ben op de hoogte 02 november 2022 4 min. leestijd

Met dual sim bel je zakelijk en privé op 1 telefoon

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Gebruik je twee telefoons? Eén voor zakelijk en één voor privé? Met dual sim heb je er maar één nodig. Ik leg je uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Ook geef ik je antwoord op de vraag of je twee WhatsApp accounts op één telefoon kan gebruiken.

Wat is dual sim?

Met dual sim ben je met twee telefoonnummers bereikbaar op dezelfde telefoon. Dit komt omdat je twee simkaarten in de telefoon plaatst. Handig om zakelijk en privé op één telefoon te hebben. Heb je een werktelefoon die je nauwelijks gebruikt? Met dual sim hoef je die niet meer mee te nemen. Vanaf je dual sim telefoon schakel je met een paar stappen je simkaart voor werk in of uit. Zo weet je zeker dat je tijdens je vakantie echt helemaal weg bent.

Dual sim 2022

Hoe werkt dual sim?

Het is gemakkelijk: je plaatst een tweede simkaart in je dual sim telefoon. Dat doe je op dezelfde manier als bij een normale simkaart. Hierna heb je een telefoon met twee simkaarten. Zo kun je op twee verschillende nummers gebeld worden. Ook heb je twee internetbundels. Daartussen wissel je wanneer het jou uitkomt. Moet je voor werk een hotspot gebruiken in bijvoorbeeld de trein? Dan activeer je de bundel van je werk. Ben je vrij en navigeer je met Google Maps? Dan activeer je je eigen simkaart.

Zo wissel je tussen je simkaarten

Heb je de twee simkaarten in je dual sim telefoon? In de instellingen is het handig wat aanpassingen door te voeren. Zo gebruik je de juiste bundel wanneer dat nodig is. Zo werkt dat op je Android telefoon, zoals een Samsung:

  • Ga naar het instellingenmenu.
  • Selecteer daar ‘Verbindingen’.
  • Kies ‘Simkaartbeheer’.
  • Selecteer ‘Sim-1’.
  • Pas daar de naam aan. Noem deze simkaart bijvoorbeeld ‘werk’.
  • Doe hetzelfde met ‘Sim-2’. Die noem je dan bijvoorbeeld ‘privé’.

Heb je dit gedaan? In het eerdere menu ‘Simkaartbeheer’ bepaal je welk nummer je kiest wanneer je belt. Wissel je vaak? Selecteer dan de optie ‘Altijd vragen’. Bel je eigenlijk alleen voor werk? Selecteer dan je simkaart met de naam ‘werk’ als de standaard simkaart om mee te bellen. Gebeld worden gebeurt op het nummer dat de beller kiest. Voor inkomende gesprekken hoef je dus niks aan te passen.

Internetbundel instellen

Met een dual sim telefoon heb je twee simkaarten. En zo ook twee internetbundels. Dat instellen gaat net even iets anders. In het menu ‘Simkaartbeheer’ selecteer je welke simkaart je gebruikt voor je data. Stel daar bijvoorbeeld ‘privé’ in. Moet je voor werk data gebruiken? Dan ga je eerst naar dit menu om de simkaart ‘werk’ te activeren. Zolang één van de twee simkaarten geactiveerd is, verbruik je de data uit die bundel.

De voordelen van dual sim

Het grootste voordeel van dual sim? Je hoeft maar één telefoon mee te nemen om zowel zakelijk als privé bereikbaar te zijn. En zit de werkdag erop? Dan schakel je de zakelijke simkaart gewoon uit. Dat is hetzelfde als wanneer je je werktelefoon uitzet.

Ook fijn: met dual sim heb je altijd twee internetbundels. Handig als je bij de ene bundel krap in de MB’s zit, maar bij de andere nog niet. Mocht je op je privé nummer even te hard zijn gegaan met internet, dan activeer je de bundel van je werk.

Dual sim en 2 WhatsApp accounts op 1 telefoon?

Hoe zit het met dual sim en twee WhatsApp accounts op één telefoon? Via de standaard app van WhatsApp is dit niet mogelijk. Je kunt niet tussen de nummers wisselen. Gelukkig is er een omweg om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Er zijn twee opties.

WhatsApp Business

App image
WhatsApp Business
Rating starRating starRating starRating starRating star

Een eenvoudige tool voor bedrijven om met klanten te communiceren.

Download deze app hier

WhatsApp Business is een app die bedoeld is voor ondernemers om zakelijk te communiceren. Maar jij kunt hem ook gratis downloaden. De extra functies die de app aanbiedt hebben geen meerwaarde. Waarom je het doet? Om je tweede nummer hieraan te koppelen. Zo heb je alsnog twee WhatsApp accounts op je dual sim telefoon. Handig!

Kloon WhatsApp

Een andere optie om 2 WhatsApp accounts op één telefoon te krijgen is door WhatsApp te klonen. Op de gekloonde versie is het dan mogelijk om je tweede nummer in te stellen. Dit doe je als volgt:

  • Open de instellingenmenu op je telefoon en kies daar ‘Apps’
  • Zoek naar ‘Klonen’, ‘Dual-app’ of ‘App-tweeling’. Per toestel kan de naam verschillen.
  • Je ziet nu een lijst met apps die je kunt klonen. Zoek daar WhatsApp.
  • Zet de schakelaar om en whatsApp wordt nu gekloond.
  • In je app-overzicht vind je WhatsApp nu twee keer. De tweede app gebruik je voor je tweede nummer.

Deze telefoons ondersteunen dual sim

Wil je een nieuwe telefoon die dual sim ondersteunt? Dit zijn een aantal dual sim telefoons die ik voor je heb:

Wil je met je nieuwe telefoon met dual sim op vakantie? Hier hebben we 5 tips om je telefoon op vakantie te gebruiken.

Samsung
Galaxy S23

Met dual sim

Samsung Galaxy S23 Zwart Samsung Galaxy S23 Cream Samsung Galaxy S23 Groen Samsung Galaxy S23 Lavender
vanaf € 37,00/mnd
Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Geen kabel? Zo kun je je telefoon draadloos opladen

Steeds meer telefoons kun je naast het opladen met een kabel, ook draadloos opladen. Wat...

Airpods resetten: zo werken je oordopjes weer goed

Ik leg je uit hoe je je AirPods kan resetten.

Split screen op je Android telefoon: het werkt zo

Ik vertel je hoe split screen op Android werkt.

Vergelijking: Samsung Galaxy S23 FE vs Galaxy S21 FE

Samsung telefoons zijn gebruiksvriendelijk en maken mooie foto’s. Maar welk model past het beste bij...

Met deze 5 apps krijg je alle filemeldingen

Ik geef je 5 tips voor handige file apps voor op je telefoon.