05 februari 2024 4 min. leestijd

Vergelijking: OPPO A98 vs OPPO A58

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

OPPO staat bekend om goede telefoons voor een mooie prijs. De OPPO A98 en A58 zijn daarvan een goed voorbeeld. Die lijken veel op elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld precies dezelfde schermgrootte. Maar er zijn ook grote verschillen. In deze OPPO A98 vs OPPO A58 vergelijking neem ik ze met je door. Zo weet je welke het beste bij je past.

Dit zijn de OPPO A98 en A58

Het zijn twee betaalbare telefoons van OPPO. De A98 en A58. Allebei uitgebracht in 2023. Ze zijn ongeveer even groot en hebben precies hetzelfde schermformaat. Ook het besturingssysteem is hetzelfde. Maar er is ook een prijsverschil. Waar deze vandaan komt? In de vergelijking help ik je erachter te komen.

OPPO
A58

De betaalbare OPPO A58 is een alleskunner die makkelijk werkt en een goede batterijduur heeft. Stel ’m nu bij mij samen voor een verrassend scherpe prijs.

OPPO A58 Zwart
vanaf € 17,00/mnd

De belangrijkste verschillen tussen de OPPO A98 en OPPO A58

De twee telefoons van OPPO verschillen op een paar onderdelen nogal van elkaar. Wat zijn deze verschillen? En wat betekent dat voor jou als gebruiker van de telefoon? Ik help je erachter te komen.

Scherm: zelfde formaat, toch anders

De schermen van de twee telefoons zijn even groot. 6,72 inch. Groot genoeg om video’s te bekijken en die goed te zien. Dat kan in dezelfde beeldkwaliteit, want de telefoons hebben dezelfde Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Je mist zo geen detail. En omdat de telefoons dezelfde IPS LCD-schermtechnologie hebben, is er ook op dat vlak geen verschil. Kleuren zijn fel en levendig.

Toch is er een belangrijk verschil. De verversingssnelheid van het scherm. Bij de OPPO A58 is dat 60 Hz, bij de OPPO A98 120 Hz. Hoe hoger een verversingssnelheid, hoe sneller het reageert op je aanrakingen. Fijn tijdens het spelen van spelletjes en scrollen. Ook speelt beeld vloeiender af. Hierdoor is het toch fijner een video kijken op de OPPO A98.

Prestaties: belangrijke verschillen in specificaties hardware

Onder de motorkap van een telefoon zitten twee onderdelen die voor een groot deel bepalen hoe snel hij is. De belangrijkste is de processor. Het brein van je telefoon. Het werkgeheugen zegt wat over hoe snel je tussen apps schakelt.

De verschillen tussen de telefoons zijn op deze twee onderdelen het benoemen waard. Zo heeft de processor van de OPPO A98 een hogere rekenkracht. Niet maximaal 2 GHz, maar 2,2 GHz. Dit zorgt dat apps sneller opstarten en nog wat soepeler werken. Ook heeft de OPPO A98 met 8 GB het meeste werkgeheugen. De OPPO A58 heeft 6 GB werkgeheugen. Schakelen tussen apps gaat dus ook sneller met de OPPO A98.

Batterij: iets betere batterijduur voor de OPPO A98

De OPPO A98 en A58 hebben allebei een grote 5000 mAh-batterij. Meer dan genoeg om de dag door te komen. En misschien wel twee. Van de telefoons heeft de OPPO A98 de beste batterijduur. Dat komt omdat de processor iets zuiniger is. Ook laadt de telefoon sneller op. In achttien minuten laad je de OPPO A98 voor de helft op.  De OPPO A58 laadt in een halfuur voor 56% op.

Camera: welke OPPO maakt de mooiste foto’s?

De verschillen die ik heb opgenoemd zijn tot nu toe redelijk klein. De OPPO A98 heeft een iets beter scherm, is iets sneller en heeft een net iets betere batterijduur. Zijn er dan ook grote verschillen? Ja, op cameragebied.

De OPPO A58 camera maakt foto’s in 50 megapixel. Ter aanvulling is er een 2-megapixel dieptesensor voor portretten. De selfiecamera maakt foto’s in 8 megapixel. Al met al is de OPPO A58 zo veelzijdig op cameragebied. Uit de losse pols maak je mooie foto’s die veel details bevatten. Selfies zijn prima, ook bij minder licht, en je kan videobellen in Full HD-beeldkwaliteit. Zo ben je goed te zien.

De OPPO A98 camera is alleen duidelijk van een hoger niveau. De hoofdcamera maakt foto’s in 64 megapixels. Deze beelden bevatten meer details dan de hoofdcamera van de OPPO A58. Ook maak je er bij weinig licht mooiere foto’s mee. Dat komt omdat het diafragma groter is. Niet f/1,8, maar f/1,7.

Ter aanvulling heeft de telefoon aan de achterkant niet één, maar twee camera’s. Hij heeft dezelfde dieptesensor, maar ook een microlens met 2 megapixel. Die kan tot 40x inzoomen. Zo haal je beeld makkelijk dichterbij en blijft de kwaliteit goed.

De selfiecamera van de OPPO A98 is ook een stuk beter. Die schiet foto’s in maar liefst 32 megapixel. Het maakt je selfies realistischer en rijker aan details.

Welke OPPO past bij jou?

De OPPO A98 en OPPO A58 zijn betrouwbare, betaalbare telefoons die makkelijk werken. Ze hebben een vergelijkbaar ontwerp, maar op andere onderdelen zijn de verschillen groter. Wil je mooie foto’s maken? Dan is de OPPO A98 de betere keuze. Ook als je graag een snellere telefoon wil met een mooier scherm. Vind je een camera niet zo belangrijk? Dan kun je misschien de OPPO A58 overwegen. Op andere vlakken is de OPPO A98 ook beter, maar zijn de verschillen wel minder groot. Ontdek hier nog 5 redenen om voor een OPPO telefoon te kiezen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Draadloos opladen van een Samsung telefoon: zo doe je dat

Welke Samsung telefoon kan je draadloos opladen?

Vergelijking: Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy A54

Ik vergelijk de Samsung Galaxy S23 en de Samsung Galaxy A54 met elkaar.

Hoe zet je je WhatsApp back-up terug?

Heb je een nieuwe telefoon? In een handomdraai zet je al je WhatsApp gesprekken terug.

Samsung Galaxy A33 of Samsung Galaxy A13?

Twee telefoons die goed en betaalbaar zijn. Maar welke past het beste bij jou?