wat betekent sim only
Ben op de hoogte 17 mei 2023 4 min. leestijd

Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement en is je mobiel nog goed? Dan is Sim Only misschien wat voor je. Maar wat betekent Sim Only eigenlijk? Wat is een Sim Only abonnement? En hoe weet je of het bij je past? In dit blog help ik je een handje. Zo kom je alles te weten over de voordelen en hoe het werkt. Perfect voor als je nog twijfelt!

Wat betekent Sim Only?

Sim Only betekent letterlijk ‘alleen een simkaart’. Het is een telefoonabonnement waarbij je van je provider alleen een simkaart krijgt. Wat is zo fijn aan Sim Only? Je betaalt alleen voor je bundels en niet voor een nieuwe telefoon. Omdat je je telefoon bij een abonnement met Sim Only niet hoeft af te betalen, blijven je kosten lekker laag. Hoe fijn is dat?

wat betekent sim only abonnement

Hoe werkt Sim Only?

Een Sim Only abonnement sluit je op dezelfde manier af als een abonnement met telefoon. Het enige verschil is dat je geen telefoon krijgt, maar alleen een simkaart. Net als bij een mobiel abonnement krijg je met Sim Only bundels. Zo kun je elke maand een vaste hoeveelheid minuten, sms’jes en MB’s gebruiken. Het goedkoopste Sim Only abonnement heb je bij mij al voor € 6,50. Soms heb ik ook mooie Sim Only aanbiedingen waarmee je meer voor minder krijgt.

Het afsluiten van Sim Only werkt simpel. Je bepaalt eerst de lengte van je abonnement en kiest de bundel uit die bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement of een abonnement met een vast contract. Wil je je bundel later aanpassen? Geen probleem! Met Sim Only kun je bij mij altijd je bundels veranderen. Naar boven én beneden.

Heb je een Sim Only abonnement afgesloten? Dan stuur ik je alleen een simkaart op. Zelf zorg je voor een telefoon. Dit mag een nieuwe zijn, maar je mag natuurlijk ook je huidige telefoon blijven gebruiken. Hier stop je je nieuwe simkaart in, en klaar is kees!

6 voordelen van een Sim Only abonnement

Weet je nog niet zeker of Sim Only bij je past? Ik zet zes voordelen voor je op een rij die je niet hebt met Prepaid of een abonnement mét telefoon.

  1. Je blijft je vertrouwde telefoon gebruiken
  2. Je betaalt alleen voor je bundels
  3. Ben Flexibel: altijd een abonnement dat bij je past
  4. Kies je eigen telefoon
  5. Gratis maandelijks opzegbaar
  6. Geen BKR-registratie

Je blijft je vertrouwde telefoon gebruiken

Met Sim Only gebruik je gewoon je vertrouwde telefoon. Je hoeft dus geen nieuw exemplaar te kopen. Want eerlijk is eerlijk: waarom een nieuwe telefoon kopen als je huidige het nog prima doet?

Je betaalt alleen voor je bundels

Sim Only is lekker goedkoop! Dat komt omdat je geen nieuwe telefoon hoeft af te betalen. Je betaalt alleen voor je bundels. Hallo lage telefoonrekening, want mijn goedkoopste Sim Only heb je al voor € 6,50.

Ben Flexibel: altijd een abonnement dat bij je past

Verandert je internetgebruik of belgedrag? Geen zorgen! Met Ben Flexibel pas je je Sim Only bundels makkelijk aan. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt en heb je altijd een abonnement dat bij je past. Bij mij pas je je bundels aan in de Ik Ben app. En ben je door je MB’s heen? Je kunt altijd extra data bij je Sim Only abonnement kopen. Zo blijf je voor een vast, laag tarief internetten.

App image
Ik Ben
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ben altijd en overal in controle over mijn abonnement

Download deze app hier

Kies je eigen telefoon

Niet alle providers verkopen de telefoon die jij ’t liefste wilt. Met Sim Only regel je zelf een telefoon. Je zit daardoor niet vast aan een bepaalde shop, maar bepaalt gewoon zelf waar je voor Sim Only je telefoon koopt.

Gratis maandelijks opzegbaar

Niet jaren vastzitten aan een abonnement? Kies dan voor een Sim Only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Ideaal als je nergens aan vast wil zitten! Toch zeker van je zaak? Dan kun je je abonnement bij mij vastzetten en ben je nóg goedkoper uit.

Geen BKR-registratie

Wist je dat je een BKR-registratie krijgt als je een abonnement afsluit waarbij je je telefoon nog moet afbetalen? Bij Sim Only is dat niet zo. Je betaalt alleen voor je bundels en sluit hiermee geen lening af voor je mobiel.

Veelgestelde vragen

Wat bedoelen ze met Sim Only?

Kort samengevat is Sim Only een mobiel abonnement. Je koopt hierbij geen telefoon op afbetaling, maar krijgt alleen een simkaart die je in je huidige telefoon plaatst.

Kan Sim Only op elke mobiel?

Ja, elke telefoon is geschikt voor Sim Only. Vroeger waren er nog wel eens telefoons met daarop een simlock, maar dat is eigenlijk al jaren verleden tijd.

Waarom een Sim Only abonnement?

Sim Only is de beste keuze als je een telefoonabonnement wilt voor de laagste prijs. Je betaalt alleen je bundels en dat houdt de rekening laag. Ook is het de beste keuze als je nog een goede telefoon hebt. Zonde om een nieuwe te kopen, terwijl je huidige telefoon het nog goed doet, toch?

Wat heb je nodig voor Sim Only?

Voor Sim Only heb je een werkende telefoon nodig. Van mij krijg je een simkaart die je daarin kunt plaatsen om je Sim Only abonnement te gebruiken.

Heeft een Sim Only abonnement ook minder kwaliteit?

Zeker niet! Het betekent alleen dat je betaalt voor je bundels en niet voor je telefoon. Het netwerk dat je gebruikt blijft gewoon hetzelfde! Zo gebruik je bij mij het betrouwbare mobiele netwerk van T-Mobile. Dit is het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Garantie voor razendsnel internet!

Ga ook voor Sim Only

Betaal alleen voor je bundels en geniet van alle vrijheid. Zo heb je een abonnement dat écht bij je past en hou je meer geld over voor de dingen die echt leuk zijn.

Naar de shop
SimOnly
Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.

De 5 beste apps om een fotocollage te maken

Een fotocollage maken gaat snel en makkelijk met deze 5 apps.

Zo maak je een ringtone op je iPhone

Hier lees je hoe je een eigen ringtone kunt maken voor op je iPhone.