Sim Only of Prepaid: waarom overstappen?

 

Heb je nu een prepaid simkaart, maar twijfel je erover om over te stappen naar een Sim Only abonnement? Dan is het handig om te weten wat de verschillen zijn tussen prepaid en Sim Only. Welke van deze twee producten past het beste bij jouw telefoongebruik?

De voordelen van Sim Only van Ben:

  • Altijd voordeel. Lagere tarieven dan nu met je prepaid.
  • Altijd bereikbaar. Bellen, sms’en en internetten zonder opwaarderen.
  • Altijd inzicht. Check je verbruik met de Ben app.
  • Maandelijks opzegbaar.
  • Betrouwbaar netwerk. Met Ben blijf je bellen op het netwerk van T‍-‍Mobile.

Sim Only 24 maanden

10,00 /mnd

200 min/SMS
5000 MB
6000 MB
4G
Excl. eenmalige kosten

Bestel nu

Wat is het verschil tussen prepaid en Sim Only?

Met een prepaid simkaart koop je van tevoren tegoed voor bellen, sms’en en internetten tegen een vast tarief. Is je tegoed op, dan kun je niet meer bellen, sms'en of internetten en moet je nieuw tegoed kopen. Bij veel prepaid simkaarten is het ook zo dat de simkaart verloopt als je er een half jaar of een jaar geen nieuw tegoed op zet. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je er niet voor betaald als je hem niet gebruikt en dat je nergens aan vast zit. De tarieven van een prepaid kaart zijn hoger dan die van Sim Only en je moet altijd opletten dat je niet ineens zonder beltegoed zit.

Wanneer je voor een Sim Only abonnement kiest kun je bellen, sms’en en internetten tegen een laag tarief. Je bent altijd bereikbaar zonder dat je hoeft te denken aan opwaarderen. Ook betaal je lagere tarieven voor bellen en internet met een Sim Only abonnement. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten, omdat je een vast bedrag per maand betaald. Je betaalt je abonnementskosten achteraf.

Kies je prepaid of abonnement?

Wat is dan de beste keuze, prepaid of een abonnement? Dit hangt natuurlijk van je eigen voorkeuren af. Als je heel weinig belt en gebruik maakt van het internet op je telefoon kan prepaid een goede keuze zijn. Ook wanneer je geen abonnement wil afsluiten is dit de beste keuze voor jou.

Wanneer je wat vaker belt en internet is Sim Only al snel voordeliger dan prepaid. De tarieven van prepaid zijn namelijk hoger dan die van een Sim Only abonnement. Bij Ben heb je voor 9 euro per maand al een Sim Only abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen. Je krijgt dan 200 belminuten en 1000 MB 4G internet per maand en zit verder nergens aan vast. Bekijk nu de sim only abonnementen van Ben!

Overstappen naar Sim Only doe je zo:

Als je op moment prepaid hebt, is het belangrijk dat je eerst je tegoed opmaakt. Prepaid dat je niet gebruikt is zonde van je geld. Als je prepaid tegoed eenmaal op is kun je op de Sim Only pagina van Ben je eigen Sim Only abonnement samenstellen.