Wat is magsafe
Ben op de hoogte 08 mei 2024 1 min. leestijd

Wat is MagSafe en wat heb je ervoor nodig?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je je iPhone draadloos opladen? Dat kan met MagSafe. Maar wat is MagSafe? Wat heb je ervoor nodig? Ik vertel het je allemaal in dit blog.

Wat is MagSafe?

MagSafe is een techniek van Apple om je iPhone draadloos op te laden. Het werkt met magneten. Er zit een magneet aan de achterkant van je iPhone en een magneet in je oplader. De magneet van de oplader plakt vast aan de achterkant van je telefoon. Zo zit je draadloze oplader goed vast en valt hij er niet af tijdens het opladen. Ook niet als je een berichtje krijgt en de telefoon gaat trillen. Wel zo handig.

MagSafe is een Apple-techniek, maar het is ook uitbesteed aan andere partijen. Zo zijn er MagSafe-opladers van bijvoorbeeld Belkin, Zens en Blue Built. Vaak zijn die net iets goedkoper dan de officiële MagSafe oplader van Apple. 

Wanneer je een MagSafe oplader op je iPhone vastplakt, herkent de NFC-techniek de oplader. Je ziet dan een kleine animatie op je iPhone. Zo weet je dat de oplader er goed op zit.

Wat is magsafe

Wat heb je ervoor nodig?

Voor opladen met MagSafe heb je een iPhone nodig die het ondersteunt. En daarnaast een speciale MagSafe oplader. Niet elke draadloze oplader voor de iPhone heeft MagSafe. Met MagSafe zit je draadloze oplader steviger vast. Gebruik je een hoesje? Kies dan voor een hoesje die MagSafe ondersteunt. Zo kan je draadloos opladen met je hoesje om je iPhone.

Ook gaat het opladen sneller. Een normale draadloze oplader laadt op met 7,5 watt vermogen. MagSafe doet dat met 15 watt. Zo is je iPhone sneller opgeladen. Ook gaat het opladen effectiever. Zo ga je energieverspilling tegen.

Gebruik je je iPhone als navigatie in de auto? Je kan ook daar een MagSafe-houder gebruiken. Daarmee zit je iPhone stevig vast en laadt hij op terwijl je Google Maps gebruikt.

Welke iPhone gebruikt MagSafe?

MagSafe kwam met de iPhone 12. Daarom zijn dit de telefoons die MagSafe ondersteunen:

Draadloos opladen van andere telefoons

Veel telefoons kun je draadloos opladen. Ook die van Samsung. Ontdek hier de Samsung telefoons die je draadloos kunt opladen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Toegangscode van je iPhone vergeten? Dit kun je doen

Probeer het tijdelijk met je oude code of stel je iPhone opnieuw in.

Dit zijn de 6 beste parkeer apps

Ik zet 6 handige parkeer apps voor je op een rij. Van Easypark tot Flitsmeister.

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.