Ben op de hoogte 05 oktober 2023 2 min. leestijd

Past een telefoon met 4G of 5G beter bij je?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Scrollen door je social media, websites bezoeken of je favoriete serie kijken. Hoe snel dat gaat, hangt ervan af of je een telefoon met 4G of 5G hebt. Bij mij kun je kiezen uit allebei. Ik vertel je alles over de verschillen tussen 4G en 5G. Zodat je straks precies weet wat het beste bij je past.

4g of 5g

Hoe kun je kiezen tussen 4G of 5G?

Bij het bestellen van je abonnement of het wijzigen van je huidige abonnement, kun je kiezen tussen 4G en 5G internet. Als je al een telefoonabonnement bij mij hebt, regel je dit snel en makkelijk in Ik Ben. Neem je een nieuw abonnement? Dan kun je tijdens het bestellen aangeven of je 4G of 5G wilt gebruiken.

De voordelen van 5G

5G is nieuwer dan 4G. Het heeft allemaal handige voordelen. Zoals deze:

5G is sneller

5G internet is een stuk sneller dan 4G internet. De downloadsnelheid is namelijk 300 Mbit/s in plaats van 200 Mbit/s. En de uploadsnelheid is 75 Mbit/s in plaats van 50 Mbit/s. Websites laden hierdoor sneller. Dat is vooral handig bij pagina’s met veel afbeeldingen. En bij het kijken van YouTube video’s. Ook het zelf uploaden van filmpjes gaat sneller. Net als het downloaden van je favoriete serie.

5G heeft meer capaciteit

Met 5G heb je altijd goed bereik. Ook op een festival of tijdens oud en nieuw. Zo kun je je vrienden en familie altijd bereiken. Als je ze niet kan vinden, of als je ze iets leuks wil vertellen vanaf een drukke plek.

Waarom kiezen voor 4G?

Toch zijn er ook redenen waarom je voor 4G zou kiezen. Ik zet ze hieronder op een rij.

Je hebt een telefoon die niet geschikt is voor 5G

Elke telefoon ondersteunt 4G. Maar voor het 5G-netwerk heb je een 5G-telefoon nodig. Je kunt op www.ben.nl/toestelhulp kijken of dat voor jouw telefoon geldt. Is dat niet zo? Dan kun je alleen 4G gebruiken. Ook daarmee kun je snel genoeg streamen, appen en spelletjes spelen.  

Je bent zuinig op je data

4G is een slimme keuze als je zuinig bent op je data. Met 4G verbruik je namelijk minder data in dezelfde tijd dan met 5G. Dat komt omdat je met 5G in 10 minuten meer websites kan bezoeken. Zo heb je met 4G misschien een kleinere bundel nodig voor je Sim Only abonnement dan wanneer je 5G zou hebben. Dat scheelt geld.

Goede telefoons met 5G

Kies je voor 5G? En zoek je een snelle, compacte telefoon? Dan is de iPhone 14 misschien wat voor je. Hij is bij mij verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook de Samsung Galaxy S23 is heel snel. En hij heeft een goede hoofdcamera van 50 megapixel. Of neem een kijkje bij mijn andere telefoons

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.

De 5 beste apps om een fotocollage te maken

Een fotocollage maken gaat snel en makkelijk met deze 5 apps.

Zo maak je een ringtone op je iPhone

Hier lees je hoe je een eigen ringtone kunt maken voor op je iPhone.