xiaomi telefoon redenen
Ben benieuwd 21 april 2022 2 min. leestijd

5 redenen om een Xiaomi telefoon te kiezen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het telefoonmerk Xiaomi timmert lekker aan de weg. Binnen een mum van tijd is het een geduchte concurrent van Apple, Samsung en andere fabrikant. Dat word je niet zomaar! Overweeg je een nieuwe telefoon? Dan geef ik je vijf redenen om voor een Xiaomi telefoon te gaan.

Even voorstellen

Xiaomi werd in 2010 opgericht en maakt heel goede telefoons. Steeds meer mensen hebben dat door. Ik wist het ook al een tijdje, want de smartphones die de Chinese fabrikant maakt barsten van de kwaliteit. Van mooie schermen tot te gekke camerafuncties.

5 redenen om een Xiaomi telefoon te kiezen

Betaalbaar, mooie extra’s en bovenal bomvol kwaliteit. Aan redenen geen gebrek om een Xiaomi te kopen. Hieronder lees je de vijf beste redenen om voor een Xiaomi te gaan.

Snelle, heldere schermen missen geen detail

Zeg je Xiaomi, dan zeg je scherpe schermen vol details. Dat komt omdat de schermen van deze telefoons werken met een Amoled-technologie. Ik wil het niet te ingewikkeld maken, maar door deze technologie worden kleuren realistisch, levendig en extra helder. Een voorbeeld van zo’n kanjer is de Xiaomi 11 Lite. Deze klasbak heeft een 6,55-inch beeldscherm waarop je heerlijk video’s bekijkt, spelletjes speelt of beeldbelt.

Op Xiaomi schermen zie je de fijnste details. En daarbij reageren ze ook nog eens perfect op je aanrakingen. Zo scrol je heel soepel en leidt iedere tik direct tot actie. Ideaal tijdens het gamen. Verantwoordelijk hiervoor is de verversingssnelheid. Die is heel hoog. Vaak 90 Hz, maar soms zelfs 120 Hz. Dat betekent dat je beeld 120 keer per seconde ververst. Lekker snel en lekker scherp.

Krachtige hardware

Nog een goede reden om voor een Xiaomi telefoon te kiezen? Al het moois onder de motorkap. Hierdoor zijn deze smartphones lekker snel. Dat is vooral te danken aan de sterke processors. Zo gebruikt de 11 Lite een krachtige Snapdragon 732G processor met een maximale rekenkracht van 2,3 GHz. Apps staan daarom binnen no-time voor je klaar. Daarbij hebben veel Xiaomi telefoons ook een goed werkgeheugen. De 11 Lite heeft bijvoorbeeld 8 GB. Dat betekent dat schakelen tussen apps heel snel gaat.

Betaalbare prijs voor zoveel moois

Je mag Xiaomi gerust in één adem noemen met Apple en Samsung als het gaat om de schermen. Ook de snelheid van de telefoon en de camera’s behoren tot het hoogste niveau. De grootste verschillen met deze twee andere populaire merken? De prijs. Een Xiaomi is betaalbaarder en dat maakt ’m extra interessant. Zeker in combinatie met een Sim Only abonnement.

Voor cameraliefhebbers

De mooiste kiekjes maken op vakantie, tijdens die verjaardag of op een ander speciaal moment? Dat kan ook met Xiaomi telefoons. Zo heeft de Xiaomi 11 Lite een hoofdcamera van 64 megapixel. Superscherp!

Verder hebben de smartphones van Xiaomi ondersteunende camera’s. Bijvoorbeeld voor extra brede plaatjes, prachtige close-ups en de mooiste portretten. En hou je van beeldbellen of selfies schieten? Dan is de 11 Lite ook fijn met zijn 16-megapixel selfiecamera.

welke xiaomi telefoon camera

Snelladen

Geloof me: een Xiaomi telefoon gaat niet snel vervelen. Nog een pluspunt: de batterijen zijn groot en gaan lang mee. En als ze toch een keer leeg zijn? Dan laad je ze supersnel weer op. Kun jij weer spelletjes spelen of video’s kijken. 

Xiaomi: de beste specs voor een nog betere prijs

Aan redenen geen gebrek om een Xiaomi te kiezen. Grote, heldere schermen vol details, perfecte camera’s en dat allemaal voor een heerlijke prijs. Weet jij nog niet voor welke smartphone je gaat? Bekijk dan hier welke Xiaomi telefoon bij jou past.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Samsung Galaxy A25 vs Galaxy A15

Ontdek het verschil tussen deze twee goedkope Samsung telefoons.

Vergelijking: Google Pixel 8a vs Google Pixel 7a

De Google Pixel 8a en de Google Pixel 7a zijn twee telefoons van Google. Ontdek hier de verschillen en overeenkomsten.

Samsung Galaxy S24 review: dit zeggen experts

Een telefoon met veel kracht die mooie foto’s maakt? Je zit goed met de Samsung...

Vergelijking: Samsung Galaxy A55 vs Galaxy A35

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Samsung telefoons.

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.