Zo kun je je telefoon op vakantie gebruiken
Ben bewust 14 juli 2022 3 min. leestijd

5 tips om je telefoon op vakantie te gebruiken

Deel dit artikel

De vakantie staat voor de deur. Ga je naar het buitenland of ben je lang van huis? Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik geef je in dit blog handige tips om je telefoon slim te gebruiken tijdens je vakantie.

Hoe zit het ook alweer met je telefoon op vakantie?

Je telefoon kan op reis nog weleens goed van pas komen. Hij helpt je de weg vinden, maakt het mogelijk om onderweg muziek te luisteren én je houdt dankzij je mobiel contact met het thuisfront. Fijn! Maar er zijn ook een paar dingen waar je op moet letten. Zo ben je op reis waarschijnlijk minder vaak met wifi verbonden dan thuis. Dit zorgt ervoor dat je meer data verbruikt dan thuis. Fijn: je kunt in de hele EU je vertrouwde bundels verbruiken.

5 handige tips voor je telefoon op vakantie

Koffers gepakt? Paspoort bij de hand? En telefoon binnen handbereik? Tijd om te vertrekken! Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op pad.

Hou je internetverbruik in de gaten

Ben je deze zomer veel buiten de deur te vinden? Grote kans dat je vaak niet verbonden bent met een wifi-netwerk. Daardoor verbruik je meer MB’s dan normaal. Heb je een Sim Only abonnement bij mij? Dan kun je met de Ik Ben app heel makkelijk controle houden over je abonnement. Zo zie je precies hoeveel MB’s je verbruikt en kun je makkelijk en snel MB’s bijkopen voor een vast laag tarief.

Schakel je roaming in of uit

Ga je de grens over en wil je verbonden blijven met internet? Als je je binnen de EU begeeft kun je bijna altijd gebruikmaken van je internetbundel. Je dataroaming kan dus gewoon aan blijven, zonder extra kosten. Begeef je je buiten de EU? Dan is het verstandig om je dataroaming uit te zetten. Buiten de EU-grenzen geldt namelijk een buitenlands tarief. En die kosten kunnen nog weleens hoog oplopen.

Weet je niet zeker in welke landen je gebruik kunt maken van je bundel? Of wil je weten wat de internetlimiet is buiten de EU? Controleer dit voor je op reis gaat en voorkom een hoge telefoonrekening bij thuiskomst.

Sla Google Maps offline op

Gebruik je je telefoon om te navigeren door de Italiaanse wijngaarden, de Oostenrijkse bergen of misschien wel door de bossen van Canada? Hou er dan rekening mee dat je internetverbinding niet overal even sterk zal zijn. Daarom is het handig om Google Maps van tevoren offline op te slaan. Begeef je je in niemandsland? Dan heb je zelfs zonder bereik gewoon nog een goede navigatie die je op weg helpt. Ook fijn als je een kleine internetbundel hebt. Zo navigeer je zonder MB’s te gebruiken.

Gebruik Spotify offline

Er is niks zo leuk als met je favoriete nummers meezingen tijdens je rondrit. Maar … Als je in het buitenland bent, heb je niet altijd wifi binnen handbereik. En al helemaal niet in de auto. Zorg daarom dat je je lievelings-afspeellijsten op Spotify vóór je trip offline downloadt. Zo kun je alsnog genieten van Spotify, ook zonder internet.

Gebruik wifi-netwerken

Heb je niet veel MB’s meer over? Gelukkig is er op veel openbare plaatsen gratis wifi. Bijvoorbeeld in je hotel, in dat lunch-tentje of het station. Verbind je telefoon met het openbare wifi-netwerk en je bespaart al snel de nodige MB’s. Let op: gratis wifi is niet altijd veilig. Wees dus voorzichtig.

Door je MB’s heen op vakantie?

Lig je op het strand aan de Middellandse Zee en ben je door je internetbundel heen? Geen paniek. Met een dagpas kun je 24 uur lang internetten voor een klein prijsje. Zo voorkom je onverwachte kosten en kun je onbezorgd blijven appen, streamen en scrollen. Wil je écht goed voorbereid op reis? Bekijk dan ook deze handige reis apps.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.

Verbeter je wifiverbinding met een wifi analyzer

Ik vertel je wat je kunt doen met een wifi analyzer