Ben benieuwd 08 juni 2023 4 min. leestijd

Vijf goede dual sim telefoons

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je met twee nummers tegelijkertijd bereikbaar zijn op één telefoon? Het kan met een dual sim telefoon. Bij mij zijn er een heleboel verschillende te koop met een telefoonabonnement. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij en leg je uit hoe ze werken.

Wat is dual sim?

Dual sim betekent dat je twee simkaarten gebruikt op één telefoon. Op die manier ben je op één mobiele telefoon bereikbaar op twee verschillende telefoonnummers. Handig voor  je privé- én je zakelijke telefoonnummer. Ben je niet in de weer met twee verschillende telefoons.

Een ander voordeel van dual sim is dat je buiten de EU een lokale Prepaid simkaart kunt halen. Buiten de EU kun je je bundels niet gebruiken, maar zo bel en internet je tóch voor een vast, laag en lokaal tarief. Scheelt je centen!

Dual sim telefoon nodig? Dit zijn 5 goede

Je kunt bij mij veel verschillende dual sim telefoons bestellen. In dit blog bespreek ik vijf goede dual sim telefoons. Zo kom je erachter welke het beste bij jou past.

Samsung Galaxy S22

De Samsung Galaxy S22 is een dual sim telefoon met een compact 6,1 inch AMOLED-beeldscherm. De AMOLED technologie zorgt samen met de resolutie van 2340 bij 1080 pixels voor heldere beelden. En een goed contrast tussen lichte en donkere kleuren. Dankzij het compacte formaat en het gewicht van 167 gram ligt de Galaxy S22 lekker in de hand. 

De telefoon heeft een zuinige processor met een maximale rekenkracht van 2,8 GHz. Apps starten zo soepel op en werken vlotjes. Haperend beeld wordt voorkomen door de 120 Hz verversingssnelheid. Maak je graag foto’s met je telefoon? Dan zit je met deze Galaxy S22 goed. Aan de achterkant vind je een 50-megapixel hoofdcamera en een 12-megapixel ultragroothoeklens. Ideaal voor groepsfoto’s. De telelens van 10 megapixel is heel handig voor goede close-ups. Met de 10-megapixel camera aan de voorkant maak je mooie selfies voor op je sociale media.

OPPO Reno 8

OPPO heeft met de OPPO Reno 8 een dual sim telefoon die uitblinkt met zijn batterij en snelheid. De processor met maximaal 3,0 GHz rekenkracht maakt de telefoon erg snel. En dankzij het werkgeheugen van 8 GB voer je taken vlot uit en schakel je snel tussen apps. De hele dag gebruik maken van je telefoon kan dankzij de 4500 mAh batterij. Is je batterij toch leeg? Met snelladen laad je hem in een half uur weer volledig op. 

Het AMOLED-scherm van 6,43 inch is ideaal voor het kijken van je favoriete films onderweg. En dat alles in hoge kwaliteit, dankzij een Full HD+ resolutie van 2400 x 1080 pixels. Je krijgt bij deze OPPO telefoon standaard 256 GB opslag. Genoeg ruimte  om je 32 megapixel selfies op te slaan. Of om de beelden van de 64-megapixel camera aan de achterkant een mooie plek te geven. 

OPPO A98

Met de OPPO A98 kies je voor een extra betaalbare dual sim telefoon. Een telefoon met veel opslagruimte en een grote batterij. De smartphone heeft een groot 6,72 inch scherm van 2400 x 1800 pixels. Het is een IPS LCD-scherm, wat het net minder kleurrijk maakt dan dat van duurdere modellen. Gelukkig merk je dat eigenlijk alleen als je de telefoon naast een OLED-scherm legt.

De OPPO A53s heeft 8 GB werkgeheugen om snel te schakelen van WhatsApp naar je spelletje en weer terug. Met de 64-megapixel hoofdcamera aan de voorkant maak je hele mooie foto’s. Aan de achterkant vind je een 32-megapixel selfiecamera. Wat je nog meer moet weten over deze OPPO A98? De batterij van 5000 mAh gaat makkelijk de hele dag mee. En als hij toch leeg gaat, laad je hem in 20 minuten weer voor de helft op.

Motorola Edge 30 Neo

Ook de Motorola Edge 30 Neo is een betaalbare dual sim telefoon. De Edge 30 Neo past met zijn 152,9 bij 71,2 millimeter prima in je zak. Maar ook is het 6,28 inch grote scherm groot genoeg om video’s op te kijken. Dankzij de 4020 mAh batterij kun je de hele dag appen, bellen en internetten.

Deze Motorola telefoon is perfect te gebruiken om mooie vakantiekiekjes mee te maken. Op de achterkant vind je een 64-megapixel hoofdcamera en een 13-megapixel ultragroothoekcamera. Hiermee maak je groepsfoto’s waar iedereen op past. Of goede landschapsfoto’s. De selfiecamera van 32 megapixel op de voorkant is ideaal voor selfies of videogesprekken. 

Samsung Galaxy A14

De goedkoopste dual sim telefoon in dit rijtje is de Samsung Galaxy A14. Toch heeft hij een aantal goede specificaties. Neem bijvoorbeeld het grote 6,6 inch scherm met een resolutie van 2408 bij 1080 pixels. Perfect om spelletjes op te spelen en video’s op te kijken. Ook heeft de Galaxy A14 goede camera’s. Een hoofdcamera van 50 megapixel en een selfiecamera van 13 megapixel. 

Je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterij van deze telefoon snel leeg gaat. De batterijcapaciteit van 5000 mAh zorgt ervoor dat de Galaxy A14 de hele dag meegaat. 

Bewust bellen en internetten met dual sim

Als een dual sim telefoon iets voor jou is, kun je deze met een goedkoop abonnement bij mij bestellen. Zoals je weet, heb ik genoeg leuke telefoons met ruimte voor twee simkaarten. Handig om privé- en zakelijke contacten te scheiden. Of als je in het buitenland een lokale simkaart gaat gebruiken om te bellen en internetten tegen lokaal tarief. Dat scheelt weer wat euro’s!

Ben je op zoek naar een Sim Only abonnement? Die heb ik ook. Kies je belminuten en internetbundel en stel je abonnement zelf samen. Naar jouw voorkeur. En maandelijks opzegbaar.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: Samsung Galaxy A25 vs Galaxy A15

Ontdek het verschil tussen deze twee goedkope Samsung telefoons.

Vergelijking: Google Pixel 8a vs Google Pixel 7a

De Google Pixel 8a en de Google Pixel 7a zijn twee telefoons van Google. Ontdek hier de verschillen en overeenkomsten.

Samsung Galaxy S24 review: dit zeggen experts

Een telefoon met veel kracht die mooie foto’s maakt? Je zit goed met de Samsung...

Vergelijking: Samsung Galaxy A55 vs Galaxy A35

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Samsung telefoons.

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.