besparen boodschappen
Ben bewust 13 december 2022 2 min. leestijd

Zo kun je goedkoop boodschappen doen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het leven lijkt steeds duurder te worden. En zo ook het eten in de supermarkt. Wil je goedkoper uit zijn met boodschappen? In dit blog geef ik je handige bespaartips om voordeliger uit de supermarkt te komen.

Goedkoop boodschappen doen

Waarom goedkoop boodschappen doen?

Na benzine, elektra en gas wordt ook het eten in de supermarkt steeds iets duurder. Het is daarom verstandig om kritischer te kijken naar hoe én waar je boodschappen doet. Zo kun je op een makkelijke manier een hoop geld besparen. Wie wil dat nou niet?

Hoe kun je besparen op boodschappen?

Wil je bezuinigen op je boodschappen? Je hoeft maar kleine aanpassingen te doen om geld te kunnen besparen. Ik geef je zes handige bespaartips.

Maak een boodschappenlijstje

Zorg er allereerst voor dat je goed voorbereid naar de supermarkt gaat. Plan wat je voor de komende week nodig hebt en maak van tevoren een boodschappenlijstje. Gewoon op een papiertje, of in je notities op je Samsung Galaxy S22 en Xiaomi Redmi Note 11. Koop vervolgens alléén wat op dit lijstje staat. Zo voorkom je impulsaankopen. Of aankopen omdat je trek hebt terwijl je door de supermarkt wandelt.

Maak een rondje over de markt

Heb je verse producten nodig, zoals groente, fruit of vis? Ga dan naar de lokale markt. Vaak zijn de prijzen hier een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Bezoek je de markt aan het eind van de middag? Dan heb je ook nog kans dat je je boodschappen met extra korting kunt inslaan.

Ga naar een goedkope supermarkt

Misschien is het een open deur. Maar een andere tip om te besparen op boodschappen: bezoek de goedkoopste supermarkt, in plaats van de dichtstbijzijnde. Die vijf minuten extra fietsen kunnen behoorlijk wat geld besparen!

HomeWizard Energy: krijg inzicht en bespaar

Vervang vlees voor goedkope alternatieven

Vlees is over het algemeen duur. Sla daarom soms eens vlees over en vervang het door bijvoorbeeld peulvruchten, linzen, bonen of kikkererwten. Dit zijn gezonde en voedzame alternatieven voor een lagere prijs. Beter voor de portemonnee én het milieu. Zo zie je maar, goedkoop boodschappen doen hoeft niet moeilijk te zijn!

Kies voor goedkope groente

Sla voorverpakte, gesneden groente over en ga voor hele groente. Zo krijg je meer waar voor je geld. Daarnaast zijn groente uit de vriezer of uit pot soms ook voordeliger dan verse groente. Ga wel voor onbewerkte varianten, zodat er geen zout of suiker is toegevoegd.

Let op aanbiedingen

Is één van je lievelingsproducten afgeprijsd? Of zijn producten die je regelmatig nodig hebt in de aanbieding? Dan is dit het moment om er meerdere van in te slaan. Zo bespaar je de komende maanden op bijvoorbeeld toiletpapier, vuilniszakken of je favoriete tussendoortje.

Bespaar ook op je telefoonabonnement

Wil je nóg meer besparen? Met een Sim Only abonnementbij mij betaal je nooit te veel. Wil je je bundel aanpassen? Dat kan, elke maand!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een in case of emergency contact instellen

Ik vertel je wat een ICE contact is en hoe je het instelt op je telefoon.

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.