Dit kun je doen als je simkaart geblokkeerd is
Ben op de hoogte 10 november 2022 1 min. leestijd

Simkaart geblokkeerd? Dit kun je doen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dankzij je simkaart maakt je mobiel verbinding met het mobiele netwerk van Ben. Is je simkaart geblokkeerd? Dan kun je niet meer bellen, sms’en of internetten met je telefoon. Ik leg je in dit blog uit wat je het beste kunt doen als je simkaart geblokkeerd is.

Waarom wordt je simkaart geblokkeerd?

Je simkaart kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn. De meest voorkomende reden is het vergeten van de viercijferige pincode. Heb je deze pincode drie keer verkeerd ingevuld? Dan wordt je simkaart automatisch geblokkeerd. Je telefoon zal vervolgens vragen om de achtcijferige pukcode. Voer je deze tien keer verkeerd in? Dan wordt je simkaart permanent geblokkeerd. Dit kun je niet meer terugdraaien.

Je kunt er ook zelf voor kiezen om je simkaart te laten blokkeren vanaf een afstand. Dit kun je doen via Ik Ben of de Ben app. Dit is handig als je bijvoorbeeld je simkaart bent verloren of je telefoon gestolen is.

Wat kun je doen als je simkaart geblokkeerd is?

Is je simkaart geblokkeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om weer volledig gebruik te kunnen maken van je telefoon. Ik zet twee handige tips voor je op een rij.

Pukcode invoeren

Als je simkaart geblokkeerd is, vraagt je telefoon om de pukcode. Weet je niet uit je hoofd wat deze 8-cijferige pukcode is? Dan kun je deze terugvinden in het pakketje waar je simkaart destijds in zat. Je kunt de pukcode ook vinden in Ik Ben. Heb je de pukcode goed ingevuld? Dan wordt je simkaart gedeblokkeerd en kun je weer ongestoord bellen, sms’en en internetten.

Nieuwe simkaart aanvragen

Is je simkaart definitief geblokkeerd? Bijvoorbeeld omdat je tien keer de verkeerde pukcode het ingevoerd? Dan kun je zelf een nieuwe simkaart aanvragen via Ik Ben of de Ben app. Dit kost € 10. Bestel je de simkaart via mijn klantenservice? Dan kost het € 15,25. Een nieuwe simkaart is altijd een 3-in-1 simkaart. Fijn, want die is geschikt voor alle mobiele telefoons.

App image
Ik Ben
Rating starRating starRating starRating starRating star

Ben altijd en overal in controle over mijn abonnement

Download deze app hier

Nieuwe simkaart bij een Sim Only abonnement

Sluit je een nieuw Sim Only abonnement af bij mij? Dan krijg je een nieuwe simkaart en zorg je zelf voor een telefoon. Het mooie daaraan? Die hoef je dus ook niet maandelijks af te betalen. Voor je nieuwe simkaart kun je zelf een pincode instellen, zodat je hem niet zomaar vergeet.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Toegangscode van je iPhone vergeten? Dit kun je doen

Probeer het tijdelijk met je oude code of stel je iPhone opnieuw in.

Wat is MagSafe en wat heb je ervoor nodig?

Ontdek alles over het snel draadloos opladen van je iPhone.

Dit zijn de 6 beste parkeer apps

Ik zet 6 handige parkeer apps voor je op een rij. Van Easypark tot Flitsmeister.

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.