Gratis muziek streamen
Ben op de hoogte 25 mei 2021 2 min. leestijd

Gratis muziek streamen, kan dat?

Deel dit artikel

Gratis muziek streamen op je telefoon? Het kan! Er zijn allerlei manieren zijn om dit gratis te doen. Handig als je graag muziek luistert en wilt besparen op je vaste app-lasten. In dit blog vertel ik hoe je legaal gratis muziek luistert op je smartphone.

Apps om gratis muziek te streamen

De beste manier om gratis muziek te streamen op je telefoon is met een app. Welke? Ik bespreek ze hieronder.

De gratis versie van Deezer

Deezer is een Franse streamingdienst om gratis muziek te streamen. Tussen de nummers door hoor je advertenties en er zijn wel wat beperkingen. Zo speel je muziek altijd in de ‘shuffle’-modus. Een ouderwetse cd in de juiste volgorde luisteren zit er dus niet in. Wil je dat wel? Dan kun je een maandelijks opzegbaar abonnement nemen. Dit kost € 9,99 per maand.

Je kunt Deezer gratis downloaden voor Android en iOS.

hoe gratis muziek streamen

De gratis versie van Spotify

Ook het populaire Spotify kun je gratis gebruiken. Met deze app luister je muziek van je favoriete artiesten, maar kun je ook nieuwe nummers ontdekken met een van de vele afspeellijsten. Wil je gratis muziek streamen via Spotify? Dit kan met reclameonderbrekingen en in de ‘shuffle’-modus. Per uur kun je zes nummers overslaan. Voor € 9,99 per maand heb je een maandelijks opzegbaar abonnement zonder beperkingen.

Je kunt Spotify gratis downloaden voor Android en iOS.

De gratis versie van YouTube Music

YouTube is een slimme manier om gratis muziek te streamen. De videodienst heeft nu ook zijn eigen muziek-app. YouTube Music is gratis, maar heeft als nadeel dat je dan ook de videoclip afspeelt. Dat kost meer data en batterij dan alleen het streamen van geluid. Het scherm moet hiervoor aanblijven.

Je kunt YouTube Music gratis downloaden voor Android en iOS.

SoundCloud

SoundCloud is ideaal om gratis muziek te luisteren. Artiesten en dj’s uploaden hier zelf hun mixes en afspeellijsten. Die kun jij streamen en downloaden. Handig als je data wilt besparen. Het aanbod is minder groot dan bij een Deezer of Spotify, maar je hebt geen last van de verplichte ‘shuffle’-modus.

Je kunt SoundCloud gratis downloaden voor Android en iOS.

TuneIn Radio

TuneIn Radio is ook een slimme app om gratis muziek te streamen. Met deze app luister je zo ongeveer naar elk radiostation ter wereld. Ook de Nederlandse. Handig als je graag nieuwe muziek ontdekt en ook onderweg je favoriete dj wilt horen.

Je kunt TuneIn Radio gratis downloaden voor Android en iOS.

Het nadeel van gratis muziek streamen

Zoals je kon lezen, heeft gratis muziek streamen zo zijn beperkingen. Met de ‘shuffle’-modus luister je nooit meteen het nummer dat je aanklikte. Eerst krijg je soortgelijke andere nummers te horen. Ook hoor je tussen de nummers door reclames.

Er is nog een ander nadeel dat ik met je deel. Met gratis muziek streamen kun je geen nummers offline opslaan. Zeker als je een Sim Only abonnement met databundel hebt is dat onhandig. Door offline nummers op te slaan, bespaar je data tijdens het streamen. Dat is dus niet mogelijk als je gratis muziek luistert.

Slim: proefperiodes van apps gebruiken

Om onbeperkt en zonder beperkingen muziek te streamen kun je een abonnement nemen op een streamingdienst. Dit kun je slim aanpakken, want veel diensten hebben een gratis proefperiode. Bij Deezer is dat zelfs drie maanden. Daarna betaal je geld voor een maandelijks opzegbaar abonnement.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.

De 5 beste apps om een fotocollage te maken

Een fotocollage maken gaat snel en makkelijk met deze 5 apps.

Zo maak je een ringtone op je iPhone

Hier lees je hoe je een eigen ringtone kunt maken voor op je iPhone.