Ben op de hoogte 04 oktober 2023 3 min. leestijd

10 waardevolle podcast tips voor 2023

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin om even te relaxen? Of je gedachten te verzetten? In plaats van muziek luisteren of een boek lezen kun je ook een podcast luisteren. Er zijn online tientallen soorten te vinden. Van spannende misdaad podcasts tot grappige podcasts over de liefde. In dit blog vind je een aantal van de populairste podcasts van het moment.

10 podcast tips die je niet mag missen

Over bijna ieder thema is wel een podcast gemaakt. Zo kun je er altijd wel een vinden die bij je past. Hieronder zet ik 10 goede podcast tips voor je op een rij.

1. In De Diepte: Baan door het Brein

Baan door het Brein is een podcast van BNR. In deze podcast neemt psychiater en neurowetenschapper Iris Sommers je mee op een reis door de menselijke hersenen. Je leert alles over zintuigen, de linker- en rechterhelft, of er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen en nog veel meer. 

2. Geuze & Gorgels

Monica Geuze en Kaj Gorgels zijn beste vrienden en lossen in hun podcast de First World Problems van luisteraars op. De onderwerpen lopen uiteen van relaties en vriendschappen tot studie. Inclusief een grote dosis platte humor en grappige situaties. 

3. KieftJansenEgmondGijp

KieftJansenEgmondGijp is de perfecte podcast voor liefhebbers van voetbal. Wim Kieft, Rob Jansen, Michel van Egmond en René van der Gijp bespreken iedere aflevering de wondere wereld van het topvoetbal. Van hilarische momenten tot pittige discussies, alles komt voorbij. Ook taboes blijven niet onbesproken. 

4. Moordcast

Dionne Slagter is ook wel bekend als OnneDi. Ze is een populaire YouTuber en gamer. In Moordcast duikt ze samen met haar broer Henrik in waargebeurde, mysterieuze moordzaken.

5. Maarten van Rossem – De Podcast

In de podcast van Maarten van Rossem heeft hij het samen met Tom Jessen over actueel nieuws. En over de geschiedenis. Fijn om naar te luisteren als je op de hoogte wilt zijn van het laatste nieuws. En als je onderwerpen van verschillende kanten belicht wilt hebben.

6. Borrelpraat

De vrienden Thijs Boermans en Niels Oosthoek hebben het in de podcast Borrelpraat over van alles en nog wat. Van feestjes tot vader worden en van daten tot vriendschappen. Iedere week nodigen ze een andere gast uit en onder het genot van een borrel en een versnapering bespreken ze alle belangrijke dingen uit het leven.

7. The Diary of a CEO with Steven Bartlett

De Britse ondernemer Steven Bartlett interviewt in zijn podcast verschillende invloedrijke mensen. The Diary of a CEO is een interessante, eerlijke en emotionele podcast. Enkele gasten zijn onder anderen marketingexpert Rory Sutherland, zangeres Rita Ora, Game of Thrones actrice Maisie Williams en auteur Simon Sinek. Ook interviewt hij tientallen professoren en geleerden over uiteenlopende onderwerpen. 

8. Gerede Twijfel – De Maastrichtse martelmoord

Gerede Twijfel is een zevendelige podcastserie. Hierin volgt NRC elf studenten in een maandenlange analyse van een moordzaak uit 2012. Ze onderzoeken of justitie het verhaal voldoende heeft onderzocht en of de uitspraak wel klopt. Het project Gerede Twijfel bestaat al langer en onderzoekt mogelijke rechterlijke dwalingen. Voor verschillende zaken zijn er al heftige onthullingen gedaan. Zal deze zaak ook heropend worden? 

9. Aaf en Lies lossen het wel weer op

Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk zijn al jarenlang bevriend. Het duo kan daarom urenlang kletsen over van alles en nog wat. In deze podcast bespreken ze wereldproblemen, maar ook die van luisteraars. En van zichzelf. Ze geven hun week een cijfer en dankzij de natuurrubriek van Lies komen ze helemaal tot rust.

10. De Podcast Psycholoog

In De Podcast Psycholoog wordt elke aflevering een nieuw psychologisch thema besproken. Van stress en hormonen tot het maken van keuzes. Er is steeds een andere psycholoog te gast. Hij of zij weet alles over het onderwerp dat besproken wordt. 

Toch muziek luisteren?

Heb je toch meer zin in de deuntjes van je favoriete artiest? Dan kun je gratis muziek streamen met deze apps. Of je nu een iPhone of een Samsung telefoon hebt. Gebruik je Spotify maar wil je data besparen? Dan kun je Spotify offline luisteren

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fairphone 5 review: dit zeggen de experts

Ontdek wat de experts vinden van de Fairphone 5.

Zo vervang je onderdelen op je Fairphone 5

De Fairphone 5 is een Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren. Hoe? Ik leg het je uit.

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.

De 5 beste apps om een fotocollage te maken

Een fotocollage maken gaat snel en makkelijk met deze 5 apps.

Zo maak je een ringtone op je iPhone

Hier lees je hoe je een eigen ringtone kunt maken voor op je iPhone.