8 handige apps voor op reis
Ben bewust 06 juli 2022 3 min. leestijd

Vakantie op de planning? Dit zijn de 8 beste reis apps

Deel dit artikel

Staat er een reis op de planning? Een goede voorbereiding is het halve werk. Koffers inpakken, route plannen, inchecken: het hoort er allemaal bij. Maar … De juiste apps op je telefoon downloaden behoort ook tot het voorwerk. Benieuwd welke reis apps je echt niet mag missen? Ik zet de beste vakantie apps voor je op een rij.

8 handige reis apps

Op vakantie kun je soms wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld voor het uitstippelen van de route, het uitzoeken van leuke eettentjes of het bekijken van de reisadviezen. Gelukkig is er voor alles een handige app beschikbaar. Dit zijn de beste reis apps voor op reis!

TripIt

De reservering van je hotelovernachting, tickets voor die ene excursie of de bevestiging van je hotelovernachting: ze zitten waarschijnlijk allemaal los in je mail. Gelukkig is daar TripIt. Met deze handige app sla je al je boekingen en reserveringen overzichtelijk op. Zo heb je alles voor je reis in één app en hoef je niet meer gestrest op zoek te gaan naar je ticket terwijl je in de rij staat.

App image
TripIt: Travel Planner
Rating starRating starRating starRating starRating star

Join nearly 20 million travelers on the world’s highest-rated travel planner app for trip and …

Download deze app hier

TripAdvisor

Misschien wel één van de populairste reis apps is TripAdvisor. En terecht. Ben je benieuwd hoe anderen bepaalde cafés, hotels en bezienswaardigheden beoordelen? Dan lees je op TripAdvisor eerlijke reviews én kun je foto’s bekijken die gemaakt zijn door eerdere bezoekers. Want laten we eerlijk zijn, die zijn toch vaak nét even anders dan de gelikte plaatjes die je op de officiële websites tegenkomt.

Ben je op zoek naar fijne aanbiedingen voor bijvoorbeeld een fietstour of high tea tijdens je city trip? Ook dan zit je bij TripAdvisor goed. Hier vind je namelijk voor een fijne prijs goede deals voor op je vakantiebestemming. Scheelt weer wat centen.

App image
Tripadvisor: boek reizen
Rating starRating starRating starRating starRating star

Tripadvisor is een reisplatform dat mensen, passies en plaatsen samenbrengt. We willen je een …

Download deze app hier

UVLens

Staat er een zonvakantie op de planning? Controleer dan met UVLens wat de intensiteit van de uv-straling is op basis van je locatie en check hoe je je het best tegen de zon kunt beschermen. Heb je je ingesmeerd met zonnebrandcrème? Dan houdt de app voor je bij binnen hoeveel minuten je opnieuw moet smeren. Handig!

App image
UVLens – UV Index
Rating starRating starRating starRating starRating star

Exposure to sunlight’s ultraviolet radiation (UV) can damage your skin, cause sunburn and incr…

Download deze app hier

Valuta+

Ben je niet de sterkste in hoofdrekenen? Met Valuta+ reken je met een druk op de knop om hoeveel je euro’s waard zijn in het land van bestemming. Even de Braziliaanse real omrekenen naar de Deense kroon? Geen probleem! Waar je ook bent, je rekent in een paar seconden je euro’s om naar 170 verschillende valuta.

App image
Valuta omrekenen • Valuta+
Rating starRating starRating starRating starRating star

Valuta+ is een gratis en super eenvoudige Deens-ontworpen valutaomzetter. Onze snelle interfac…

Download deze app hier

Word Lens

Zit je in een traditioneel Italiaans restaurant ergens in een pittoresk dorpje aan de Amalfikust? Grote kans dat ze geen Engelse menukaart hebben. Word Lens helpt je uit de brand! Open de app en richt je camera op de tekst die je wil vertalen. Zo hoef je niet alles woord voor woord uit te typen, hoe fijn is dat? Let wel: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans zijn gratis te vertalen. Wil je een andere taal ontcijferen? Dan kun je een extra taal erbij kopen.

App image
Words Lens
Rating starRating starRating starRating starRating star

If you are reading a master’s book and find there are more than a few words that you’re not so…

Download deze app hier

Moovit

Met het openbaar vervoer reizen in een onbekende stad is niet altijd even makkelijk. Hulp nodig? Moovit is er om je te helpen! Of je nu met de trein, metro, bus, tram of ferry gaat, deze app begeleidt je van A naar B in meer dan tachtig landen. Zo kun je je rit met een gerust hart plannen én blijf je op de hoogte van storingen of vertragingen.

App image
Moovit: Openbaar Vervoer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Moovit is een app voor al je vervoer en mobiliteit in de stad! Vervoer is een integraal onde…

Download deze app hier

GGD reist mee

Voor elke bestemming zijn er verschillende noodnummers, benodigde vaccinaties en reisadviezen. Dankzij GGD reist mee heb je al deze praktische info nu gewoon binnen handbereik. Wil je weten wat je moet doen bij een kwallenbeet of reisziekte? Of ben je benieuwd welke malariapillen je het best op zak kunt hebben? Dan kan deze app nog weleens goed van pas komen.

App image
GGD Reist mee
Rating starRating starRating starRating starRating star

De app ‘GGDreistmee‘ is de officiële app van GGDReisvaccinaties.nl De app maakt gebruik van …

Download deze app hier

Polarsteps

Ben je aan het backpacken of reis je op de bonnefooi? Hoe leuk is het dan als de thuisblijvers kunnen meegenieten van je avonturen. Met Polarsteps hou je je reis bij met verslagen of gewoon met foto’s. Heb je geen internet? Dan sla je je verslag offline op en publiceer je het later. Ook leuk: na afloop van je trip maak je heel eenvoudig een fotoalbum met al je gemaakte kiekjes, inclusief bijschriften, route en reisstatistieken.

App image
Polarsteps – Travel Tracker
Rating starRating starRating starRating starRating star

Jouw reizen op een kaart, reisgidsen, routeplanner en prachtige fotoboeken

Download deze app hier

Hoe zit het ook alweer met internet in het buitenland?

Blijf je deze zomer binnen de Europese Unie? Dan kun je gewoon internetten met je vertrouwde Sim Only abonnement. Ben je verder van huis? Voorkom onverwacht hoge kosten voor internetten buiten de EU en zorg ervoor dat je roaming uitzet. Zo kun je zonder zorgen gebruik maken van je vakantie apps.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een in case of emergency contact instellen

Ik vertel je wat een ICE contact is en hoe je het instelt op je telefoon.

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.