verschil sim only prepaid
Ben bewust 30 mei 2021 3 min. leestijd

Het verschil tussen Sim Only en Prepaid

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sim Only is een telefoonabonnement en bij Prepaid koop je vooraf tegoed om mobiel te bellen, sms’en en internetten. Je zorgt bij allebei zelf voor een mobiele telefoon, maar daar houden de overeenkomsten wel bij op. Wat is het verschil tussen Sim Only en Prepaid? Ik vertel je er alles over en help je te ontdekken wat het beste bij je past.

Wat is Sim Only?

Sim Only is een abonnement voor je mobiele telefoon. Bij mij kies je zelf je bundels die je elke maand mag aanpassen. Zo past je abonnement altijd bij jou. Het enige wat je hoeft te doen is zelf voor een telefoon te zorgen. Controleer of het een simlockvrije telefoon is. Na het afsluiten van je abonnement stuur ik je een simkaart om het abonnement te gebruiken.

Lees meer over Sim Only in het blog: wat is Sim Only?

Stel Sim Only samen

Je kunt bij mij een paar Sim Only keuzes maken. Stel zo makkelijk je Sim Only abonnement samen.

Naar de shop
SimOnly

Wat is Prepaid?

Prepaid is tegoed voor je telefoon. Dit zet je op een Prepaid simkaart die je koopt en je betaalt vooraf tegoed. Daarna kun je met dit tegoed bellen, sms’en en internetten. Ook met Prepaid zorg je zelf voor een telefoon. Bij mij kun je geen Prepaid nemen.

Wat is het verschil tussen Sim Only en Prepaid?

Er zijn meerdere verschillen tussen Sim Only en Prepaid. Ik neem ze met je door!

Prepaid betaal je vooraf, Sim Only achteraf

Met Prepaid betaal je vooraf. Daarna kun je pas bellen, sms’en en mobiel internetten. Met een Sim Only abonnement gaat het allemaal automatisch. Je spreekt vooraf met mij af welke bundels je neemt. Die betaal je vervolgens achteraf. Wel zo makkelijk.

wat is het verschil tussen sim only en prepaid

Sim Only is een abonnement, Prepaid niet

Met Sim Only ga je een abonnement aan. Prepaid is geen abonnement. Je koopt tegoed en als dit op is koop je weer nieuw tegoed. Dat lijkt misschien handig, omdat je zo nergens aan vastzit. Goed om te weten: met Sim Only kun je dat voor. Bij mij kun je namelijk een maandelijks opzegbaar abonnement nemen.

Sim Only is goedkoper

De tarieven van Sim Only zijn stukken lager dan bij Prepaid. Mijn Sim Only tarieven zijn heel scherp. Zo kun je bij mij omgerekend al vanaf anderhalve cent per minuut bellen, met een belbundel van 200 belminuten. Veel Prepaid providers rekenen minimaal 10 cent.

Ook mobiel internetten is een stuk betaalbaarder. Met mijn bundels kost dit, afhankelijk van welk formaat je kiest, maximaal 0,4 cent per MB. Voor Prepaid kost dit vaak tussen de 10 en 15 cent.

Met Sim Only kun je altijd bellen en internetten

Omdat je bij Sim Only achteraf betaalt, kun je altijd bellen en internetten. Ook als je bundels op zijn. Je betaalt dan het buitenbundeltarief, dat iets hoger is, of kunt bij mij bijvoorbeeld de MB Extra-bundel kopen. Zo blijf je voor een vast, laag tarief internetten. Met Prepaid moet je eerst de portemonnee trekken om weer te kunnen bellen of internetten. Onhandig als je jouw portemonnee niet op zak hebt.

Wanneer is Prepaid de beste keuze?

Prepaid is de beste keuze als je weinig belt en vrijwel geen internet gebruikt op je telefoon. Je hebt hem eigenlijk alleen op zak zodat je mobiel bereikbaar bent. Eigenlijk is Prepaid alleen dan de voordeligste keuze. Denk je wel om de maximale houdbaarheid van je tegoed? Bij sommige providers is je tegoed maar beperkt geldig.

Wanneer is Sim Only de beste keuze?

Sim Only is voor jou de beste keuze als je meerdere keren in de week je telefoon gebruikt. Niet alleen om te bellen, maar ook om te internetten. Sim Only is in dat geval veel betaalbaarder. Zeker wanneer je een contract van 24 maanden neemt. Zit je liever nergens aan vast? Dan kun je een maandelijks opzegbaar abonnement nemen. Ook dat is nog altijd voordeliger dan Prepaid.

Hopelijk zijn de verschillen tussen Sim Only en Prepaid voor jou nu duidelijk. Zo niet? Laat het me gerust weten!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.

Verbeter je wifiverbinding met een wifi analyzer

Ik vertel je wat je kunt doen met een wifi analyzer