simlockvrije telefoon
Ben bewust 05 maart 2024 2 min. leestijd

Een simlockvrije telefoon, wat is dat?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een telefoon en wil je daar een simkaart van een andere provider in doen? Omdat je op vakantie bent buiten Europa en met een lokaal tarief wilt internetten? Je hebt dan een telefoon nodig die simlock vrij is. Maar wat is een simlock, en hoe weet je of je telefoon simlock vrij is? In dit blog vertel ik je er alles over.

Wat is simlockvrij?

De betekenis van een simlockvrije telefoon is een telefoon die een simkaart van elke provider accepteert. Handig voor een buitenlandse simkaart. Of wanneer je na het aflopen van je abonnement bij een andere provider wil overstappen op mijn voordelige Sim Only abonnement.

simlockvrije telefoon 2024

Is mijn telefoon simlockvrij?

Heb je een telefoonabonnement bij mij afgesloten? Dan is je telefoon simlockvrij. Al mijn telefoons zijn simlockvrij. Of je nu een iPhone, een Samsung telefoon of een ander model hebt. Je kunt er altijd een nieuwe simkaart in doen en met die provider gebruiken.

Een simlock op je telefoon is iets van een paar jaar geleden. Toen werd een telefoon met een simlock voor een lage prijs verkocht. Door de simlock had je een lang abonnement bij de provider. Zo kon de provider over een lange periode meer verdienen. 

iPhone
15

De krachtige iPhone 15. Bij mij natuurlijk simlockvrij.

Apple iPhone 15 Zwart Apple iPhone 15 Blauw Apple iPhone 15 Groen Apple iPhone 15 Geel Apple iPhone 15 Roze
vanaf € 40,00/mnd

Simlock verwijderen

Er worden eigenlijk geen telefoons met simlock verkocht. En als dat nog wel gebeurt, dan hebben in Nederland de aanbieders van abonnementen met elkaar afgesproken om na 1 jaar de simlock te verwijderen. Gratis. Je kunt je provider daarom vragen. Mocht je een simlock hebben en wil je die eerder verwijderen? Dan kan de provider om een vergoeding vragen.

Maar zoals gezegd komt dit bijna niet meer voor. In Nederland worden bijna geen telefoons met simlock verkocht. Zo kun je een simkaart van een andere provider in je telefoon plaatsen. 

Ontdek of je telefoon een simlock heeft

Je kunt ervan uitgaan dat je telefoon geen simlock heeft. Wil je het zeker weten? Bij je aankoop kun je erom vragen in de winkel waar je de telefoon koopt. Of bel de klantenservice van de winkel en vraag of de telefoons simlock vrij zijn.

Koop je een telefoon en staat er een logo van een provider op het doosje? Dan heeft de telefoon misschien een simlock van die provider. Wil je het zeker weten? Je kunt vragen of je je simkaart erin mag plaatsen. Krijg je verbinding? Dan is je telefoon simlockvrij.

Een telefoon met simlock geeft je een foutmelding. Bijvoorbeeld Sim ongeldig of Sim niet beschikbaar. Deze telefoon kun je niet met een andere simkaart dan die van de provider gebruiken.

Vind je nieuwe simlockvrije telefoon

Bij mij is elke telefoon simlockvrij. Je gebruikt hem zoals je dat zelf wil. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? In dit blog ontdek je welke telefoon bij je past. Liever een grote of een kleine? iOS of Android? Veel opslag of een batterij die lang meegaat? Ik zet het allemaal voor je op een rij.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.

Verbeter je wifiverbinding met een wifi analyzer

Ik vertel je wat je kunt doen met een wifi analyzer