Ben benieuwd 18 maart 2024 3 min. leestijd

iPhone 15 en meer: 5 telefoons met goede camera

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je een telefoon met een goede camera? Ik heb veel telefoons waarmee je een mooie foto maakt. Deze vijf telefoons vallen extra op. Met een goede hoofdcamera of juist omdat ze iets extra’s hebben om mooie foto’s te maken.

iPhone 15

De iPhone 15 heeft een 48 megapixel-hoofdcamera. Dat is een grote upgrade ten opzichte van de 12 megapixel-camera in de iPhone 14. Jouw voordeel? Je foto’s zijn mooier, scherper en hebben meer details. Door die goede hoofdcamera is ook elke foto raak. Je haalt je iPhone uit je broekzak en maakt snel een foto. Zelfs wanneer je beweegt is de foto scherp. De optische beeldstabilisatie zorgt daar samen met de stabiliteitssoftware voor. 

Ook maak je met de iPhone 15 een live foto. Dan maak je een soort minifilmpje. Daarna kun je kiezen wat het beste frame is. Dat wordt dan je scherpe foto. De combinatie tussen de verbeterde hoofdcamera en de software maakt de iPhone een telefoon met goede camera. De ultragroothoekcamera en de selfiecamera van beide 12 megapixel maken het plaatje compleet.

iPhone
15

Met de hoofdcamera van de iPhone 15 maak je snel en makkelijk een mooie foto.

Apple iPhone 15 Zwart Apple iPhone 15 Blauw Apple iPhone 15 Groen Apple iPhone 15 Geel Apple iPhone 15 Roze
vanaf € 40,00/mnd

Samsung Galaxy S23

Samsung telefoons staan erom bekend dat ze goede foto’s maken. Zo ook de Samsung Galaxy S23. Opvallend aan deze telefoon met goede camera is de 10 megapixel-telelenscamera. In deze lijst heeft de Galaxy S23 dat als enige. Daarmee zoom je tot drie keer in. Zonder kwaliteitsverlies. Handig wanneer iets ver weg is en je het goed wil fotograferen.

Hoef je niet in te zoomen? Dan maak je een foto met de hoofdcamera. Van 50 megapixel. De foto’s zijn kleurrijk en scherp. Panorama’s maak je met de 12 megapixel-ultragroothoekcamera. Selfies schiet je met de 12 megapixel-selfiecamera. 

Samsung
Galaxy S23

Met de telelenscamera van de  Samsung Galaxy S23 kun je tot drie keer inzoomen.

Samsung Galaxy S23 Zwart Samsung Galaxy S23 Cream Samsung Galaxy S23 Groen Samsung Galaxy S23 Lavender
vanaf € 35,00/mnd

Fairphone 5

De Fairphone 5 is een speciale telefoon. Vooral omdat je alle onderdelen van de telefoon kunt wisselen. Handig wanneer je batterij niet zo goed werkt. Of wanneer je een nieuw en (nog) beter camerasysteem wil. Want de Fairphone 5 heeft een indrukwekkend systeem. Je hebt drie 50 megapixel-camera’s. Dat zie je niet vaak bij andere telefoons.

De 50 megapixel-hoofdcamera zie je ook bij andere telefoons en is een goede camera om uit de losse pols een topfoto te maken. Het zijn de twee andere camera’s die extra indruk maken. Bij de meeste telefoons heb je een ultragroothoekcamera van 12 megapixel. De Fairphone 5 heeft een 50 megapixel-ultragroothoekcamera. Daarmee maak je de mooiste panoramafoto’s. En ook voor je selfies is er een 50 megapixel-camera. Leg je alle details mee vast.

Fairphone
5

Met de Fairphone 5 vervang je makkelijk onderdelen. Met drie 50 megapixel camera’s maak je in elke situatie een mooie foto.

Fairphone 5 256GB Zwart Fairphone 5 256GB Blauw Fairphone 5 256GB Transparent
vanaf € 37,00/mnd

OPPO Reno10

Het sterke van de OPPO Reno10? Een 64 megapixel-hoofdcamera. Daarmee maak je snel en zonder moeite een mooie foto. Het is een camera met een van de meeste megapixels. Door de hoge resolutie is alles extra scherp. Ook als je daarna op je foto inzoomt.

Selfies worden mooi met de 32 megapixel-selfiecamera’s. Zo leg je alle details goed vast en houd je een mooie kleurrijke foto over. Ook heb je nog een 8 megapixel-ultragroothoekcamera voor je panoramafoto’s.

OPPO
Reno10

De OPPO Reno10 heeft een 64 megapixel-hoofdcamera. Maak je snel een mooie foto mee.

OPPO Reno 10 Grijs
vanaf € 28,00/mnd

Samsung Galaxy A55

De Samsung Galaxy A55 is een telefoon met een goede camera voor een scherpe prijs. Deze telefoon heeft als enige in deze lijst een 5 megapixel-macrolens. Handig voor portretten of close-ups. Bijvoorbeeld voor het fotograferen van een bij die op een bloem zit. Kan met deze lens beter.

De hoofdcamera van de Samsung Galaxy A55 is bijna dezelfde als die van de Samsung Galaxy S23. Een 50 megapixel-hoofdcamera die alle details snel en makkelijk vastlegt. Ook is er nog een 12 megapixel-ultragroothoekcamera. Selfies maak je met de 32 megapixel-selfiecamera. Nog een sterk punt voor deze midrange telefoon.

Zo weet je of een goede camera op je telefoon hebt

Met deze vijf telefoons heb je een telefoon met een goede camera. Maar je kunt ook zelf kijken naar andere telefoons. Ik heb hier een blog met alles dat je moet weten over een camera op je telefoon. Zo weet je precies waar je op kunt letten.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...

De 8 beste apps om foto’s mee te bewerken in 2024

Ik zet 8 goede apps om foto’s mee te bewerken voor je op een rij.

5 redenen om een OPPO telefoon te kiezen

Ontdek de voordelen van een OPPO telefoon.

Zo lang heeft je iPhone nog garantie

Als je iPhone ineens niet meer werkt, is het handig om te weten of er...