Wordt je telefoon warm? 6 tips
Ben bewust 02 augustus 2022 2 min. leestijd

Wordt je telefoon warm? 6 tips

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wordt je telefoon warm? Er zijn verschillende redenen waarom je telefoon warm wordt. Wat die redenen zijn? En wat je ertegen kunt doen? In dit blog vertel ik je er alles over.

Hoe kan het dat je telefoon warm wordt?

Een gloeiende telefoon kan verschillende oorzaken hebben. Wordt je Samsung of iPhone warm? Ik vertel je hoe dat kan komen.

Door de zon

In de volle zon wordt je telefoon snel warm. Het zwarte beeldscherm of de achterkant van je mobiel houden veel warmte vast. Hierdoor kan je telefoon oververhit raken als hij te lang in direct zonlicht ligt.

Door malware

Malware is software die wordt gebruikt om computersystemen te verstoren. Of om gevoelige informatie te verzamelen en toegang te krijgen tot jouw gegevens. Heeft je telefoon zo’n virus te pakken? Dan kan je processor behoorlijk overbelast raken en opwarmen, waardoor je telefoon oververhit raakt.

Door apps

Staan er veel apps op je telefoon? En staan deze regelmatig ‘open’ op de achtergrond? Door de actieve apps op de achtergrond is je telefoon continu bezig. Dit kost niet alleen batterij, maar zorgt er ook voor dat je telefoon warmer wordt.

Telefoon wordt warm bij het opladen

Ook tijdens het opladen kan je telefoon warmer aanvoelen dan normaal. Dit is niks om je druk over te maken. Maar voelt je telefoon écht heet? Dat kan dit betekenen dat je oplaadaansluiting, oplaadkabel of batterij beschadigd is.

Telefoon wordt warm: zo koel je hem af

Het is belangrijk dat een oververhitte telefoon zo snel mogelijk afkoelt. Met deze zes tips wordt je telefoon weer minder warm.

Verwijder het telefoonhoesje

Een telefoonhoesje kan warmte vasthouden. Wordt je telefoon heet? Verwijder dan allereerst het hoesje. Zo kan je telefoon weer ‘ademen’ en snel beginnen met afkoelen.

Sluit apps af

Hoe meer apps je open hebt staan, hoe harder je telefoon moet werken. En hoe warmer hij wordt. Heb je nog apps openstaan die je niet gebruikt? Sluit deze af zodat dit je mobiel geen energie meer kost. Hij heeft het dan rustiger en kan zo beter afkoelen.

Verlaag de helderheid

Staat je scherm op de hoogste helderheid? Zet je helderheid dan een tikje lager. Zo wordt je batterij minder belast en kan je telefoon afkoelen.

Zet je batterijbesparing aan

Een andere manier om je batterij te ontlasten, is door batterijbesparing aan te zetten. Hoe minder je batterij te verduren heeft, hoe minder warm hij wordt.

Herstart je telefoon

Wordt je telefoon warm en loopt hij vast? Door je telefoon opnieuw op te starten worden alle apps en systemen volledig afgesloten en opnieuw gestart. Zo begin je weer met een schone lei.

Leg je telefoon op een koele plek

Zorg dat je telefoon niet in de felle zon ligt. Zo voorkom je dat je telefoon in korte tijd ineens oververhit raakt. Leg hem in de schaduw of binnen, als het daar koeler is.

Apps updaten voor een koele telefoon

Is je telefoon weer afgekoeld? Dan is het goed om je apps te updaten. Apps met een bug of verouderde software kunnen ervoor zorgen dat je telefoon wordt overbelast en de temperatuur van je mobiel oploopt. Let op: voer de updates altijd uit als je verbonden bent met wifi. Zo verbruik je geen MB’s uit je Sim Only abonnement.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.

Verbeter je wifiverbinding met een wifi analyzer

Ik vertel je wat je kunt doen met een wifi analyzer