17 oktober 2017
Johrick

Wat kan ik met 1000 MB?

1000 MB, klinkt veel hè, maar wat kunnen we er allemaal mee?

1000 MB zijn flink wat MB’s, het is dan ook logisch dat je met 1000 MB flink wat kan doen. Maar wat moet je er nou juist NIET mee doen? En wat is het handigst om zo slim mogelijk met je MB’s om te gaan? Dat leg ik je in deze blog graag uit!

 

Snappen & Appen

Wie kent het niet? Maar als je niet op een WiFi netwerk zit, is het dan slim om die dingen allemaal te gaan doen? Een bericht via WhatsApp kost maximaal 1 KB, met 1000 MB (100.000 KB) kan je dus flink wat appen! Al moet je er wel op letten dat dit alleen geldt voor het sturen van tekstberichten naar elkaar. Als je gaat videobellen en/of audio gaat bellen zal dit meer MB’s kosten. Ik raad je dan ook aan om alleen maar te gaan bellen via WhatsApp als je op een WiFi netwerk zit.

 

Oh ik zie wat leuks! Even snel mijn telefoon pakken en een foto maken voor op Snapchat, ja ik herken mijzelf hier helemaal in. Maar hoeveel data verbruikt Snapchat nou eigenlijk?

Aangezien het op Snapchat draait om het versturen en bekijken van foto’s (vandaar dat een foto of filmpje een snap heet!) kost het je mb’s om de foto’s te laden. Helaas kost het versturen of het bekijken van een foto veel MB. Snapchat heeft echter een handige functie. Je kan namelijk een zogeheten: ‘’Databesparingsmodus’’ aanzetten. Dit zorgt ervoor dat Snapchat niet automatisch de snaps gaat downloaden van jouw favoriete artiesten en vrienden.

 

3 tip’s om het verbruik van je mobiele data zo laag mogelijk te houden

Ben je veel buiten? Moet je voor je werk wel eens wat buiten de deur regelen? Of ben je veel op reis en zit je al die tijd op je 3/4G? Dan heb ik hier 3 tips om je verbruik van je mobiele data zo laag mogelijk te houden.

  • Download alleen op WiFi!

Het downloaden van spelletjes, filmpjes, foto’s etc. kunnen veel mobiele data met zich meebrengen. Daarom geef ik jou als tip om apps, foto’s, filmpjes etc.. alleen maar te downloaden via een WiFi netwerk. Let op: Zet ook het automatisch updaten van apps uit, dit kan soms vele dataverbruik schelen!

  • Download muziek

Het klinkt gek, maar muziek luisteren kan soms vele mb’s kosten. Zo bieden een aantal muziek streaming diensten de mogelijkheid om je favoriete muziek te downloaden tegen betaling. Ik raad je dan ook aan om dat zeker te doen! Aangezien het streamen van muziek veel mb’s kost. Het nadeel hiervan is wel dat dit weer veel ruimte op je toestel in beslag kan nemen.

  • Doe je telefoon gewoon weg

Ja, het is voor sommigen lastig. Maar geniet van de dingen om je heen, geniet van je vrienden en familie. Zo bespaar je de meeste MB’s!

 

Hoe weet ik hoeveel MB’s ik heb verbruikt?

Er zijn talloze apps om te kijken hoeveel MB je hebt verbruikt in de maand, maar welke app is nou het betrouwbaarst? De Ik Ben app natuurlijk! In onze app kun je namelijk elk moment van de dag bekijken hoeveel MB jij hebt verbruikt in je huidige maand. Naast het bekijken van je MB stand kan je nog veel meer in de Ik Ben app, in dit forum topic legt Ben het je helemaal uit!

 

Wat als mijn MB’s op zijn?

Geen paniek! Om er voor te zorgen dat jij nooit, maar dan ook nooit teveel betaalt zonder dat jij het door hebt kan je MB Pauze instellen. Dit zorgt ervoor dat als jij jouw 1000 MB  verbruikt hebt je automatisch niet meer verder kan internetten.

Mocht je nou nog midden in je maand zitten, of je hebt gewoon simpelweg nóg meer MB’s nodig. Dan kan je ze altijd voor de laagste prijs nog bijbestellen met MB extra!  

1000 MB is dus ruim voldoende voor als je af en toe wat Snapt, wat appjes naar je vrienden stuurt en actief gebruik maakt van social media. Natuurlijk heeft Ben ook nog grotere databundels, kijk hier voor het actuele aanbod: https://www.ben.nl/tarievenoverzicht

Heb jij nog meer tips? Ik wil graag weten wat jij er aan doet om je databundel in de hand te houden! 

WhW