Ben benieuwd 22 mei 2023 4 min. leestijd

De verschillen tussen de Samsung A en S series

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga je een Samsung telefoon kopen? Dan is de keuze groot. Kies je voor een smartphone uit de Samsung A serie of toch uit de S serie? Elke serie heeft haar eigen voor- en nadelen. Ik vergelijk in dit blog de Samsung A serie en Samsung S serie. Zo weet je welke Samsung telefoon het beste bij je past.

De Samsung Galaxy S serie

De Samsung Galaxy S serie is al jaren populair. In de S serie vind je de beste Samsung telefoons. Hoe hoger het getal, hoe nieuwer het model. Er is altijd een instapmodel, zoals de Samsung Galaxy S22, maar ook een geavanceerder model zoals de Samsung Galaxy S22 Plus. De Ultra variant heeft de meeste mogelijkheden. Een ander voordeel aan de S serie: de camera’s zijn heel goed!

De Samsung Galaxy A serie

De Samsung Galaxy A serie is perfect als je een telefoon zoekt voor een lagere prijs. Hoe hoger het getal achter de A, hoe beter de telefoon. Galaxy A telefoons met een getal boven de 40 zijn middenklasse telefoons. Deze zijn niet heel duur, maar hebben wel goede specificaties, zoals een sterke batterij.

De verschillen tussen Samsung A en S telefoons

Wat is het verschil tussen Samsung A en S telefoons? Dat hangt af van de modellen die je vergelijkt. Meestal verschillen de telefoons op de volgende punten.

Ontwerp en scherm

Qua ontwerp en scherm zijn er veel verschillen tussen de Samsung Galaxy A en Samsung Galaxy S serie. Zo is de achterkant van de Samsung Galaxy S serie meestal van glas. De Samsung Galaxy S21 Plus, Galaxy S21 Ultra en de nieuwere modellen hebben allemaal Gorilla Glass Victus, erg sterk glas. De achterkant van de telefoons in de Galaxy A serie is meestal van plastic. Hierdoor zien deze er wat minder luxe uit. Het voordeel is wel dat ze hierdoor lichter zijn. Sommige modellen hebben wél een glazen achterkant. Dit geeft zo’n Galaxy A model toch een beetje de allure van een Galaxy S telefoon.

Aan de voorkant zijn er kleine ontwerpverschillen tussen Galaxy A en Galaxy S telefoons. Zo is het scherm van de Galaxy S serie meestal randloos en loopt dit door tot de zijkanten. Wat dit betekent? Een extra groot scherm om video’s op te kijken. De randen van de Galaxy A serie zijn vaak iets dikker. Hierdoor is het scherm in dezelfde behuizing iets kleiner dan bij een Galaxy S telefoon.

Samsung
Galaxy S21 FE

Een sterke 4500 mAh batterij, dunne schermranden en een hoge schermresolutie. Welke kleur is jouw favoriet?

Samsung Galaxy S21 FE Grijs
vanaf € 23,00/mnd

Camera

Maak je graag foto’s met je smartphone? Dan past een telefoon uit de Galaxy S serie bij jou. Deze hebben namelijk altijd heel goede camera’s. De foto’s zijn scherp en kleurrijk. Of je nu overdag of ’s avonds fotografeert. Ook de ultragroothoeklens en de telelens zijn erg goed. Vooral de Galaxy S Ultra telefoons hebben een hele goede telelens. Hiermee kun je tot wel 10x inzoomen. Zonder verlies van kwaliteit. Ook de Samsung Galaxy S22 maakt professioneel uitziende foto’s.

De telefoons uit de Galaxy A serie halen niet altijd dit heel hoge niveau. Maar soms wel. De Samsung Galaxy A54 heeft de beste camera uit de Galaxy A serie. Deze schiet scherpe foto’s met een 50 megapixel hoofdcamera. Ook kun je selfies maken in 32 megapixel. 

Over het algemeen hebben ook Galaxy A telefoons veel cameramogelijkheden.Deze zijn geschikt als je af en toe een leuke foto wilt maken, bijvoorbeeld op vakantie of van je huisdier. Overdag zijn de foto’s van prima kwaliteit, maar vooral bij minder licht zie je een duidelijk verschil vergeleken met de Galaxy S telefoons. 

Batterij

Telefoons uit de Galaxy S serie en uit de Galaxy A serie hebben een goede batterijduur. Bij gemiddeld gebruik gaan ze een hele dag mee. Het verschil? De telefoons uit de Galaxy S serie kun je draadloos opladen. En ze ondersteunen snelladen op 25 watt. Hiermee laad je in iets meer dan een uur je telefoon weer op. De meeste telefoons uit de Galaxy A serie laad je in ongeveer anderhalf uur op. Modellen met een getal boven de 50 kunnen dit in ongeveer een uur. 

Snelheid

Vind je snelheid belangrijk? Dan zit je eigenlijk met bijna alle Samsung telefoons goed. Toch zitten er een hoop verschillen tussen de smartphones uit de Galaxy S serie en de Galaxy A serie. De snelheid hangt af van de chip, het werkgeheugen en de software. 

De nieuwste Galaxy S toestellen, zoals de Galaxy S23 serie en de Galaxy S22 serie beschikken over de meeste snelheid. Deze hebben vaak een Exynos processor die Samsung zelf heeft ontwikkeld. Deze zorgt er samen met het werkgeheugen voor dat deze telefoons heel snel zijn. En je kunt hierdoor makkelijk zware spelletjes spelen en snel schakelen tussen verschillende apps. 

Tussen de telefoons uit de Galaxy A serie zit best veel verschil. De meeste zijn snel genoeg als je af en toe het nieuws leest op internet, een whatsappje stuurt en wat muziek luistert. Je kunt meer dingen tegelijkertijd doen als het getal achter de A hoger is dan 50. Zoals bijvoorbeeld snel schakelen tussen Instagram en spelletjes. 

Samsung
Galaxy S22

De Galaxy S22 is heel snel, heeft een goede hoofdcamera en de batterij gaat de hele dag mee.

Samsung Galaxy S22 Zwart
vanaf € 35,00/mnd

Samsung Galaxy A of Samsung Galaxy S?

Het hangt af van je persoonlijke voorkeur om te bepalen welke Samsung telefoon bij je past.Galaxy S telefoons zien er luxer uit en bieden op veel vlakken meer mogelijkheden. Ze hebben bijvoorbeeld betere camera’s en zijn sneller. De Galaxy A serie heeft als voordeel dat de telefoons een stuk betaalbaarder zijn. De functies zijn goed en werken prima als je je telefoon voor standaard dingen zoals WhatsApp, Instagram en internet gebruikt. Samsung telefoons zijn bij mij verkrijgbaar met Sim Only of in combinatie met een telefoonabonnement

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S24 review: dit zeggen experts

Een telefoon met veel kracht die mooie foto’s maakt? Je zit goed met de Samsung...

Vergelijking: Samsung Galaxy A55 vs Galaxy A35

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Samsung telefoons.

Samsung met goede camera: de 3 beste telefoons

Met deze drie Samsung telefoons maak je altijd een goede foto.

Vergelijking: OPPO Reno10 vs Samsung Galaxy S23

OPPO en Samsung maken goede Android telefoons. De OPPO Reno10 en de Samsung Galaxy S23...

De 8 beste apps om foto’s mee te bewerken in 2024

Ik zet 8 goede apps om foto’s mee te bewerken voor je op een rij.