Dit betekent 1 vinkje op WhatsApp
Ben op de hoogte 24 november 2022 2 min. leestijd

Krijg je maar 1 vinkje op WhatsApp? Dit betekent het

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je aan het appen met iemand, maar krijgt je bericht maar één vinkje op WhatsApp? Dit kan verschillende dingen betekenen. Ik bespreek alle scenario’s in dit blog.

Wat betekent 1 vinkje op WhatsApp?

Heb je een appje verzonden op bijvoorbeeld je iPhone of Samsung, en krijgt je bericht één vinkje? Dan betekent dit dat je bericht is verzonden. Mist er een tweede vinkje? Dan is je bericht wel verzonden, maar niet aangekomen bij de ontvanger. De ontvanger heeft dus nog geen melding gekregen en kan het bericht nog niet lezen.

Redenen voor 1 vinkje op WhatsApp

Het kan verschillende redenen hebben dat je bericht maar één vinkje krijgt. Benieuwd wat er aan de hand kan zijn? Ik zet vier scenario’s voor je op een rij.

De ontvanger heeft geen internetverbinding

Als de ontvanger niet verbonden is met internet, bijvoorbeeld omdat de telefoon op vliegtuigmodus staat, komen berichtjes (nog) niet aan. Heb je een bericht verstuurd? Dan blijf je één vinkje zien, totdat diegene weer verbonden is met internet.

De telefoon van de ontvanger staat uit

Als de telefoon van de ontvanger uit is gevallen, blijft je appje op één vinkje staan. Staat de telefoon van de ontvanger weer aan én is de mobiel verbonden met internet? Dan krijgt de ontvanger je berichtje vanzelf binnen en krijgt je bericht twee vinkjes.

Het telefoonnummer is niet meer in gebruik

Heeft je bericht na dagen wachten nog steeds maar één vinkje? Dan is er misschien iets anders aan de hand. Heeft de ontvanger bijvoorbeeld een ander nummer, en is dit nummer niet meer in gebruik? Ook dan zal je bericht maar één vinkje blijven houden op WhatsApp.

De ontvanger heeft je geblokkeerd

Als er nog steeds geen tweede vinkje bij je bericht staat, kan dit betekenen dat de ontvanger je heeft geblokkeerd. Is dit het geval? Dan zie je ook de status en de profielfoto van het betreffende nummer niet meer in beeld.

Wat betekenen de andere vinkjes?

Heeft je bericht inmiddels twee vinkjes, maar zijn ze grijs of juist blauw van kleur? Twee grijze vinkjes betekent dat je bericht is verzonden en afgeleverd bij de ontvanger. Twee blauwe vinkjes betekent dat je bericht is verzonden, afgeleverd én gelezen is door de ontvanger.

Blauwe vinkjes uitzetten

Wil je liever niet dat anderen kunnen zien of je berichten hebt gelezen of niet? Je kunt de blauwe vinkjes dan uitzetten. De twee vinkjes blijven dan altijd grijs. Ook als je het chatgesprek geopend hebt.

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eenvoudig. Persoonlijk. Veilig.

Download deze app hier

Andere handige WhatsApp instellingen

Is je bericht nog niet afgeleverd en wil je het appje ongedaan maken? Ik praat je bij over hoe je WhatsApp berichten kunt verwijderen. Ben je nieuwsgierig naar hoe je WhatsApp het beste kunt instellen zodat je minder data verbruikt en meer privacy hebt? Ik leg het je uit in dit blog over WhatsApp instellingen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een Apple ID maken? Zo doe je dat

Zo maak je een Apple ID aan op je apparaat.

De 5 beste apps om een fotocollage te maken

Een fotocollage maken gaat snel en makkelijk met deze 5 apps.

Zo maak je een ringtone op je iPhone

Hier lees je hoe je een eigen ringtone kunt maken voor op je iPhone.

Zo wijzig je de toetsenbordinstellingen van je telefoon

Ik vertel je hoe je wisselt tussen verschillende toetsenborden en andere instelt.

Geen kabel? Zo kun je je telefoon draadloos opladen

Steeds meer telefoons kun je naast het opladen met een kabel, ook draadloos opladen. Wat...