Ik ben begonnen met de afbouw van 2G-netwerk

Sinds 1 juni 2021 ben ik begonnen met de afbouw van 2G-netwerk. Vanaf dit moment kan ik je de dekking en daarmee de bereikbaarheid van het 2G-netwerk niet meer waarborgen. Het is alleen nog mogelijk om verbinding te maken met een telefoon die geschikt is voor  3G, 4G of 5G.

Wat merk jij daarvan?

Heb je een mobiele telefoon die alleen geschikt is voor een 2G-netwerk, dan is deze niet langer te gebruiken in combinatie met je huidige abonnement. Het kan zijn dat tijdens de afbouw van het netwerk het toestel nog verbinding maakt met het 2G-netwerk, maar dit kan niet worden gewaarborgd.Eerder stond het stoppen van de ondersteuning van 2G gepland op 15 november 2020. Ik adviseer je over te stappen naar een 4G- of 5G-telefoon zodat je altijd verbonden kunt blijven.

Heb ik een nieuwe mobiele telefoon nodig?

Bekijk onderstaand stappenplan om zeker te weten of je een nieuwe telefoon nodig hebt.

 

1. Heb je een 2G-telefoon?

Bekijk de lijst hieronder om te zien of jouw telefoon er tussen staat. Vanaf 1 juni 2021 kan ik geen dekking op het T-Mobile netwerk waarborgen.

2. Aanbod bekijken

Heb je inderdaad een nieuwe mobiele telefoon nodig? Kies er in dat geval voor om bij mij te verlengen met een nieuwe telefoon of een los toestel aan te schaffen.

3. Simkaart controleren

De kans is groot dat je huidige simkaart niet meer past. Je kunt als klant zelf een vervangende simkaart aanvragen via Ik Ben of de Ben app

 

Wil je meer uitleg over het uitzetten van het 2G-netwerk, je mobiele telefoon of heb je andere vragen? Bel dan met 0800 – 246 24 68.

Deze telefoons werken alléén op 2G

 • Nokia 108
 • Nokia 105
 • Nokia 1000
 • Nokia 100
 • Nokia 3310 (2017)
 • Nokia 6300
 • Samsung E1270
 • Samsung GT-E1190
 • Samsung Pusha
 • Alcatel One Touch 1016D

Mijn telefoon staat er niet tussen

Staat je telefoon er niet tussen?
Dat kan, Nokia bijvoorbeeld heeft zoveel verschillende modellen, dat ik daar niet makkelijk ja of nee op kan zeggen.
In dat geval kun je dit doen:

 1. Ga naar de website willmyphonework.net
 2. Vul bij Brand het merk en bij Model het type van je telefoon. Dit kun je meestal vinden in de handleiding of op de telefoon zelf.
 3. Kies bij Country voor Nederland en bij Carriers voor T-Mobile.
 4. Klik op Search
 5. Staat er alleen een vinkje bij 2G, dan is de telefoon helaas niet geschikt voor 3G/4G.

Als je er niet uit komt, bel dan even met mijn klantenservice.

Deze telefoons werken gewoon op mijn netwerk

 • Alle iPhone telefoons
 • Alle Samsung Galaxy telefoons
 • Alle Nokia Lumia telefoons
 • Alle Sony Xperia telefoons
 • Alle Huawei telefoons
 • Alle HTC telefoons

Opzoek naar een andere telefoon?

Heb je een telefoon die alleen geschikt is voor 2G? Dan is het belangrijk om na te denken over een andere telefoon om ervoor te zorgen dat je bereikbaar blijft.

Hieronder staan de telefoons die in gebruik het meest lijken op een 2G-telefoon. Maar ben je benieuwd naar welke 4G-telefoons ik nog meer heb? Bekijk dan al mijn telefoons met abonnement.

Weet je niet zeker of je al kan verlengen? Controleer het dan op mijn verlengpagina.

Alcatel 30.80

De Alcatel 30.80 lijkt in gebruik het meest op een 2G-telefoon, met tóch een paar fijne mogelijkheden van smartphones. Zo kun je er onder andere mee whatsappen.

Info & Bestel

Emporia Active Glam

Ik kan je de Emporia Active Glam van harte aanbevelen als je een mobieltje zoekt voor basisgebruik. Als jij je telefoon alleen gebruikt om te bellen, dan is dit een topkeuze.

Info & Bestel

Samsung Galaxy A21s

De Samsung Galaxy A21s is een slimme keuze als jij een goedkope smartphone zoekt met grote batterij, goed scherm, zuinige hardware en indrukwekkende camera’s.

Info & Bestel

Waarom stop ik met 2G?

Ik maak gebruik van het T-Mobile netwerk. 20 jaar geleden startte T-Mobile met het 2G-mobiele netwerk. 2G is een techniek die ervoor zorgt dat je kunt bellen, sms’en en (langzaam) internetten. De afgelopen jaren heeft T-Mobile haar netwerk steeds verder verbeterd: eerst naar 3G, daarna naar een supersnel 4G-netwerk en nu zelfs 5G. Om het netwerk nog beter te maken, stopt T-Mobile met de ondersteuning van het oude 2G netwerk.

In het buitenland

Ga je naar het buitenland, en biedt de provider in dat land alleen 2G? Geen probleem, dan kun je daar gewoon over het 2G-netwerk bellen, sms'en en internetten.

Geldt dit alleen voor Ben? Of ook voor Tele2 en T-Mobile?

Ik maak gebruik van het T-Mobile netwerk. Net zoals Tele2. Het stoppen van de ondersteuning van 2G geldt dus ook voor Tele2 en T-Mobile.

Mijn telefoon werkt alleen op 2G

Als jouw telefoon alleen geschikt is voor het 2G-netwerk, kun je vanaf 1 juni 2021 met deze telefoon geen gebruik meer maken van mijn netwerk. Schaf een nieuw toestel aan, zodat je verbonden blijft.
Je hebt nog even de tijd, maar wacht niet te lang om over te stappen naar een andere telefoon. Wil je advies over een nieuwe telefoon? Dan kun je natuurlijk contact met mij opnemen.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten of heb je een hele specifieke vraag voor mij? Bekijk mijn veelgestelde vragen of neem telefonisch contact met mij op (0800-24 62 468).