Nog stabieler internet met 4G Basis

Vanaf 26 oktober 2020 start ik met het activeren van 4G Basis. 4G Basis is er gratis voor klanten zonder reguliere 4G of 4G extra snel bundel. In de loop van diezelfde week kan iedereen gebruik maken van het 4G netwerk. Hiervoor heb je wel een geschikte 4G telefoon nodig.

Wat merk jij daarvan?

Met 4G Basis heb je overal stabieler internet, omdat je gebruik maakt van het 4G-netwerk. 4G is niet alleen stabieler, maar is de dekking – zowel binnen als buitenshuis – ook veel beter. Zo maak je optimaal gebruik van je internetbundel. Met 4G Basis heb je een maximale internet snelheid van 14.4 Mbps download/ 2 Mbps upload.

Staan je instellingen goed?

Soms is het nodig om 4G te activeren via de instellingen van je telefoon. Dit is een fluitje van een cent. Weten hoe? Bekijk via mijn toestelhulp hoe dit precies in zijn werk gaat. Wanneer je bent verbonden met 4G zie je ook een 4G icoontje boven in je scherm staan.

Heb ik een nieuwe telefoon nodig?

Wil je naast het 3G netwerk ook gebruik maken van het 4G netwerk? Bekijk dan onderstaand stappenplan om zeker te weten of je een nieuwe telefoon nodig hebt.

1. Heb je een 4G-Telefoon?

Heb je een recente telefoon? Dan kan je er vaak van uitgaan dat je gebruik kan maken van 4G via het netwerk van T-Mobile, wat al 5 jaar op rij als beste is getest binnen Nederland, en in 2021 getest als beste mobiele netwerk wereldwijd. Bekijk ook de instructie hieronder om er precies achter te komen of het ook mogelijk is met jouw telefoon.

2. Aanbod bekijken

Heb je inderdaad een nieuwe mobiele telefoon nodig? Kies er in dat geval voor om bij mij te verlengen met toestel of een los toestel aan te schaffen.

3. Heb je nog vragen?

Wil je meer uitleg over 4G basis, je mobiele telefoon of heb je andere vragen? Stel dan je vraag op het Community.

Kan mijn telefoon gebruik maken van het 4G netwerk?

Er zijn veel verschillende modellen volg deze stappen om direct achter de mogelijkheden te komen:

  1. Ga naar de website willmyphonework.net
  2. Vul bij Brand het merk en bij Model het type van je telefoon. Dit kun je meestal vinden in de handleiding of op de telefoon zelf.
  3. Kies bij Country voor Nederland en bij Carriers voor T-Mobile.
  4. Klik op Search
  5. Staat er alleen een vinkje bij 3G, dan is de telefoon helaas niet geschikt voor 4G.

Als je er niet uit komt, stel dan je vraag op het Community.

FAQ’s

Wat is 4G Basis?

Met 4G Basis heb je overal stabieler internet, omdat je gebruikmaakt van het 4G-netwerk. 4G is niet alleen stabieler dan 3G, de dekking is ook veel beter – zowel binnen als buitenshuis. Zo maak je optimaal gebruik van je internetbundel. Met 4G Basis heb je een maximale internetsnelheid van 14,4 Mbps download of 2 Mbps upload. 

Betaal ik extra voor 4G Basis?

Nee, hiervoor heb je geen extra kosten.

Moet ik nog wat doen?

4G Basis wordt automatisch geactiveerd als je nu nog geen 4G of 4G Extra Snel bundel hebt. Wel is het raadzaam om even de instellingen van je telefoon te controleren. Bekijk hier hoe dit precies in zijn werk gaat. Als je bent verbonden met 4G zie je ook een 4G-icoontje boven in je scherm staan.

Vanaf wanneer kan ik gebruik maken van 4G Basis?

Vanaf 26 oktober 2020 start ik met het activeren van 4G Basis. 4G Basis is gratis voor klanten zonder reguliere 4G of 4G Extra Snel bundel. In de loop van diezelfde week kan iedereen gebruik maken van het 4G-netwerk. Hiervoor heb je wel een geschikte 4G-telefoon nodig.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Standaard zit je op het 3G-netwerk. 4G is niet alleen veel sneller en stabieler, maar de dekking is ook veel beter – zowel in huis als buitenshuis. Ik vind het belangrijk dat je optimaal gebruik kunt maken van je internetbundel en van het netwerk.

Wat als ik geen gebruik van 4G wil of kan maken?

In dat geval blijft je gewoon gebruik maken van 2G en/of 3G. Omdat ik je graag een betere netwerkervaring wil bieden, adviseer ik je wel om je mobiele telefoon in te stellen voor 4G.

Is je contractstermijn nog niet verlopen en heb je geen 4G-telefoon? Dan kan je via de klantenservice ook een vroegtijdige vernieuwing van het contract aangaan en hierbij kiezen voor een 4G-telefoon.

Kan ik naast het 4G netwerk ook gebruik blijven maken van het 3G netwerk?

Jazeker, er zijn geen plannen om 3G te stoppen.

Kan ik met 4G Basis ook gebruik maken van de 4G of 4G Extra Snel?

Uiteraard kun je ook van de 4G of 4G Extra Snel bundel gebruik gaan maken. Dit kan je heel gemakkelijk zelf regelen door een bundelwijziging aan te vragen via Ik Ben of de Ben app. Goed om te weten: deze aanpassing kan niet ongedaan gemaakt worden.

Kan ik overstappen met een 4G of 4G Extra Snel bundel naar 4G Basis?

Nee, dat is niet mogelijk. Wanneer je gebruik maakt van de 4G of 4G Extra Snel bundel, kun je niet meer terug naar 4G Basis.

Heb je de 4G Extra Snel bundel? Dan heb je wel de mogelijkheid terug te gaan naar de 4G.

Ik heb een Altijd'08 tariefplan met onbeperkte internetbundel. Kan ik ook gebruik maken van 4G Basis, 4G of 4G Extra Snel?

Als je een 4G-telefoon hebt, kun je ook gebruik maken van 4G Basis. Wil je sneller internet? Dat kan ook. Hiervoor moet je wel een bundelwijziging aanvragen. Let op: hierbij komt de mogelijkheid tot onbeperkt internetten te vervallen.